Első körben: Selfie

Egész jó volt a kezdés.

A minap megnéztem a pilotot. Várós volt már nagyon a sorozat, elvégre olyan témával foglalkozik, amivel ideje már. Az emberek szerintem túlságosan is függnek már a telefonjuktól, és állandóan a kezükben van, így nem értékelik például egymást, vagy az együtt töltött időt. Nem akarok álszent lenni, mert én is elég gyakran fellépek például a Facebookra, mégsem annyiszor, mint a legtöbb ember, pláne nem lógok rajta egész nap. De térjünk vissza a sorozatra. Nekem bejött az első rész, voltak benne vicces jelenetek, és a két főszereplővel sem volt gond. Ezerrel üvöltött az a tény, hogy előbb-utóbb össze fognak jönni, bár én nem szeretném, ettől függetlenül ezen kívül hibát nem tudnék most annyira felsorolni. Talán a mellékszereplőkkel lehet még probléma.
Spoileresen folytatom a Kép alatt.

Az alaptörténet az, hogy Eliza-nak rengeteg ismerőse van a közösségi médián, rengetegen követik őt a Twitteren, Facebookon, hiszen minden idejét azzal tölti, hogy megossza élete minden egyes pillanatát a világhálón. Egy nap azonban, amikor kínos dolog történik vele a repülőn, a kollégái megörökítik a ciki helyzetet, és feltöltik különböző oldalakra, ekkor esik le igazán Eliza-nak, hogy nincs egy igaz barátja sem, aki mellette állna, akit felhívhatna. Ezért úgy dönt, hogy a munkahelyén dolgozó, szakterületében kiváló Henry-t kéri meg arra, hogy változtassa meg, aki történetesen a lehető legkevesebb időt tölti a közösségi hálón.

Ez tipikusan egy olyan sorozat lesz, amit vagy szeret az ember, vagy nem. Itt nem lesz átmenet, lévén az egész show Karen Gillan karakteréről szól, aki eső benyomásra vagy vagy szimpatikus, vagy nem. Számomra Karen nagyon szimpatikus, a lehető legtöbbet kihozta Eliza-ból, így ha csak róla lenne szó, biztos lenne a folytatás. John Cho azonban már kevésbé lopta be magát a szívembe. Nem rossz, de nem is jó túlságosan. A legjobb szó rá az, hogy átlagos. Ebből adódóan még jó irányba is elsülhet a dolog, vagyis a karaktere idővel még jó is lehet, most viszont még eléggé sablonos. Akárcsak az A to Z esetén, a Selfie sem büszkélkedhet a legjobb mellékszereplőkkel, habár a portás nő nagyon jó volt. 🙂 Remélem azért a folytatásban több szereplőket fognak felsorakoztatni, és jók lesznek, nehogy végül ez legyen a veszte.

A történettel, ahogy már említettem nem volt probléma, szerintem jól fel volt építve az egész rész, a jó mellékszereplőkön kívül nem hiányzott semmi sem. Nyilván voltak kiszámítható részek, gondolok itt arra, hogy a rész közben szükség volt egy kis veszekedésre, hogy a végén kibékülhessenek, de ettől most eltekintek, hisz valóságos volt a szituáció, már amennyire a történet engedi, hisz ennyire médiafüggő lánnyal még nem találkoztam.

Értékelés: 7/10.

A kezdés nekem bejött, kíváncsi vagyok a folytatásra. Már csak azért is, mert fogalmam sincs, merre megy majd tovább a sztori. Mindent összevetve, szerintem az esély megvan rá, hogy jó és sikeres legyen, remélem élni is tud majd vele a széria.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük