Egészen átalakultak az eddig megszokott műsorstruktúrák

A több éves bevált módszer ma már a múlté.

A TV2 már hónapok óta később adja a műsorait, de a héten az RTL Klub is változtatott az esti műsorstruktúráján. Előbbi a napi sorozatát már este 10 után tűzi képernyőre, ami valljuk be eléggé botrányos, azonban az RTL sem sokkal jobb, hisz a Barátok közt a héten már 21.20-tól kezdődik. A sorozat közel 16 éve alatt még sosem kezdődött ilyen későn.
Kezdjük a TV2-vel.
Már régóta megfigyelhető a csatornánál, hogy inkább a saját gyártású műsorait részesíti előnyben, és egyre kevesebb külföldi produktumot bocsát képernyőre. Az Amerikai sorozatok száma is megcsorbult az eltelt néhány év alatt, jelenleg hat premier sorozata van, ebből mind jóval 22:00 után kerül képernyőre! Az Élet Showja és az Édes Életnek köszönhetően napi sorozatuk a Jóban Rosszban 21.55-re van kiírva, de általában 22.00 után szokott elkezdődni. Ami azért is vicc, mert ez már ismétlés, a SuperTV2 ugyanis aznap délután már leadta a részt. 22.45-kor kezdődhetnek csak a sorozatok:
Hétfő: NCIS 11.évad
Kedd: NCIS Los Angeles 5.évad
Csütörtök: Elementary (Sherlock és Watson) 2.évad, majd (23.50 körül) In Plain Sight (Célkeresztben) 4.évad
Hétvégén délután a sorozatokat száműzte a csatorna, szerintük jobb, ha az Édes Életet ismétlik meg, így a Premier Sorozatok hétvégén hajnalban kerülnek adásba!
Szombat 2.00 Royal Pains (Luxusdoki) 3.évad
Vasárnap 2.05 Psych (Dilis detektívek) 5.évad
RTL Klub
Új évszak – új kezdetek szlogen alatt egy picit változtatott az eddig bevált recepten az RTL Klub. A Fókusz már régóta csatorna átlag alatt teljesített, ezért ettől a héttől már 17.55-kor jelentkezik, ami hosszútávon még jót is tehet a csatornának. A Fókusz helyére került Sebestyén Balázs új műsora a Négyen négy ellen – A családi játszma, ami az adásideje miatt ezután minden műsor 10 perccel kezdődik, tehát:
20.05 Éjjel-Nappal Budapest
21.20 Barátok közt
21.55 Esti sorozatok, Csütörtökön pedig Film
Összegzés: Az RTL még mindig “emberségesebb”, mint a TV2, azonban adhatná egy picit hamarabb is a Barátok köztöt, ezáltal pedig az esti sorozatokat is. Szerintem az lett volna a legjobb, ha Balázs műsora az RTLII-őn indul, ahol jelenleg alig van premier műsor, pedig prémium csatorna szeretne lenni, így az Éjjel-Nappal Budapest kezdődhetne már 19.30-kor, így a Barátok közt már 20.45-kor, az esti sorozatok pedig 21.25-21.30 körül. Azt pedig már nem csak halkan merem megjegyezni, hogy folytathatnák végre a One Tree Hill hetedik évadát, aminek eddig csak az első részét adták le…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük