Nem éppen szépen ért véget a TV2 kórházas sorozata

Szerintem nem mindenkinek fog tetszeni a befejezés…

Ugyan a hivatalos kommunikáció szerint épp ezekben a percekben sugározzák a SuperTV2 képernyőjén a Jóban Rosszban utolsó epizódját, valójában már ma 13:05-kor adásba került a sorozatzáró rész, így ma délután jómagam is megtekintettem a sorozat záróakkordját. Azt talán kevesen tudják, hogy volt egy rövid periódusom az életemben, amikor rendszeresen nézője voltam a sorozatnak, valahol a 2009 környékén, de csak körülbelül maximum két évig tartottam ki mellette, majd továbbálltam. Csillagkút lakói tehát nem teljesen ismeretlenek számomra, még annak ellenére sem, hogy az utóbbi pár évben alaposan kicserélődött a szereplőgárda, bár, jobban belegondolva az ominózus péntek 13-ai epizód után már ez sem ért meglepetésként.

Látva az utolsó részt, gyanítom a vérbeli rajongók többsége keserű szájízzel fog ma este felkelni a kanapéból, hiszen az utolsó pár percet leszámítva egyáltalán nem funkcionált záróepizódnak a szám szerinti 4287. adás, sőt, sokkal több lezáratlan szálat hagyott maga után, mint amennyinek sikerül pontot tenni a végére. A cliffhangerek olyan érzetet keltettek, mintha csak egy nyári szünet előtti évadzáró epizódot láttam volna, miközben tudom, hogy ezúttal már nem fog érkezni folytatás…

Tulajdonképpen a három alapszereplő közül egy személy kapta meg a boldog véget Péter személyében, de míg Gyöngyi számára függő módon ért véget a története, addig Viktorról mintha teljesen megfelejtkeztek volna. Sajnos a nagy visszatérés(ek) is elmaradt(ak), de valószínűleg Fehér Roland rajongói számára lett a legrosszabb a végső felvonás, hiszen ő kapta meg a legkeserédesebb befejezést.

Tényleg sajnálom, amiért ez lett a TV2 egykori népszerű sorozatának a sorsa, meg lehetett volna ezt sokkal jobbra is oldani, kitűnő példa rá az RTL Klub tavaly véget ért napi sorozata, a Barátok közt, amely utolsó epizódja az elejétől a végéig a búcsúzás érzését keltette a nézőkben, és méltón búcsúzhatott rajongóitól. Persze nem minden fekete és fehér, és sajnos a félelmem beigazolódott, és azért is sikeredhetett felemásra a befejezés, mert egy hónap alatt szinte lehetetlen lett volna minden szereplő számára méltón lezárni a történetüket, lévén már a forgatókönyvek is megvoltak írva addigra, mire megkapták a kasza hírét.

Értékelés: 5/10.

Mindent összevetve igyekeztem figyelembe venni a körülményeket is, éppen ezért valahol a félúton megmaradva értékelem öt pontra az utolsó epizódot. Rettentően sajnálom, amiért ilyen méltatlan módon ért véget Csillagvirág lakóinak élete, de azért remélem az idő elteltével a rajongók csak a sok szépre és jóra fognak majd visszagondolni, ha eszükbe jut majd a Jóban Rosszban, és nem pedig az utolsó 35 percre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük