Desperate Housewives (Született feleségek): A negyedik évadról

Az első évad után ez a második legjobb évad: rövid volt, de ütős.

Talán azért is sikeredhetett ilyen jóra, mert most nem 23 részig húzták el az idei évad titkát, hanem csak 17 részig. Ebben az évadban kaptunk egy új feleséget, aki valójában nem új, hanem évekkel ezelőtt már lakott itt. Kathrine Dylan és Adam beköltöztek, akik hoztak magukkal egy titkot is. Bree idén nem kapott nagy drámai vonalat, helyette Lynette kapta meg, aki most bebizonyította nekem, hogy igenis helye van a sorozatban. Félre ne értsetek, tehetséges színésznőnek tartom Felicity Huffman-t, csupán úgy érzem, az írok eddig nem tudtak jó történetszálat írni. Egészen idáig.

Spoileresen folytatom a továbbiakban!

Bree: Idén nem kapott nagy drámai vonalat, de tetszettek azok a jelenetek, amikor Kathrine-el versenyzett. Nagyon jó duót alkotnak együtt. Miután Danielle megszülte a gyerekét Bree nevelte a sajátjaként, Danielle pedig elment. Azért nem semmi mennyi döntést képes meghozni Bree azért, hogy védje a családját és a jó hírnevét.
Gaby: Ott folytatódott a története, ahol az előző évad vége tért. Carlos-sal megbeszélték, hogy megszöknek, ám Edie keresztül húzza terveiket, így maradnak, és titkos viszont kezdenek. Azért milyen fura, az első évadban Carlos volt a férj, akit Gaby csalt John-al, most meg Carlos lett a szerető, akivel Gaby csalta Victor-t. Ám amikor Victor rájött Carlos és Gaby majdnem megölték őt. Végül miután felépült, a tornádó idején felkereste őket, hogy bosszút álljon, ám egy kerítés belé fúródott, és meghalt, Carlos pedig megvakult. Gaby végül semmit nem kapott Victor után, sőt még a temetésről is el kellett jönnie. Na azokon a jeleneteken jót röhögtem, meg azon is, amikor a könyvelő búcsúztatóján kereste a papírokat. Gaby sok vicces pillanatot tud okozni, az biztos. 
Lynette: Végre most egy igazán drámai és érdekes történetszálat kapott, ami ráfért már. Végre nem csak megkedveltem, hanem meg is szerettem Lynette-t. Az, hogy nem akarta elmondani a barátainak a betegségét, és az ahogyan kiderült nagyon jó volt. Természetesen mindenki mellé állt, kivéve Gaby, akiról kiderül, hogy az édesapja rákban halt meg, ezért nem bírná ki, ha még egy szerettét elveszíteni. Igen okozott néhány szép és szomorú pillanatot a betegség. Mielőtt beköszöntött volna a tornádó, a Scavo család Mrs.McCluskey alagsorában húzzák meg magukat. Ám végül Lynette és Mrs. McCluskey Lynette-ék fürdőszobájában lesznek kénytelenek átvészelni a tornádót és miután vége lett, Lynette megdöbben mikor meglátja, hogy Mrs.McCluskey háza összedőlt. Abban a pillanatban szerettem meg igazán Lynette-et, hisz látszott az arcán mennyire kétségbeesett, lehet, hogy elvesztette egész családját. Ja, és azt kihagytam, hogy Kayla végre eltűnt a sorozatból. Pontosabban a nagyszüleihez került. 

Susan: Susan-nal idén nem történik szinte semmi. Mike-al még mindig együtt vannak és ennyi. Nem is tudok róla mit írni, maximum annyit, hogy Susan sem érti miért költözött el Kathrine olyan viharosan évekkel ezelőtt, illetve nem érti Dylan miért nem emlékszik az itt töltött időkre és Julie-ra, akivel a legjobb barátnők voltak. 
Edie: Mint kiderült Edie valójában nem akart meghalni, csak figyelemfelkeltés céljából akarta felakasztani magát, hogy Carlos vele maradjon. Később zsarolni kezdte, ami egy ideig bejött, ám Carlos folyamatosan csalta őt Gaby-val, később pedig el is hagyta. Edie ezt megbosszulva elmondta Victor-nak az igazságot. A tornádó idején Gaby-val vitatkozni kezdtek, majd együtt bújtak el a vihar elől. A nagy ijedtségben megbocsátottak egymásnak. Az évad végén pedig a négy feleség elüldözte Edie-t a Lila Akác Közből. Sajnáltam szegényt, de Susan-éknak annyiban igazuk volt, hogy mindig a levetett pasijukkal kezdett ki Edie (Karl, Mike, Carlos). 
Katherine: Az évad végén kiderült a titkok, amit addig próbált titokban tartani, álmomban sem gondoltam volna, hogy Dylan nem az ő lánya, hanem örökbe fogadta, miután a lánya meghalt. Nagy WTF momentum volt. Egyébként nagyon jó volt az utolsó részben, ahogy a volt férj próbálta Kathrine-ből kiszedni a titkot. Végül Bree is bajba került, de Adam megmentette mindkét feleség életét. És az, ahogy a négy feleség próbálta védeni Kathrine-t a rendőrség előtt, aki végül megölte Wayne-t, az nagyon jó volt. Végre Kathrine is azt érezte, hogy valaki mellé állt.
Értékelés: 10/10.
Az első évad után számomra ez a legjobb évad! Ja a legjobbat majdnem kifelejtettem: az utolsó évben ugrottunk öt évet, ami valljuk be nem is baj, sőt a sorozat hasznára is válhat, ha jó cselekményszálakat írnak az írók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük