X-Faktor 2014: A nyolcadik élő adásról

Kezdem teljesen elveszíteni a hitemet a show-val kapcsolatban.

Fél-off: mielőtt rátérnék a kritikára, elnézést szeretnék kérni, amiért ilyen hosszú ideig nem volt frissítés az oldalon, ám a jegymegajánlók után beteg lettem, így majd egy héten keresztül az ágyat nyomtam. Gép előtt minimális időt töltöttem, ezért még Facebookon sem jelentkeztem. Ám most már egyre jobban vagyok, így újult erővel vágok bele a blogolásba. 🙂

Az X-Faktor nyolcadik élő adása sajnálatosan ugyanolyan unalmas volt, mint a többi. Konkrétan már csak háttérzajként ment a műsor, ami elég szomorú, sosem hittem volna, hogy ez bekövetkezik, hiszen régen tényleg nagyon szerettem az X-Faktort, tele volt izgalommal, és jobbnál jobb produkciókkal. Ráadásul jövőre érkezik a hatodik évad, az egyre csak csökkenő nézettség ellenére is. Nem hittem volna, hogy egyszer ezt fogom írni, de engem már jobban érdekel a Rising Star, amiről a héten most tényleg írok egy kritikát.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
De térjünk vissza, a már szebb napokat is megélt X-Faktorhoz. Még mindig nagyon nyomatják ezeket a tematikus heteket, most a jazz-an volt a hangsúly, ennek köszönhetően pedig eléggé felemás produkciók születtek. Ráadásul az a legszomorúbb, hogy a rossz produkciók nem feltétlen a versenyzők hibája volt, hanem ismét a rossz dalválasztásoké. A mentorok pedig még mindig csak a szépeket mondják el, Istenes Bence pedig már kezd az elviselhetetlen kategóriába esni. Eddig sem volt a kedvencem, de amiket mostanában, az nekem már nagyon sok. A szavazás buzdításokra gondolok itt elsősorban, miért kell ezt ennyire erőltetni? Nagyon hiányzik Ördög Nóra a műsornak, sokkal szerethetőbb volt tőle a műsor. Legalábbis szerintem.

A legkevesebb szavazatot Benji illetve a Spoon kapta, a mentorok pedig egyértelműen Benjit juttatták tovább. Bár ez szerintem egy percig sem volt kérdés, hogy ki jusson tovább.

Szokás szerint előbb az egyéni produkciókat jellemzem, ám most már minimálisan, és ezentúl pontszámot sem adok rá, utána pedig a duett dalokra is kitérek egy rövid időre.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Spoon: egy számomra igen kedves dalt adtak más köntösben, pontosabban “eljazz-essítve”. Maga a megoldás nem is lett volna rossz, de a srácok előadása rettenetesen rossz volt. Egyáltalán nem bánom a kiesésüket…

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Horányi Juli: jött, látott, és ismét aratott. Ő az egyik, akiben nem kellett még nagyot csalódnom. Julinak is volt már rossz produkciója, ám az utolsó három, beleértve a mostanit is, nagyon jó volt. Bár azt ismét halkan megjegyezném, hogy most is kevésbé dominált a hang, inkább a hatása volt erősebb.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Nagy Richárd: Alföldi már ismét egy rettenetesen rossz dalt adott Ricsinek, ő pedig próbálta belőle kihozni a maximumot. Végeredményt tekintve, hangilag semmi baj nem volt, de maga a dal egyáltalán nem állt jól Ricsinek, így lányok ide, tánc oda, de számomra egyértelműen unalmas volt a produkció.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Tha Shudras: ugyanolyan középszerűek voltak, mint az elmúlt három-négy adásban. Remélem a héten végre kiesnek majd.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Tóth Andi: komolyan mondom, miatta éri meg nézni a műsort. Habár a ruhaválasztásokkal egyáltalán nem értek egyet, ahogy azokkal a húzásokkal sem, hogy miért kell belőle egy felnőtt nőt kreálni. De csak ha a számot veszem figyelembe, akkor ez volt az est fénypontja.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Benji: szegény Benjivel nemtudom, hogy mi történt, de megint eléggé unalmas volt a produkciója. Pedig annyira jó hangszíne van a srácnak, amit a párbajdalban be is bizonyított, ám a versenyprodukciója alapján megérdemelte a párbajhelyzetet.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Tóth Andi & Tha Shudras: nagyon jót tett az együttesnek Andi jelenléte, ugyanis hosszú idő után ez volt az első alkalom, hogy élveztem az előadásukat. Ettől függetlenül még mindig ahhoz tartom magamat, hogy nélkülük sokkal jobb lesz a műsor.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Benji & Spoon: végig untam a produkciójukat, és többet nem is szeretnék hozzáfűzni…

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Horányi Juli & Nagy Richárd: nagy kedvencem ez a dal, éppen ezért nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy az egyik duettpár elő fogja adni. Nagyon jó választás volt Julit és Ricsit egy párba rakni, ugyanis nagyon passzolnak egymáshoz a hangszíneik, a produkció pedig nekem nagyon bejött. Nem véletlenül tapsolta meg őket mind a négy mentor állva.

Most is volt közös és extra produkció, amikre nem térnék ki, mert mindkettő rettenetesen unalmas volt. Kocsis Tibor nagy kedvenc volt a második szériában, ám az új dalával egyáltalán nem nyűgözött le.

Végezetül még pár szót ejtenék a párbajdalokról is. A Spoon teljesítménye ugyan olyan unalmas és egyhangú volt, mint mindig, Benji azonban most nagyon észbe kapott, és egész jól eltolta Miley Cyrus egyik ikonikus dalát, a The Climb-ot. Így számomra egyértelmű volt, hogy kinek kellene maradnia, és szerencsére a mentorok is osztoztak a véleményemen, így végre elbúcsúztunk a Spoon-tól.

Most Szombaton ismét X-Faktor, jövőhéten pedig már Finálé, Szombaton a Legjobb 4, míg Vasárnap a Legjobb 3 küzd majd meg a fődíjért. Én az elkövetkezendő két hétben biztosan maradni fog a show mellett, de, hogy a hatodikba belekezdek-e majd, na ez nagy kérdés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük