Az RTL Magyarország is műsorára tűzi az ukrán államfő sorozatát!

Remélem pozitív megnyilvánulás is lesz a sorozat által.

Kétségkívül nehéz időszakot vagyunk kénytelen az utóbbi időben megélni, hiszen alig, hogy egy kicsit fellélegezhettünk a pandémia kedvező alakulása miatt, itt van egy újabb esemény, az orosz-ukrán háború, ami miatt lehet aggódni. Innen is mély együttérzésemet szeretném kifejezni az ukrán lakosok számára, és kívánnék nekik erőt és kitartást kívánok a számukra. Akármennyire is sajnálom a kialakult helyzetet, és élet sajnos nem állt meg, és a kialakult helyzetet igyekeznek egyesek meglovagolni, hol jó, hol rossz szándékból…

Szerencsére az előbbihez tudnám sorolni az RTL Magyarország döntését is, akik megvették az ukrán miniszterelnök korábbi sorozatának vetítési jogait, amelynek alapsztorija szerint a Volodimir Zelenszkij által alakított főhős tanárból avanzsál az országa első számú emberévé, kísértetiesen hasonlóan a valódi élet eseményeihez, csak utóbbi esetben ugyebár színészből lett államfő.

A megvásárlás mellett további 30 millió forinttal járult hozzá a csatorna az ukránok megsegítéséhez, abban pedig nagyon reménykedem, hogy a sorozat talán még több embert ösztökél majd arra, hogy segítsünk a szomszédos országunk polgárainak bármilyen módon.

A továbbiakban az erről szóló Sajtóközleményt olvashatjátok el, premier vasárnap 18.50-kor dupla epizóddal.


Sajtóközlemény: Az RTL Klubra érkezik Volodimir Zelenszkij vígjátéksorozata

Az RTL Magyarország és a sorozat forgalmazója egyaránt támogatja az ukrán háború bajbajutottjainak megsegítését.

Országos televíziós premierként az RTL Klubon látható A nép szolgája című ukrán sorozat, melynek főszerepét a háború sújtotta Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij alakítja. A forgalmazó a sorozat sugárzási jogainak értékesítéséből származó becsült jutalékát, 50 ezer eurót jótékony célra, az Ukrán Vöröskereszt támogatására fordítja. Az RTL Magyarország a sorozat jogainak megvásárlásával nemcsak hozzájárul ehhez az adományhoz, de egyúttal felajánl további 30 millió forintot az Ökumenikus Segélyszervezet javára, az ukrán bajbajutottak megsegítésére. A nép szolgája első két epizódjának tervezett premierje március 20-án lesz az RTL Klubon.

Magyarországon elsőként az RTL Klub tűzi műsorára a háború sújtotta Ukrajna elnökének főszereplésével készült A nép szolgája című, három évadot megélt ukrán vígjátéksorozatot. A március 20-i tervezett premiert követően a sorozat első évada minden vasárnap 18.50-től dupla epizóddal látható majd az RTL Klubon. A 2015 és 2019 között gyártott sorozat epizódjait a televíziós sugárzást követően az RTL Most-on is megtekinthetik a nézők. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök politikai pályafutása előtt hazájában népszerű színész, komikus, forgatókönyvíró, filmproducer és rendező volt. Studio Kvartal 95 néven alapított produkciós cége számos filmet, rajzfilmet és televíziós sorozatot gyártott, köztük az Ukrajnában nagy népszerűségnek örvendő A nép szolgáját is. 2018-ban alapított politikai pártja neve is megegyezik legnépszerűbb sorozatának címével.

 

A nép szolgája indította el a politikai pályán a színészből lett ukrán államfőt

A szórakoztató vígjátéksorozat középpontjában a Zelenszkij által alakított szerény és őszinte középiskolai történelemtanár, Vaszilij áll, aki egyik napról a másikra az elnökválasztási kampány kellős közepén találja magát, méghozzá elnökjelöltként. A hirtelen jött népszerűség eredménye, hogy Vaszilijt megválasztják Ukrajna elnökének, a sorozat nézői pedig epizódról epizódra szemtanúi lehetnek számtalan humoros jelenetnek, amint az újdonsült államfő megpróbál helyt állni az ország élén. Mindeközben Vaszilij nem kíván változtatni korábbi, megszokott életmódján: továbbra is a szüleinél szeretne lakni, a hónap végén pénzt kér kölcsön a barátaitól, valamint ragaszkodik ahhoz, hogy biciklivel járjon munkába. Mindezt úgy, hogy most már ő az ország legfontosabb embere.

A nép szolgája a premiert követően minden nézettségi rekordot megdöntött a sorozatot sugárzó ukrán tévécsatornán. A három évad mellett egy mozifilm is készült, a produkció pedig számos nemzetközi tévés díjat is bezsebelt. A nép szolgája sikerén felbuzdulva jelentette be Volodimir Zelenszkij – ezúttal valódi – indulási szándékát elnökjelöltként a 2019-es ukrán elnökválasztáson, amelyet végül nagy többséggel meg is nyert.

A forgalmazó mellett az RTL Magyarország is jótékonykodik

A nép szolgája nemzetközi forgalmazási jogaival rendelkező Eccho Rights a sorozat értékesítéséből származó jutalékának saját költségek nélkül becsült összegét, 50 ezer eurót jótékony célra, az Ukrán Vöröskereszt számára ajánlotta fel. A sorozat sugárzási jogainak megvásárlásával az RTL Magyarország ezt a jótékony célt támogatta, emellett a médiavállalat további adománnyal támogatja az ukrán háború menekültjeinek megsegítését. Az elmúlt másfél hétben az RTL Klub segítőkész nézőinek köszönhetően a Fókusz hétköznap esti műsorideje alatt már eddig is több mint 36 millió forintnyi felajánlás gyűlt össze a 1353-as adományvonalon keresztül az Ökumenikus Segélyszervezet javára. Mindemellett az RTL Magyarország 30 millió forintot ajánl fel az Ökumenikus Segélyszervezet áldozatos munkájának támogatására, az ukrán rászorulók megsegítésére.

A nép szolgája – tervezett premier: március 20., vasárnap 18.50, RTL Klub

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük