Íme 5 új könyv, amit nagyon el szeretnék olvasni az ősz folyamán!

Izgalmasan fog ezúttal is eltelni az ősz.

Bizony, nemcsak az ősz, de az október is beköszöntött már, a borús, esős és hideg napok pedig remek alkalmat biztosítanak arra, hogy a fűtött szobánkban, egy takaróval bebugyolálva a székben vagy akár az ágyon ülve, egy nagy bögre forró tea társaságában nekikezdjünk az olvasáshoz, nem igaz? Feltéve ha nem iskolában/munkahelyen van éppen az ember. De azért időt mindig lehet szakítani erre a fantasztikus élményre, ha máskor nem is, mondjuk hétvégén, vagy alvás helyett. 🙂

A szeptember nemcsak az új sorozatok, hanem bizony az új könyvek megjelenését is jelenti, én pedig nemrég néztem szét a Könyvmolyképző Kiadó háza táján, és máris találtam 5 db könyvet, amit feltétlenül el szeretnék még idén olvasni. Olyannyira felkeltették az érdeklődésem az alább található regények, hogy nem is tudtam fontossági sorrendet felállítani, így marad a jó öreg  ABC sorrend szerinti kategorizálás. Na jó, talán Rácz-Stefán Tibor harmadik könyvével fogom elkezdeni az őszt, de többi még tényleg nincs kőbe vésve.


Anne Percin – A Remény kalózai

Mindig is kedveltem a francia regényeket – Marie-Aude Murail kötetei például valóban varázslatosak voltak – a Tartós hullámot már beszereztem, biztosan elolvasom amíg várom az őszi újdonságokat – szóval gondoltam épp itt az ideje kipróbálni egy újabb szerzőt. Anne Percin pedig egy olyan fontos témának szentelte A regény kalózait, ami egyből felkeltette a figyelmemet, nevezetesen a mellrákról van szó. Mivel szerencsére (!) közvetlen közelről nem találkoztam ezzel a szörnyű betegséggel, éppen ezért nagyon kíváncsi vagyok, hogy mégis milyen részletességgel fogja kitárgyalni ezt az igencsak nehéz témakört.


Greff Magdi – Húzós szerelem

Idén is szeretnék egy esélyt adni egy új magyar szerzőnek, a szívemhez igen közeli sportágot választott debütáló regényének forrásaként. Na nem az úszás lesz a középpontban, de a kajakozás nem áll messze tőle. Persze a szerelmi háromszög kialakulása elkerülhetetlen lesz, de engem már azzal megvettek kilóra, hogy mindez a szocializmus idején játszódik majd. Én ugyan nem éltem ezekben az időkben, mégis nagyon szeretem a múltban játszódó sorozatokat, remélem ez könyvben is igaz lesz.


Jenny Han – Útóirat: Még mindig szeretlek

Az első regényből készülő film főszereplői: Lana Condor és Noah Centineo

Már több mint egy éve olvastam az első kötetet, mégis ha rágondolok, a mai napig fülig ér a szám, annyira élvezetes volt olvasni Jenny Han különlegesen cuki stílusban írt regényét. Azóta várom, hogy a Könyvmolyképző elhozza a folytatást, ami végre valahára megvalósult, így persze, hogy minél hamarabb beszeretném szerezni én is. Remélem legalább annyira megmosolyogtató élmény lesz olvasni a második részt is, mint az elsőt.


Rácz-Stefán Tibor – Mikrofonpróba

Hosszú-hosszú idő után a zseniális Fogadj el! volt az első regény, amit elolvastam, így joggal mondhatom ezt, hogy Rácz-Stefán Tibor könyve indította el a könyvek iránti fellángolásomat, amely azóta sem csillapodott. A blogger és egyben író Túl szép című második könyve is nagyon bejött, így naná, hogy mihamarabb el akarom olvasni a Mikrofonpróbát is, amely ráadásul a Fogadj el! “spin-offja” –  elnézést a sorozatos szakszó használatáért, de hát nem tudom és őszintén szólva nem is akarom kiirtani magamból ezt a fajta fanboy üzemmódot. 🙂 – hiszen Dávid és Áron is a történet aktív részét képzik. Ráadásul az előző iskolájukban megvalósuló szörnyű események mindkettőjük életére erősen rányomta a bélyeget…


Róbert Katalin – Szelídíts meg!

A Szívből, színből igazán hatalmas nagy kedvencem lett, olyannyira, hogy tavaly újra is olvastamés szerintem idén sem lesz ez másképp –  a Kezdjetek el élni! viszont sajnos már nem váltotta ki ilyen mértékben a tetszésemet, ettől függetlenül igenis felkerült az olvasólistámra Szelídíts meg!, amely A kis herceg átirata lesz. Mondjuk azért remélem, hogy lesznek majd benne különleges és egyben egyedi fordulatok is.

Íme tehát az én listám, hozzászólás formájában pedig szívesen elolvasom a ti listátokat is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük