Sorozatkritika: Charmed (Bűbájos boszorkák)

Mint tegnap megígértem, az első kritika a Halliwell lányokról fog szólni.

Ez volt az első sorozat, ami tényleg megfogott, és ez volt az első sorozat, amit végig is néztem az elejétől a végéig. Nagyon megszerettem. Tetszett a történet, az, ahogyan a varázslatokat megoldották, és persze a lányok sem voltak csúnyák! 🙂

A sorozat három nővérről szól (Prue, Piper és Phoebe), akik egy napon arra döbbenek rá, hogy boszorkák. Hamar kénytelenek rájönni, hogy ha van jó mágia, akkor létezik rossz is, így felveszik a harcot a gonosz démonok és warlockok ellen. A harmadik évad végén azonban a legidősebb Bűbájos, Prue életét veszti, a negyedik évad első epizódjában pedig kiderül, hogy van egy addig eltitkolt féltestvérük Paige, így a Hármak ereje nincs veszélyben.

charmed-05

A kedvenc szereplőm Prue volt, éppen ezért sem tetszett, ahogy a harmadik évad végén kiírták. Az sem tetszett, hogy a negyedik évad már a temetésével kezdődött, szerintem lehetett volna egy jelenet, amikor Leo próbálja meggyógyítani, sajnos sikertelenül. Egyáltalán azt sem értem, hogy Piper és Phoebe, hogy menekült meg, hisz, amikor Tempus visszafordította az időt, Phoebe az Alvilágban ragadt, és a Forrás megparancsolta Cole-nak és a démonoknak, hogy öljék meg Phoebet. Illetve Piper, hogy menekült meg, hisz nem volt ott Phoebe, hogy szóljon Leonak, így nekem a harmadik évad vége és a negyedik évad eleje közötti idő máig megválaszolatlan kérdéseket takar. Tudom, hogy a szóbeszéd szerint Alyssa Milano beszélt a producerrel, hogy vagy ő vagy Shannen, és végül Alyssa maradt. Már persze ha ez igaz. De tény, hogy Shannent a természete miatt a Beverly Hills 90210-ből is kitették

Na de vissza a Bűbájosokra. A negyedik évadban tehát megismerkedtünk Paige-el, akit az elején nem nagyon tudtam hova tenni, szimpatikusnak tűnt, és Rose is egész jól hozta a karaktert, de úgy éreztem, nem volt meg a három lány között az összhang. Itt legfőképpen Piper és Paige kapcsolatára értem, nem alakult ki közöttük az a fajta testvéri kötelék, ami Prue és Piper között volt. Oké, Prue és Piper édestestvérek voltak, míg Paige létezéséről nem is tudtak, de akkor is úgy érzem, a készítők ezt egy picit elrontották. Egyébként mivel Prue volt a kedvencem, talán ezért sem akartam annyira megkedvelni Paiget, de aztán végül csak sikerült.

charmed-06

Összességében egy szerethető családi sorozat lett a Charmed, ami nyolc évadot élt meg. A készítők pazar finálét találtak ki. Azt azért sajnálom, hogy Prue még az utolsó részben sem tért vissza, illetve még a falon lévő képeken sem volt rajta, de ezen kívül egy nagyszerű finálé volt.

Tegnap írtam, hogy a CBS egy remake változatot szeretne indítani, kérdés az, hogy megvalósul-e. A véleményemet már kifejtettem ott, nem nagyon örülök neki, azért megnézem majd az első részt, feltéve, ha leforgatják.

Értékelés: 15/10.

Lehet egy kicsit elfogult vagyok vele, de nem számít. A hibái ellenére is, mert valljuk be, volt neki (gondolok itt elsősorban a harmadik évad vége és a negyedik évad eleje közötti időszakra valamint a szerelmi szálakat sem kezelte túl jól), visszaemlékezve egy kellemes, vidám családi sorozat kerekedett ki belőle.

A hármak ereje felszabadít.

2 thoughts on “Sorozatkritika: Charmed (Bűbájos boszorkák)

  1. Pont a múlthéten néztem meg, a negyedik évad dupla évadnyitó epizódját, annyira elkapott a nosztalgia. 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük