Első körben: Timeless

Pontosan ilyen kezdést vártam a sorozattól.

Míg az NBC másik új sorozata, a This is Us esetén mindenféle elvárás nélkül néztem meg az első epizódot, addig itt már bizony előzetesen felállítottam egy mércét, amit a pilot nagy örömömre sikeresen ledöntött. Az igazat megvallva lehetett volna kicsit látványosabb is ez a mutatvány, találtam ugyanis apróbb hibákat, mégis olyan mértékben beszippantott a sorozat univerzuma, hogy azt hiszem a végén heti nézős lesz, ami nálam nagy szó, ugyanis a Glee véget érte óta szinte minden sorozatot csakis darálva nézek.

Timeless - Season Pilot

A sorozat középpontjában egy rejtélyes bűnöző áll, aki egy olyan időgépet lop el, amelynek a létezéséről a kormány sem tud. Mivel feltehetően azért vetemedett a lopáshoz, hogy visszautazva az időben megváltoztassa a múltat, ezzel együtt pedig a jövőt is, megalakul egy katonából, történelemtanárból és egy mérnökből álló csapat, akikre pofonegyszerű feladatot bíznak: a gép prototípusával, ami folyamatos kapcsolatban áll az ellopott géppel, próbálják elkapni a bűnözőt, és megakadályozni azt, hogy megváltozzon a történelem.

Természetesen már az első részben is szemtanúi lehettünk már egy időutazásnak, amit laikus véleményem szerint a lehető legkorhűbben oldottak meg a készítők. Nagyon bejöttek a ruhák, ahogyan a díszletek is, mint például a kocsma ábrázolása is, egyedül csak a CGI miatt néztem nagyokat. Általában sosincs problémám a vizuális effektekkel, itt viszont a léghajó ábrázolásánál nagyon látszottak a számítógépes beavatkozások…

timeless-pilot-02

Ami a történetet illeti, nos a karakterek első pillanattól kezdve kellemes benyomást keltettek bennem, így maga a főgonosz is, akinek az indítékaira már most kíváncsi vagyok, pláne azután, hogy belebegtette, talán Lucy is nagy szerepet tölt be céljai elérésében. Apropó Lucy, elsőre félénk karakternek tűnt, pedig korántsem az, sőt, a későbbiekben akár igazi badass karakterré is válhat, amit én már nagyon várok. Az már most látszott, hogy közte és Wyatt között bizony előbb vagy utóbb több fog kialakulni egyszerű munkakapcsolatnál, remélem az írók minél kreatívabbak lesznek ezen a fronton is.

TIMELESS -- "Pilot" -- Pictured: (l-r) Abigail Spencer as Lucy Preston, Matt Lanter as Wyatt Logan -- (Photo by: Joe Lederer/NBC)

Bármennyire is tűntek szimpatikusnak a szereplők, elsősorban az időutazás miatt várom annyira a folytatást. Ez a téma okozhat még meglepetéseket, mégpedig a múltban megváltoztatott cselekmények kihatnak a jövőre is tematika miatt, amit a pilotban is remekül bemutattak, hiszen az időutazást követően alaposan megváltozott Lucy élete. Vajon minden időutazást követően számíthatunk változásokra, vagy Lucy esetleg valahogyan ki tudja majd javítani a keletkezett hibát, és az élete is visszatér a rendes kerékvágásba? Rengeteg kérdés felvetődött bennem, és pont emiatt fogom szerintem még a héten megnézni a második részt.

Értékelés: 8/10.

Kezdetnek tökéletes volt a pilot, azonban előfordult egy-két kisebb hiba, mint a CGI effektek illúzióromboló hatása, éppen ezért egy erős nyolc pontnál többre nem tudom értékelni  látottakat. Kicsit egyébként aggódok a sorozat sorsa miatt, hiszen a The Voice felvezetésével sajnos nem éppen olyan számokkal nyitott, mint amire az NBC számított, éppen ezért jó lenne ha a folytatásban nem csökkenne drasztikusan a nézettség…

timeless-pilot-04

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük