X-Faktor 2013: A hatodik élő adásról

Szombat este már csak heten léptek fel a színpadra, és ez meglátszott a minőségen is!
Míg két héttel ezelőtt duettek is voltak, múlt héten nem, emiatt 7 előadásra 2 óra! A produkciók egyenként (mentorok értékeléssel együtt) kb. 5 perc, így összesen 35 perc volt az értékelhető rész, a többi időhúzás. Vasárnap este pedig végre olyan valaki esett ki, akinek már az első adásban ki kellett volna esnie!
Kép forrása: faktor.rtlklub.hu Bársony Bence
Kezdjük a szombattal:
Kép forrása: faktor.rtlklub.hu Bársony Bence

ByTheWay: végre magyar számot adtak elő, kitűnően. Mester Tamás – Szabadíts fel! című dalát adták elő. Nagyon örülök, hogy visszatértek, és vasárnap párbaj nélkül továbbjutottak. Alföldi kritikájával értettem egyet a leginkább: “Nagyon szeretem azt, hogy alázatosak vagytok önmagatokkal szemben, a színpaddal szemben, és mindennel szemben, amit csináltok”. Mást nem is lehet rá adni, mint 10/10.

Kép forrása: faktor.rtlklub.hu Bársony Bence

Péterffy Lili: nagyon nem tetszett a Szombati produkciója. Sem zeneileg, sem előadásilag. Egyszerűen többet várok el a lánytól, mert volt már ennél sokkal jobb is! Tóth Gabi kritikáját osztom: “A kevesebb néha több! Azt a Lilit szeretném látni, akit régebben.” Ez most csak 6/10.

Kép forrása: faktor.rtlklub.hu Bársony Bence

Csordás Ákos: Ákos egy Mash up-ot énekelt, méghozzá Adele két dalát, a Rumour Has It-et és a Someone Like You-t. Eddig nem vettem észre (vagy csak nem akartam), hogy mennyire kiabál a srác! Nekem ő olyan, mint tavaly Muri Enikő. Azonban míg Enikőt sikerült megkedvelnem, addig Ákost már kezdem megutálni! Alföldi Robival értek egyet: “Hiányzott mellőled Dóra.” A múlt heti duettnél, Dórával együtt tényleg jól énekelt. Egyszerűen nem tudom ezt jobbra értékelni, mint 5/10.

Kép forrása: faktor.rtlklub.hu Bársony Bence

Danics Dóra: Dóra Cher – Believe agy sikerű számát adta elő, nagyszerűen. Neki van a legjobb hangja az ideiek közül, nagyon megérdemelné, ha ő nyerné meg a versenyt! Ismét Alföldi Robival értek egyet: “Most volt az, hogy nem csak hallottam, hanem éreztem is. Nagyon szép volt.” Azonban Szikora Robival is egyet értek: “Saját hangja van.” Tényleg, ha a rádióban majd meg fogom hallani a hangát fel fogom ismerni. Zseniális 10/10.

Kép forrása: faktor.rtlklub.hu Bársony Bence

Fat Phoenix: Szegény Jackson biztos forogna a sírjában, ha hallaná, ez a két srác, hogy adta elő a Why You Wanna Trip On Me című slágerét. Inkább nem írnék már róluk semmit, beszéljen inkább a szám, amit a produkciójukra adok: 2/10.

Kép forrása: faktor.rtlklub.hu Bársony Bence

Krasznai Tünde: Cserháti Zsuzsa – Érted mondok imát című dalát adta elő Tünde. Végre minden szavát értettem, amit énekelt! Eddig az volt a bajom vele, hogy nem tud artikulálni, de jól énekel, most viszont végre artikulált, de nekem nem jött be a mostani produkciója. Nem volt rossz, de volt már jobb is. Tóth Gabi kritikáját osztom: “Minden (zenei) stílusba, a saját stílusodat bele tudod tenni.” Volt már jobb is 7.5/10.

Kép forrása: faktor.rtlklub.hu Bársony Bence

Szabó Ádám: Múlt héten neki kellett volna kiesnie. Szerintem ezzel mindent elárultam. Bruno Mars – When I Was Your Man című dalát adta elő, számomra rettentő unalmas volt. A Párbajdalában végre tisztán énekelt, ezt most is sikerült betartania, de szerintem nem illik hozzá ez a dal. Most nem tudok egyetlen mentor kritikáját sem osztani, mert nekik tetszett, nekem pedig nem. Jóindulattal is csak 7/10. Ja és ne erőltessék már ennyire Nikit! Persze a bulvárnak kell adni valamit, amin hetekig csámcsoghatnak.

És most a vasárnapról:
Vasárnap este Krasznai Tünde és a Fat Phoenix (VÉGRE!) párbajoztak, és a mentorok gyorsan ki is használták a lehetőségüket, hogy kitegyék a Fat Phoenix szűrét a show-ból. 3/1 arányban Krasznai Tünde jutott tovább. Szerintem Szikora valójában Krasznait jutatta volna tovább.
Kép forrása: faktor.rtlklub.hu Bársony Bence

Hogy mit várok a következő adásban?

Végre kiesett a Fat Phoenix, és most már nagy bajban vagyok. Ugyanis nincs olyan versenyző, akinek a távozásának ugyan így örülnék. Habár Csordás Ákosért biztos nem sírnék, ahogy Szabó Ádámért sem. Azt szeretném, ha a héten mindenki nagyon odatenné magát, és jó produkciók szülessenek! Illetve ha már két óra adásidőt szánnak a show-ra azt használják is ki normálisan!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük