Teen Wolf (Farkasbőrben): A negyedik évadról

Majdnem visszatért a minőség.

A harmadik évad második feléről írt kritikámat azzal a sorral zártam, hogy a negyedik évadban remélem visszatér majd a minőség. Nos, ez többé-kevésbé megvalósult. A történettel nem volt gond, nagyon tetszett a fő szál, csak sajnos eléggé hamar és hirtelen zárták le. Az évadzáró tökéletes lett volna, ha végleg megszabadulunk egy-két karaktertől, mert bár minden karakter nagyon jó, mégis túl sokan vannak, és sajnos nem jut elég idő rájuk. A tavalyi évad nagy meglepetése Kira volt, akit sajnos idén fájóan elhanyagoltak, főleg az utolsó négy-öt részben. A legjobb karakter pedig kétségkívül Malia. Nagyon kíváncsi vagyok, mi vár majd ránk az ötödik évadban, ami az előzetes hírek szerint ismét 24 részes lesz, előre félek, mi fog ebből kisülni.

Spoileresen folytatom a Kép mögött.

A halállistás szál nagyon ütős volt. Tetszett az, hogy minden részben egyre többet tudtunk meg, ahogy a végkifejlet sem volt rossz, miszerint Meredith állt az egész mögött, közvetve pedig természetesen Peter. A lezárás azonban túlságosan egyszerű volt. Ettől függetlenül tényleg sok jó jelenetet okozott, ráadásul a felnőttek is aktívan bekapcsolódtak az eseményekbe, aminek külön örülök. Akadt jó pár WTF pillanat is, gondolok itt arra, amikor kiderült, Meredith valójában nem halt meg, ahogy az az Eichen házban dolgozó férfi is, aki megölte az embereket. Lydia most is remekelt, azokban a kevés pillanatokban, ami neki jutott, nagyon sajnálom, hogy nem kap több teret, ami egyébként a legtöbb karakterre elmondható, tényleg jó lenne már tudni, pontosan miért is lett ő banshee, illetve van-e más képessége is azon kívül, hogy megérzi ha valaki meg fog halni. Érdekes egy szál, csak sajnos nincs idő a kibontására.

A legjobb karakter, ahogy már említettem egyértelműen Malia, imádom őt, Stiles-sal pedig dinamikus duót alkotnak együtt, nagyon jók voltak a közös jelenetei, főként a humoros beszólásai miatt. Malia képviseli a humort a sorozatban. Persze tud ő drámai is lenni, mégis annyira jó humoros beszólásai vannak. Az évadzáróval kapcsolatban bennem maradt, amikor Stilinsky megkérdezi tőle, mi a kedvenc étele, erre rávágja, hogy a szarvas. Egyszerűen jó, hogy benne van a történetben, és kész. Még az elején hiányoltam azt, hogy egyre kevesebb Lydia-Stiles közös jelenetet kapunk, addig a végén már nem érdekelt, mert Stiles mellé Malia való, és kész. Kisebb fordulat volt, mikor kiderült, hogy Peter az apja, de örülök, hogy ezt nem fejtették ki jobban, és Peter nem kapta meg az esélyt arra, hogy több időt töltsön a lányával.

Ha már Peter. Az évadzáró részben ugyebár minden vágya az volt, hogy megölje Scott-ot, ami természetesen nem sikerült neki. Hiába szeretem ezt a pszichopata karaktert, megérdemelte volna azt, hogy valaki végre megölje. Sajnos nem voltak annyira merészek a készítők, és inkább bedugták az Eichen házba. Remélem nem fog onnan kiszabadulni, ott jó, ahol van. A másik fő gonosza az évadnak Kate volt, akit felesleges volt visszahozni. Míg az első évadban azért szerettem őt, mert nagyon tökös csaj volt, addig itt már ez egyáltalán nem volt elmondható róla, sőt. Az addig rendben van, hogy valamilyen szinten felvette a harcot a többiekkel szemben, ahogy az is, hogy szeretne uralkodni a testén, de, hogy emiatt kövesse el azokat a cselekményeket, amiket megtett, egyszerűen nemtudom hova tenni. Ő is megérdemelte volna a halált. Szegény Chris. Nem elég, hogy meghalt a felesége és a lánya, még itt van a gonosz nővére is. Elképzelni nem tudom, honnan van neki ennyi ereje, hogy tovább folytassa a harcot, de le a kalappal előtte. Sajnálom, hogy a folytatásban már nem láthatjuk őt, de időszerű volt már a távozása, az pedig, hogy a Calavera-ékkal ment el, még jobb. Egyébként szívesen megnéznék egy spin-off-ot, amiben csakis a Calavera-ék lennének a főszereplők, meg az az öreg ázsiai vérfarkasnő és csapata.

Új szereplőből sem volt hiány, a sok mellékszereplőn kívül, idén két főbb karaktert kaptunk, egyrészt a 16 éves Liam-et, akit a valóban 16 éves Dylan Sprayberry, alakít, illetve a rendőr Parrish-t, aki szintén egy misztikus lény, csak sajnos nem volt elég idő arra, hogy kiderítsék micsoda valójában. Remélem ezt megfejtik majd az ötödik évadban. Egyébként mindkét karakter nagyon szimpatikus, ahogy Liam legjobb barátja, Mason is, aki ugyebár valamit már tud, mi zajlik itt valójában, kíváncsi vagyok, vajon beavatják-e mindenbe, vagy sem. Mindenesetre nagyon jók voltak a Scott-Liam közös jelenetek, kicsit eszembe juttatták azt az időszakot, mikor még Dereck tanította Scott-ot. 🙂

És itt elértünk az utolsó bekezdéshez, amiben Dereck-et tárgyalom ki. Nem mondok újdonságot azzal, ha azt mondom, őt is nagyon megszerettem, azonban amikor kiderült, hogy Kate valahogy elvette az erejét, és részről-részre egyre gyengébb lett, nem bántam volna ha az átváltozás helyett inkább meghal, hisz tényleg nagyon sok karakter van már így is a sorozatban, nem ártott volna egy kis tisztítás. Egyébként utólag visszagondolva, lehet, hogy Kate el sem vette az erejét, csak ez az átváltozás folyamata volt. Fogalmam sincs mi az igazság, nagyon remélem, hogy az ötödik évadban erről is szó lesz, valamint jobban előtérbe helyezik így végre Dereck-et, akit tényleg nagyon a háttérbe szorítottak az utóbbi időben. Braeden-el pedig nagyon ütős párost alkotnak, ez a csaj igazi badass. 🙂

Végezetül még annyit, hogy Scott és Kira nagyon aranyosak együtt. Remélem a folytatásban még több is lesz rájuk, hisz még az első randiig se nagyon jutottak el, hisz megzavarta őket Kate és a serege.

Értékelés: 8/10.
 Egy erős nyolcasnál többet most nem tudok adni. Nagyon várom már most a folytatást, ami sajnos csak egy év múlva jön majd el, mindenesetre nagyon bánkódni nem fogok, hisz így is sok sorozatot nézek, plusz más elfoglaltságom is van. A lényeg, hogy két részletben lesz majd a képernyőn az ötödik évad, mely 2015 nyarán veszi kezdetét. Őszintén bizakodok benne, hogy tanultak a készítők a tavalyi hibáikból, és most úgy fognak majd 24 epizódot elkészíteni, hogy annak az eleje és a vége is ütős lesz, és egy szereplőt sem fognak túlzottan a háttérbe szorítani. A lehetőség adott, hisz most sok idejük van kigondolni, hogyan legyen tovább. Fuh, de hosszú lett ez a kritika. 🙂

A képek a teenwolfnet.com oldalról származnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük