Veszélyben a The Walking Dead hazai sugárzása? Április végén megszűnik a magyar FOX!

Négy évig élvezhették csupán a magyar nézők.

Emlékszem anno én is nagy örömmel újságoltam el nektek több ízben is, hogy hazánkban is elindul a FOX, és már akkor nagy reményeket fűztem hozzá, hiszen abban reménykedtem, hogy a tengerentúlon indult vadonatúj sorozatok mellett az olyan népszerű szériák folytatását is elhozza a csatorna, mint például a Glee, amit végül idővel az RTL Klub folytatott, ám a negyedik évadot követően kaszálta is a sorozatot, szóval az ötödik és a hatodik etap már biztosan nem fog bemutatkozni hazánkban.

A The Walking Dead itt mutatkozott be a magyar közönség számára

A kezdeti öröm végül fokozatosan elmúlt, hiszen bár az eltelt lassan négy év során mindig mutatott be néhány premier sorozatot a csatorna, azok többsége nem az amerikai FOX által sugárzott szériák voltak, és lássuk be, műsoridejének nagy részén inkább ismételt a csatorna, éppen ezért sem meglepő, hogy a nézők nem találtak rá a csatornára. Mondjuk azért biztosan nagyot lendített volna a dolgon, ha sikerül a DIGI-vel is megállapodni, ahol még a mai napig sem érhető el a csatorna.

De most már kár is ezen agyalni, a tévétársaság hazai régiója ugyanis a megszüntetés mellett döntött, április 30-a lesz tehát a magyarországi FOX utolsó sugárzási napja. Ennek értelmében pedig a The Walking Dead nyolcadik évadának második fele még javában képernyőre kerül, ahogy a Simpson család legfrissebb huszonkilencedik etapja is a tervek szerint elindul, ám már befejeződni értelemszerűen nem fog, hiszen Amerikában is csak májusban érnek a végére. A csatorna megszűnésétől függetlenül az egyelőre(?) csak a Telekomnál elérhető FOX+ streaming szolgáltatás ugyanúgy megmarad, sőt havonta fejleszteni szeretnék újabbnál újabb tartalmakkal, tehát még az is előfordul, hogy az előbb is említett két sorozat itt fog folytatódni.

Ám én valószínűbbnek tartom azt, hogy míg a The Walking Dead a magyar AMC-re fog átvándorolni, lévén, hogy a testvérsorozata is ott fut, addig a Simspon család talán ismét visszakerül a Viasat 3 kínálatába, vagy akár egy másik csatorna is lecsaphat rá. Egy biztos, a FOX-on vetített  sorozatok sorsa még korántsincs eldőlve, de talán az elkövetkezendő hetekben erre is választ kaphatunk majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük