Melissa & Joey: A harmadik évadról

Nagyon gyors és egyben élvezetes darán vagyok túl.

Egy közel két és fél éves szünet után az MTVA végre rászánta magát a sorozat folytatására, így én is megtudtam nézni a harmadik évadot, és nagy örömmel jelentem be, hogy már a negyedik és egyben utolsó etap premierdátuma is ki van tűzve: az M2 Május 8-től vetíti majd a sorozat záróepizódjait. Már előre is rossz belegondolni, hogy hamarosan számomra is véget ér a show, de hé addig is éltetem inkább a harmadik szezont, hiszen a több forrásból olvasott minőségromlást én egyáltalán nem tapasztaltam, ugyanolyan jól szórakoztam az epizódok nézése közben, mint korábban. Ráadásul a várva várt összeborulás is megtörtént. 🙂
Enyhén spoileresen folytatom a továbbiakban.

A sorozat erősségének még továbbra is a Melissa és Joey párost tartom, imádom ahogyan mindig ugratják egymást, a karakterek közötti adok-kapok játék pedig szerintem igenis példaértékű lehetne egyes sorozatok számára. Melissa és Joey között szerintem már a pilot óta érezhető volt a megbúvó kémia, ami részről-részre tulajdonképpen egyre csak erősödött, a csúcsot pedig egyértelműen akkor érte el, amikor Joey nagymamájának köszönhetően végre összejöttek. Nagy örömömre pedig az ezt követő epizódokban is működött a párosuk, vagyis egyáltalán nem ment a beszólásaik rovására az, hogy már együtt vannak. Ráadásul a legtöbb esetben mindketten kaptak külön sztorikat is, amik hogyhogy nem valahogyan mindig összeértek. Ez esetben egyébként nyugodtan megjegyezhetném azt, hogy eléggé kliséhalmazokkal éltek a készítők, vagyis a sztorik végkimenetele többségében előre kiszámítható volt, én mégis jól szórakoztam rajtuk, hiszen a kivitelezés mindent vitt.

Szerencsére az eddig jól működő tematikán sem változtattak a készítők, vagyis egy-egy részen belül a gyerekek is megkapták a saját sztorijukat, ám ez esetben sajnos már tapasztaltam némi negatív irányú változást. Legfőképpen azzal volt a legnagyobb bajom, hogy tulajdonképpen csak a szerelmi életük került terítékre, ezáltal pedig a korábban megtapasztalt többdimenzióságból is veszített Lennox és Ryder. Értem én, hogy ilyen korban tombolnak a hormonok a tiniben, de legyünk realisták, Lennox sokkal érdekesebb karakter, mintsem, hogy csak emiatt tűnjön ki. Azt azért el kell ismernem, hogy aranyos párost alkotott Zanderrel, mégis az volt az érzésem, hogy alig jutott idő rájuk, ráadásul a legfőbb momentumokra amik egy friss és tinédzser kapcsolatban megtörténnek azokra kivétel nélkül szinte mindre rá lehetne húzni az “offscreen” szót, vagyis nagyon sok minden történt a kamerán kívül. Ezáltal például nem tudtam túlságosan komolyan venni azt az epizódot, melyben a Melissa és Joey azon volt kiakadva, hogy Lennox elvesztette szüzességét, hiszen nyilván az ominózus jelenetet nem feltétlenül kell bemutatni egy családi csatornának, mégis az említett epizódig sőt még utána is alig lehetett valami közelséget látni az ifjak között, amibe a csók is beletartozik. Ettől függetlenül tényleg aranyosnak találtam a párost együtt, és valamilyen szinten a szikrát is éreztem a két karakter között, mégsem tudtam elhinni azt, hogy Lennox annyira beleszeretett volna a fiúba. Oh, és mielőtt el nem felejtem, Sterling Knight szerepeltetése miatt jár egy hatalmas pacsi a stábnak, nagyon jó volt viszontlátni a Disney-s korszaka után.

Ryder már több téren mozgott, mint a nővére, hiszen a romantikus részen kívül a tanulás is előkerült nála, bár igazság szerint sokszor az volt az érzésem, hogy töltelékkarakterként szolgált. Mindettől függetlenül bizony jókat szórakoztam az ügyetlenségein és azon, hogy a többiekhez képest mennyivel később esett le a tantusz. Nick Robinson pedig látványosan megnőtt a kezdetekhez képest, azt hiszem hamarosan megnézem Az 5. hullámot.

Értékelés: 8/10.
Bár a végén kissé negatívabb hangvételt vett a kritika, mégis a nyolc pontot teljes mértékben reálisnak tartom. Egyrészről a Melissa-Joey páros továbbra is zseniális, másrészt pedig a gyerekek vagyis bocsánat már kamaszok a korukhoz megfelelő módon viselkedtek, annak ellenére is, hogy ezúttal érezhetően kevesebb idő jutott rájuk. Én tehát nagyon élveztem a harmadik évad darálását, és már nagyon várom a negyedik évadot is, ám az örömömhöz egy kis üröm is társul, hiszen hamarosan számomra is véget ér a sorozat…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük