Scream Queens: Újabb szöget vertek Ryan Murphy sorozatának koporsójába

Egyre kevesebb esély van a folytatásra.

Kétségtelenül beindult a pilotdömping Amerikában, az öt országos csatorna ugyanis mostanság dönti el, hogy a rengeteg pilotszkript közül melyeknek is szavaz bizalmat azáltal, hogy bekérik pilotnak – vagyis leforgatásra kerülnek az első epizódok – aztán ha a nagy fejesek potenciált látnak a benne, akkor a májusi upfronts idején ténylegesen berendelésre kerülhet a sorozat 13-22 epizódos első szezonja.

Ezzel kapcsolatban derült ki a napokban, hogy bizony Lea Michele elígérkezett egy pilotra, amely a ABC számára készül, és egyelőre még címet sem kapott, csupán annyit lehet tudni, hogy Brandon Michael Hall jegyzi a szériát, valamint azt, hogy komédia lesz. Persze az első bekezdésben leírtak alapján korántsem biztos, hogy a Glee egykori sztárjának valóban új munkahelye lesz, az esély viszont nagyon is megvan rá. Leával ellentétben Keke Palmer valóban új szerepben lesz látható hamarosan, hiszen egy jelenleg is futó szériában, a Berlin Station második évadában fog szerepelni, méghozzá állandó szereplőként.

Míg a szereplőgárda egyes tagjai nagyon is nyitottak az új lehetőségekre, addig a Scream Queens kreátora, Ryan Murphy sem nagyon nyilatkozik a sorozattal kapcsolatban, ahogy a FOX sem, igaz tavaly év végén a csatorna vezetősége azt nyilatkozta, hogy ők nem szívesen kaszálnák el a sorozatot, ám figyelembe véve a nézettségi adatokat tényleg nem sok esély van a folytatásra. Már az első évad szem hozott túlságosan kiemelkedő számokat, azonban a második évad már olyan negatív rekordokat döntögetett, hogy a csatorna második legkevésbé nézett szériájává vált, egyedül csak a Sleepy Hollow-t volt képes megelőzni.

A sorozat sorsa tehát megpecsételődni látszik, amit én valójában sajnálok, mert igazán megszerettem a sorozatot, a második szezon pedig kifejezetten minőségibb volt, mint az első. Kritikával egyébként a napokban mindenképpen jelentkezni fogok. Legkésőbb májusban minden kiderül.

2 thoughts on “Scream Queens: Újabb szöget vertek Ryan Murphy sorozatának koporsójába

  1. Szerintem az első inkább volt minőségibb, mint a második, nem bántásból mondom persze 😀 A másodikban még nevetségesebbe (nem jó értelemben persze) szituációkat és dolgokat vetettek be. Volt, ami írói szemmel egyenesen égetni való lett volna. Voltak tényleg nagyon humoros jelenetek, de a második évad kb. egy 12 éves gyermeknek készült animáció (poénok, szituációk, forgatókönyv, stb.) vetekszik. Arról már nem is beszélve, hogy mennyi dolgot bénán oldottak meg, na meg ne is beszéljünk az önismétlésekről.

    1. Talán azért is élveztem jobban a sorozat darását, mert kb. már az első résznél felhagytam a logika keresésével, az idei évadrejtély ugyanis tényleg nagyon röhejes volt. De egyébként egyetértek a meglátásaiddal, ha komolyan vettem volna az egészet, akkor talán már a közepén kaszáltam is volna… De a héten tervezek írni egy kritikát, aztán ott majd részletesen kifejtem a véleményem. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük