Helyzetjelentés: The CW

A legtöbb sorozatát már berendelte a csatorna.

A mai nappal új Cikksorozatot indítok a blogon, amelyben be fogok számolni az Amerikai országos csatornák sorozatainak állapotáról, hogy pontosan melyek vannak már berendelve az újabb szezonra, melyeket kaszáltak időközben, valamint azt is megsaccolom, hogy mely szériák vannak biztonságban, vagyis a 2015/2016-os évadban is számíthatunk-e új részekre, avagy sem.
A Cikksorozat további részei: ABCFOX  – The CW
Elsőként a legkisebb országos csatornára esett a választásom, és elsősorban nem azért, mert a The CW már berendelte majdnem az összes jelenleg futó sorozatát, hanem mert innen nézem a legtöbb sorozatot. A csatorna még januárban hozta meg ezt a döntést, de azóta a fejesek valószínűleg fogják már a fejüket, hiszen egy-két sorozat konkrétan sorozatminimumra süllyedt nézettség szempontból, a két nemrég debütáló újonc (iZombie, The Messengers) pedig egész jó számokat hoznak.

De nézzünk át minden szériát tüzetesen.

ARROW (A ZÖLD ÍJÁSZ)
Oliver Queen kalandjait már három éve követhetjük nyomon, a sorozat népszerűsége pedig azóta is töretlen, sőt mi több a második évad második felében tapasztalt csökkenés egyértelműen megállt, és a harmadik évad eddigi epizódjai sokkal jobb számokat produkálnak, vagyis egyértelmű volt a sorozat folytatása. Ilyen nézettség mellett egyébként még évekig képernyőn lehet a sorozat!

BEAUTY AND THE BEAST (A SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG)
Már tavaly nagy megelepés volt a harmadik évad berendelése, pláne, hogy a rendkívül rossz nézettség miatt nyárra lett száműzve a második évad folytatása. Nos, a harmadik évad még be sem mutatkozott (Premier: Május 21), már be is rendelték a negyedik évadot, a sorozat tehát jövő nyáron is biztosan képernyőn lesz még…

HART OF DIXIE (SZÍVEK DOKTORA)
A negyedik évad csupán 10 részes lett, ami nyilvánvalóan Rachel Bilson terhességének is köszönhető valamilyen szinten, ráadásul az idei szezon Péntekenként futott, meglepően jó számokat produkálva, ám a sorsa még korántsincs eldőlve. Egyrészt a készítő azt nyilatkozta, hogy nem lesz már folytatás, másrészt viszont a CW hivatalosan még nem kaszálta el, legalábbis én még nem láttam erről megbízható hírt, így ha csak a nézettséget vesszük szemügyre, egyértelműen érdemes lenne berendelni az ötödik évadot, ám a sok berenelésnek köszönhetően nem biztos, hogy lenne hely a sorozatnak.
Berendelési esély: 40 %

IZOMBIE
Szerintem a fejesek sem gondolták volna, hogy ennyire bejön majd az embereknek az iZombie. A The Flash nézőit egész jól megtartja, az eddigi adatok alapján tehát (öt rész ment le eddig) elmondható, hogy ha így folytatja tovább, akkor nagy esély van a második évadra. A pilot nekem nagyon bejött (hamarosan érkezik a kritika is), így természetesen örülök a sorozat sikerének. 🙂
Berendelési esély: 70 %

JANE THE VIRGIN
A kritikusok nagyon szeretik a sorozatot, sajnos a nézők már kevésbé. A Hétfői illetve Pénteki napok sosem voltak a CW szerencsés napjai (mondjuk utóbbi egyik csatorna számára sem az) nézettség szempontjából, és ez bizony most is meglátszik a Jane the Virgin illetve a The Originals számaiban. A januári berendelés óta rengeteget zuhant ősznézettségileg a széria, öröm az ürömben, hogy a csatorna által fontos 18-34-es női korosztály azonban még mindig kitart a két sorozat mellett, így minden bizonnyal nem fogják visszavonni a berendeléseket, a kérdés csupán az, hogy vajon Októberben is maradnak-e majd ebben az időpontban, vagy esetleg kapnak-e majd egy másik időpontot.

REIGN (AZ URALKODÓNŐ)
A The Vampire Diaries nézettségének folyamatos csökkenése, sajnos a Reign nézettségén is tetten érhető, még azt a kevés nézőszámot sem tudja megtartani, jelen pillanatban fele annyian nézik, mint a TVD-t. Ha a csatorna nem rendelte volna már be a harmadik évadot, akkor most nagyon aggódnék, hiszen ilyen számok mellett ma már nem biztos, hogy újra megkapná a folytatást.

SUPERNATURAL (ODAÁT)
A The CW jelenleg legrégebbi sorozata, amely a tizedik évada ellenére még bizony mindig szép számokat produkál, így egyértelmű volt a tizenegyedik évad. Jövőre már húzósabb lesz a helyzet, hiszen a tizenegyedik évad végével lejár a színészek szerződése, így mindenképpen nagyon fontos lesz majd az, hogy új szezon miképpen fog teljesíteni. Az azért érdekes, hogy az eredeti showrunner tudomásom szerint négy vagy öt évadosra tervezte a sztorit.

THE 100
Az első évadhoz képest sajnos alaposan visszaesett a nézettsége a sorozatnak, a második évad konkrétan sorozatminimummal finálézott. Nem túl rózsás a helyzet, ha csak a csatorna számára fontos 18-34-es női korosztályt vesszük figyelembe, így nagy szerencséje van, hogy már januárban berendelték a harmadik évadot. Nagyon remélem, hogy a harmadik évad jobb számokat fog majd produkálni, ugyanis nagyon megszerettem a sorozatot.

THE FLASH
Az idei újoncok közül kétségkívül a The Flash telesít a legjobban, így nem is volt volt meglepetés a januári berendelés. Habár az elmúlt pár rész alatt egy kicsit visszaesett a nézettség, azért még mindig szép számokat produkál, ha pedig megtartja ezeket a számokat, akkor akár még évekig képernyőn lehet, akárcsak az “anyasorozata” az Arrow. Személy szerint nagyon örülök a sorozat sikerének, főképp Grant Gustin miatt, akit nagyon megkedveltem a Glee-ben nyújtott szereplése óta. 🙂

THE MESSENGERS
A sok-sok berendelés miatt, a Péntekre száműzött The Messengers-től a CW fejesei vagy azt várták, hogy a lehető leggyorsabban bukjon meg, vagy azt, hogy a lehető legelfogadhatóbb számokat érje el, hiszen ahogy már írtam, a Péntek nagyon nem a csatorna a napja. Akármi is volt a taktika, az előzetes adatok alapján a tegnap debütált The Messengers első része sajnos nem teljesített valami jól. Hiába nem rossz az a 1.18 milliós összenézettség, illetve 0,3-as 18-49-es demó, nem szabad elfelejteni azt a tényt, hogy a premier után csak zuhanni szokott a nézettség, ráadásul a szintén ebben a sávban futó Hart of Dixie sokkal jobban teljesített, ergo a sok berendelés miatt pedig szinte biztos, hogy nem lesz folytatás.
Berendelési esély: 10 %

THE ORIGINALS
Akárcsak a Jane the Virgin, az Originals is rengeteg nézőt veszített, az első évadhoz képest konkrétan a felét, a 18-34-es női korosztályban azonban még mindig pompásan teljesít, így aggodalomra nincs ok, pláne, hogy már január óta biztos a folytatás. A következő szezonban azonban nem ártana egy picit majd jobban összeszednie magát, hiszen ha esetleg lesz majd egy sokkal jobban teljesítő újonc sorozat, akkor nem biztos, hogy a fejesek Klausékat fogják majd választani…

THE VAMPIRE DIARIES (VÁMPÍRNAPLÓK)
Az egyre csak csökkenő nézettség ellenére a hetedik évadot már berendelte a csatorna, azóta pedig kiderült, hogy Nina Dobrev egyáltalán, Michael Trevino pedig csak vendégszereplőként lesz jelen a folytatásban. De nem csak ennyi személyi változás történt, hiszen míg Matt Davis állandó szereplőként tért vissza a hatodik évadban, addig Steven R. McQueen az évad közepén elhagyta a fedélzetet. Őszintén bízok abban, hogy a hetedik évad lesz az utolsó, hiszen Elena nélkül szerintem mát a hetedik évad is értelmetlen, hiszen eddig mindig is ő volt a középpontban…

Summa-summarum: Azt egyelőre még nem tudni, hogy a 2015-2016-os évadban hány pilot bemutatását tervezi a csatorna, de már így is elég sok sorozat kapott folytatást, így jövőre nagy valószínűséggel kemény szelektálások lesznek majd…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük