Ősszel több új műsort is tervez indítani a TV2

Lázasan készül már az őszi szezonra a csatorna.

Míg napközben, vagyis reggel, délben és délután általában nézettségileg piacvezető a TV2, addig a kereskedelmileg igencsak fontos esti időszakban már kevésbé szerencsés helyzetben van a csatorna, hiszen az elmúlt években alaposan megzuhant a nézettség, nem egyszer fordult már elő, hogy az RTL kábelcsatornái, a Film+ vagy a Cool TV nézettebb volt egy-egy napokon! Tavasszal, az Éden Hotel időszaka alatt sem tudott már kiemelkedő számokat elérni, most nyáron azonban még inkább kikap az RTL-től, éppen ezért inkább már csak ismétléseket ad az adott műsorsávban, és inkább az őszi (illetve szerintem már a tavaszira is) versengésre készül. Az elmúlt hetekben egyre több régi illetve új műsor visszatéréséről lehet hallani, javában mennek is a jelentkezésre buzdító spottok a tévében, ám csakúgy mint az RTL-es cikkben, úgy itt is megemlíteném azt, hogy korántsem biztos, hogy minden műsor el is fog indulni ősszel. A műsorterveket elnézve azt azért sajnálom, hogy egyelőre nincs kilátásban a Rising Star második évada, remélem jövőre azért számíthatunk majd rá.

De nem is húzom tovább a szót, jöjjenek inkább a konkrét műsorok.

 A TV2 nagyágyúi nem maradnak műsor nélkül – Fotók: TV2 Sajtószoba

Sztárban sztár

A szórakoztató műsor közepes nézettségű első évada után hatalmas meglepetés volt a második etap nagy sikere, éppen ezért nem is nagy meglepetés, hogy idén ősszel is visszatér az ország házibulija a harmadik évaddal, amire már régóta megkezdődtek a találgatások, vajon kik lesznek az előadók. A csatorna egyelőre sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem akarja az eddig megjelent találgatásokat, egyelőre csupán annyit lehet tudni, hogy a zsűri összetételében változás lesz, hiszen Hajós András elvileg nem csak a Sztárban sztár fedélzetét, hanem a csatornát is elhagyta. Amint lesz konkrét információ a zsűriről illetve a versenyzőkről, természetesen egy külön posztban megírom.

Ezek megőrültek!

A csatorna celebszívató műsora biztosan elrajtol majd az ősz folyamán, hiszen a forgatások már javában zajlanak. Sok mindent most különösebben nem szeretnék írni róla, hiszen a múlthéten egy külön posztban már megírtam mindent, amit eddig tudni lehet a folytatásról. Most csupán annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy időközben kiderült pár versenyzők neve. A műsor nézői hamarosan viszontláthatják Növényi Norbertet, Bíró Icát, Éden Lokit, valamint L.L. Juniort is.

Az 50 milliós játszma

Game show-kból sem lesz hiány idén ősszel, hiszen egy vadonatúj műsor mellett egy régi kedvenc is visszatér, igaz kisebb változtatásokkal, hisnze a megemelt tét mellett új házigazdát is kapott Az 50 milliós játszma, Liptai Claudia személyében. Erről is született már a napokban egy külön poszt, így a részletekbe ezúttal sem mennék bele, csupán annyit jegyeznék még meg, hogy a műsorba jelentkezni még mindig lehet, az alábbi linkre kattintva.

A Kocka

A csatorna másik nagy game show dobása A Kocka lesz, ami természetesen egy külföldi formátum. A játék középpontjában egy hatalmas kocka áll, melynek belsejében számos, elsőre egyszerűnek tűnő ügyességi és koncentrációs feladat vár a jelentkezőkre. A játékosoknak mindent be kell vetniük, hogy a játék végén a kockát legyőzve minél több pénzzel mehessenek haza. A műsorvezető személye még nem ismert, ám egyesek szerint Ördög Nóra a legesélyesebb, akit ugyan ilyen műfajú szerepkörben még nem láthattunk, ám a profizmusát ismerve, ezzel is biztosan megbirkózna. A műsorba az alábbi linken még lehet jelentkezni.

A csatorna vadonatúj game show-ja – Fotó: musorvizio.blog.hu

A konyha ördöge

Annak ellenére, hogy a Hal a tortánból egyelőre nem terveznek új részeket forgatni (legalábbis eddig nem volt szó róla), gasztro műsorból sem lesz hiány a közeljövőben, hiszen még a nyár elején derült ki, hogy vissza fog térni A konyha ördöge a második évadával, annak ellenére, hogy igencsak közepes vagy még rosszabb számokat hozott nézettségileg. Pontos indulás természetesen még nem ismert.

A milliomos szakács

Úgy tűnik, hogy a TV2 vezetősége kicsit megirigyelte az RTL-es A Konyhafőnök hatalmas sikerét, éppen ezért hasonló tematikájú műsort tervez indítani ősszel, A milliomos szakács címmel, melyben természetesen gyakorlott szakácsok bizonyíthatnak, hogy bárkit lefőznek a konyhában. A pontos tematika még nem ismert, az azonban már most biztos, hogy a nyereményekben lesz eltérés a két műsor között, hiszen A milliomos szakácsban elvileg adásonként fognak kiosztani egy-egymillió forintot, gondolom az adott nap győztesének. Mivel alig két hete jelentették be a műsort, ezért  jelentkezni még mindig lehet.

Ogre Konyha

Az ének iskolája sikere után ismét előtérbe helyezi a gyermekeket a csatorna, hiszen az éneklés után a főzésben is megakarja mutatni a csatorna, hogy érdemes a gyerekekkel foglalkozni. Az Ogre konyhájába még késő tavasszal-kora nyáron lehetett jelentkezni, azóta viszont semmi hírt nem lehetett hallani felőle, sőt mi több, időközben az RTL is úgy döntött, elindítja A Konyhafőnök Junior változatát. Nemrég derült ki, hogy az RTL az RTL II kábelcsatornáján fogja elindítani a műsort most ősszel. Vajon a TV2 is bemeri vállalni azt, hogy a SuperTV2 műsorkínálatát színesítsék ezzel?

Összezárva Friderikusszal

Végezetül ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Friderikusz idén tavasszal ismét visszatért a TV2 képernyőjére, (annak ellenére, hogy tavaly mekkora felhajtást közepette távozott onnan) az Összezárva Friderikusszal című műsorával, ahol ugyebár 24 órára összezárkózik egy-egy hírességgel/celebbel, hogy ezzel a furcsa közeggel olyan dolgot is megtudhasson vendégeiről, amit másképp alapesetben nem biztos, hogy megtudna. A műsor első évada egész jó eredményeket ért el, éppen ezért nem is annyira meglepetés, hogy a csatorna már be is rendelte a folytatást.

Friderikusz is visszatér tér műsorával – Fotó: TV2 Sajtószoba

Egyelőre “csupán” ennyi műsor elindulásáról lehet hallani, de nem lepődnék meg, ha menet közben más is elrajtolna, hiszen Amerikával ellentétben, a hazai csatornák vezetősége nem szeret mindent publikálni a premier előtt hónapokkal. Nektek melyik induló műsor nyerte el a tetszéseteket?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük