Glee: A New Yorkban játszódó részekről

Még mindig lehetne jobb.

Végre elhagytuk Limat, de sajnos még mindig nincs olyan jó a sorozat, mint lehetne. Egyrészt a sztorik miatt is, másrészt a szereplők miatt. Nagyon hiányzik Santana és Tina, Artie-t pedig egy ideig hanyagolhatnák. Azt sajnálom az egészben, hogy vannak nagyon jó jelenetek is, és ezt persze tutira egy rossz követi.

A Kép alatt Spoileresen folytatom tovább.

Már többször is hangoztattam, imádom Tina-t, és nagyon érződik a hiánya. Szerencsére a következő epizódban visszatér, nagyon örülnék neki, ha tovább maradna. Santana is végre visszatér, ő is nagyon hiányzott az eddigi részekből. Legalább az ő beszólásai megmenthettek volna egy-két jelenetet. Egyébként Facebookon már írtam, de nem értem hova lett Santana, és az az igazság, hogy az írók sem próbálták nagyon megmagyarázni. Hamár Sanatana. Újra összejött ugyebár Brittany-val. Brittany pedig ha hinni lehet Ryan Murhpy nyilatkozatának, ebben az évadban még két részre visszatér.

Unom már Artie-t.
Olvastam több kritikát is a sorozattal kapcsolatban, és egyet kell értenem azzal, hogy nagyon epizodikus jellegű lett. Elővesznek egy témát, amit hellyel-közel le is zárnak még egy részen belül, aztán többet nem foglalkoznak vele. Az eheti rész is tele volt ilyennel.

Örülök Mercedes visszatérésének, cuki párt alkotnak Sam-mal. Ez az egyik pozitívum. Remélem nem fogják elrontani az írók. A másik pozitívum természetesen Rachel. Imádom a karaktert és Lea-t is. Ő az egyedüli, akit még nem sikerült elrontaniuk. Nagyon jók voltak a közös jelenetek Mercedes-sel, végre valaki megmerte tőle kérdezni, hogy mit gondol, lesz-e valamikor barátja Finn után. Ez a kérdés egyébként elég nehéz, nem csodálom, hogy még az írok sem tudnak álláspontra jutni. Az én véleményem szerint a hatodik évadban összejöhetne valakivel Rachel, de csakis új szereplő legyen.

Lehet, hogy eddig nem hangoztattam sokat, de Blaine-t is nagyon elrontották. Olyan nyafogós lett belőle, hogy az nem igaz. Habár az eheti részben végre sikerült valami normálisat is kihozni párból. Ettől függetlenül, bár régen szerettem a párost, most úgy érzem az tenne a legjobban Blaine-nek, ha szakítanának Kurt-el.

Értékelés: 7/10
Továbbra is tartja ezt a felemás szintet. Azt már nem is merem kívánni, hogy az évad hátralévő részei legyenek jobbak, azt viszont igen, hogy a hatodik évadban végre szedjék magukat össze az írók, és olyan minőségű legyen az utolsó évad, amilyet a sorozat megérdemel. A jövőheti rész az előzetes alapján végre tényleg jónak ígérkezik, remélem tényleg az lesz.

Nagyon várom már a jövőheti részt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük