The Vampire Diaries (Vámpírnaplók): Az első négy évadról

Nagyon szerettem a sorozatot. Hangsúlyozom: szerettem.

Sajnos Julie Plec-nek sikerült elérnie azt, hogy már régóta nem úgy tekintek a sorozatra, mint anno. Én nem ezt a sorozatot szerettem régen. Sajnos már árnyékában sincs korábbi önmagához, ami nagyrészt a szerelmi háromszögnek is köszönhető, hiszen ez egyszer Delana van, máskor Stelena… Ettől függetlenül jelen pillanatban még látok esélyt a javulásra!

Az első két évad egyenesen fantasztikus volt, a harmadik évad már nem tetszett annyira, ugyanis egyes szálakat sikerült eléggé elcseszniük (gondolok itt például az Originals vámpírokra, azon belül is Michael karakterét kb. egy perc alatt kinyírták, pedig lehetett volna benne potenciál, valamint Alaric halálának sem örültem túlzottan), de a negyedik évad az valami csalódás volt számomra. Miért kell ennyire erőltetni ezt a szerelmi háromszöget? Oké, ez egy tinisorozat, de akkor is. Mi értelme van annak, ha Elena nem tud dönteni a két testvér között? Az első három évadban Stefan volt az egyetlen szerelme, a negyedikben évadban meg hirtelen Damon lett? Nekem ez teljesen hiteltelen.

Ha már szóba került Elena. Hogy tudták ennyire elrontani a karaktert? Pedig az első évadban nagyon jó volt, de ahogy haladtunk előre, úgy kezdtem konkrétan megutálni, hiszen majdnem az összes karakter miatta lelte halálát: Jenna, Alaric, Jeremy, John, még a nevelő szülei is. Félre ne értsetek, Nina Dobrev-t továbbra is imádom, fantasztikus színésznő, és frenetikusan alakítja Katherine-t. Egyértelműen Katherine a kedvenc szereplőm! Igazi bitch. 🙂 A fordulat pedig, hogy Elena lenyomta Katherine torkán az gyógyírt, nagyon jó volt, kíváncsi vagyok milyen lesz emberként.

A negyedik évad évadzáró részét tekintve bármennyire is szeretem Kat Graham-et, örülök Bonnie halálának, mert az utóbbi időben bármi gond adódott a varázslat mindent megoldott. Apropó varázslat. Hogy lehetett Bonnie-nak ilyen erős képessége, hogy eltüntesse a fátylat? Ahhoz képest, hogy négy évvel ezelőtt még csak a tollpihéket tudta reptetni? Ja és a legjobbat nem is mondtam: visszahozta Jeremy-t. Nagyon remélem, hogy az ötödik évadban tudnak majd valamit kezdeni a karakterrel, mert úgy érzem szép utat járt be a haláláig. Ugyan nem örültem a kiírásának, de tudomásul vettem, hogy ennyi volt, amit tudtak kihoztak belőle az írók. Éppen ezért remélem, hogy lesz értelme a visszatérésének.
A legutóbbi évad fő gonosza Silas volt, aki eléggé érdekes egy karakter, bár egy kicsit zavar, hogy mennyi ideje jelen van már a sorozatban, és még senkit sem ölt meg, holott őt is legalább olyan könyörtelennek állították be, mint anno Klaus-t. Úgy érzem még nem tudtak vele mit kezdeni. Remélem ez változni fog.

Hogy mit várok az ötödik évadtól?
Azt, hogy legyen olyan izgalmas, és kiszámíthatatlan, mint régen. És kezdenek valamit Jeremy-vel és Silas-sal. Valamint remélem, hogy nem fogják elrontani Katherine-t, megmagyarázzák a hasonmás dolgot és Elena végre kitart egy fiú mellett. Ja és, hogy előtérbe helyezik végre Matt-et is, mert eddig valljuk be nem sok mindent csinált. Tyler pedig ne térjen vissza.
Értékelés: –
Ezt inkább kihagyom, mert az első két évad kb. 10/10, a harmadik 8/10, a negyediket meg nem szeretném értékelni, mert nem ezt érdemli a sorozat. Az ötödik évadnak adok még egy esélyt, és ha látok még benne potenciált, akkor maradok, ha nem, akkor sajnos kénytelen leszek kaszálni, ami azért is fáj annyira mert a TVD volt az első sorozat, amit feliratosan kezdtem el nézni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük