Gyorsan kipörgeti a Cool TV az Arrow ötödik évadát!

Érdekes döntést hozott a csatorna.

Épp e poszt írása alatt rajtol el a Cool TV műsorán A zöld íjász ötödik évada, amely a jövőhéttől kezdve már három premier résszel lesz képernyőn szombat délutánonként, ha pedig marad ez a rohamtempó, akkor alig két hónap múlva leadásra kerül a teljes szezon. Kétségkívül érdekes megoldást választott az RTL sorozatcsatornája, ez pedig egyértelműen azt a tényt vetíti előre, amely szerint még a kábelcsatornán sem ér el kiemelkedő nézettséget ahhoz a sorozat, hogy főműsoridőben adják.

Őszintén szólva sajnálom, amiért ilyen karriert sikerült befutnia hazánkban az Arrownak, pláne annak fényében, hogy anno az első évad még tényleg nagyon jó nézettséggel futott az RTL Klubbon, aztán a másodiknál már elérkezett a hanyatlás, amelynek következtében egy nagyobb szünet után a Cool vette át a sorozatot.

Ugyanakkor valahol megértem, amiért a nézők elpártoltak a sorozattól, hiszen a harmadik évadtól kezdve folyamatos minőségcsökkenés volt tapasztalható, ezért sem írtam már kritikát sem a negyedik szezonról, a most elrajtoló ötödikben azonban megállt ez a lejtmenet, és lassan de biztosan kezdett visszakapaszkodni a sorozat. Nemrég daráltam le az évadot, szóval még élénken élnek bennem az emlékek, a jövőhét folyamán pedig igyekszem is írni a látottakról.

Addig is a továbbiakban az eddig megjelent hét epizódról szóló tartalmat olvashatjátok el. Minden epizód mellett feltüntettem a kezdési időpontot is, ugyanis az elkövetkezendő két hétben több mint fél órás különbséggel fognak adásba kerülni…

 

5×01 – Örökség: Szeptember 23. 14.55

Oliver nem túl aktív polgármesterként, mert az Íjász csapat felbomlása után egyedül maradt, a városban pedig egyre jobban terjed a bűnözés. A rendőrségre sem számíthat, mert több a korrupt rendőr, mint a becsületes. Felicity igyekszik meggyőzni, hogy alapítson egy új csapatot, új emberekkel. Jelentkező bőven akadna.


5×02 – Az újoncok: Szeptember 30. 13.15

Miközben egy új csapat felépítésén dolgozik, polgármesterként a bűnözés visszaszorítása állítja kihívás elé Olivert. Nemcsak Tobias Church, a rettegett bandavezér, de a rejtélyes Rongyember is felbukkan Star City-ben, aki megtámadja egy jótékonysági rendezvény fő támogatóját. Church pedig nem az egyetlen, aki az Íjászra vadászik.


5×03 – Bizalmi kérdés: Szeptember 30. 14.15

Olivernek gondot okoz az új csapat megszervezése, mivel Evelyn, és Veszett Kutya Rene is Derek Sampson, a veszélyes díler nyomába ered, a határozott tiltás ellenére. Polgármesterként pedig egy riporternő igyekszik kellemetlen helyzetbe hozni, amiért Thea dönt helyette. Eközben John Diggle-t koholt vádak alapján letartóztatják, és börtönbe zárják.


5×04 – Vezeklés: Szeptember 30. 15.15

Felicity és John határozott tiltakozása ellenére Oliver és Lyla megszervezik a férfi megszöktetését a katonai börtönből. Ehhez Olivernek hátra kell hagynia a csapatot, akik így nélküle kénytelenek szembeszállni Church-csel, aki nemcsak Lance-t, de a kerületi ügyészt is hajlandó lenne megölni a célja érdekében.


5×05 – A tökéletes célpont: Október 7. 13.50

Sikerül kiszabadítani Renét a fogságból, de a kínzások hatására megtört, és elárulta, hogy Oliver az íjász. Church bérgyilkost küld Oliverre, mert csak akkor válthatja valóra a tervét, ha a polgármester kikerül a képből. Eközben Oliver igyekszik megemészteni, hogy Felicity már túllépett rajta, és Malone nyomozóval randevúzik.


5×06 – A kezdet: Október 7. 14.50

Tobias Church meggyilkolása után Prométheusz látszólag vaktában választja ki a következő áldozatait. Felicitynek azonban sikerül kidolgoznia egy olyan algoritmust, ami azt mutatja, hogy tudatosan keres célpontokat, méghozzá Oliver apjának régi listája alapján. A gyilkossághoz használt dobócsillagokat pedig Oliver használt nyílvesszőiből készíti.


5×07 – Az igazságosztó: Október 7. 15.50

Egy új igazságosztó bukkan fel Star City-ben, aki kegyetlenül és válogatás nélkül végez a bűnözőkkel. Így Olivernek már nemcsak a Prométheusz jelentette fenyegetéssel kell szembenéznie, de az új sorozatgyilkossal is fel kell vennie a harcot. Thea meggyőzi Lance-t, hogy menjen elvonókúrára, főleg, miután Prométheusz egyik dobócsillagát az ő lakásán találták meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük