Glee S05/1: Az ötödik évad első feléről

Sajnos már a Glee sem olyan, mint régen volt.


A részek nagyon változó minőségűek voltak, egy rosszat követett egy nagyon jó, és ilyenkor bizony haragudtam a készítőkre, hogy miért csinálnak rossz epizódokat, ha tudnak jót is. Cselekményszálban ez a nyolc epizód nem vitt semerre, leszámítva azt, hogy elbúcsúztunk Finn-től, illetve Rachel megkapta a Funny Girl szerepét.
5×08 – Previously Unaired Christmas (fotó: Glee.hu)

Spoileresen folytatom tovább:

5×07 – Puppet Master (fotó: Glee.hu)
New York szál: a kedvenc szálam! Komolyan, ezt még nem tudták elrontani! Nagyon örülök Demi Lovato-nak és Adam Lambert-nek, de túl sok szerepük eddig nem volt. Remélem ez változni fog. Rachel: megkapta az áhított szerepét, láttunk is egy próbát, de azóta semmit. Remélem ez is változni fog. Finn búcsúztató epizódjában igaz keveset szerepelt, mégis megható volt az összes jelenete, de az egész rész is. Nagyon csodálom Lea-t, hogy végig tudta csinálni az egészet. Nagyon tetszik, hogy azóta nem felejtették el a karaktert, és majdnem minden részben megemlíti Rachel és Kurt. És az a tetoválás, ami Rachel-nek van: kijelentette, hogy nem akar semmit sem 50 évig hordani erre magára tetováltatta szerelme nevét. Nagyon megható volt.
Kurt: Ez a nagy banda alapítás ötlet elég hirtelen történt, de valahogy be kellett hozni a képbe Elliot-ot. Túl sok nem történt eddig a karakterrel, amit nagyon sajnálok, remélem ez az évad második felében változni fog.
Santana: imádom a lányt! Mint már többször is mondtam nagyon megszerettem a karaktert, és azok a beszólásai! A karácsonyos részben remekelt! Remélem a továbbiakban jobban előveszik majd a lányt, mert ugyan dolgozik, de semmi célja nincs.
5×02 – Tina in the Sky with Diamonds (fotó: Glee.hu)
Ohio szál: annyira nem szeretném túlragozni őket, csak néhány karaktert szeretnék kiemelni.
Blaine: ezt is mondtam már többször, de nagyon elrontották a karaktert. Ebben az évadban csupán annyi lényeges információ derült ki róla, hogy ő is a NYADA-ra fog jelentkezni.
Sam: sok helyen azt olvasom milyen jó a karakter. Nem tudom miért, de nekem annyira semleges, hogyha nem lenne benne, nem hiányozna. És ez nem Chord Overstreet miatt mondom, hanem azért, mert az írók próbálják átvinni a karaktert Britney 2.0-ba! A második évadban nem volt ennyire ostoba, ezért is rossz nézni, amit néha szerencsétlenkedik. Remélem kitalálnak neki valami értelmes történetszálat. Mondjuk az jó lenne, ha ballagás után ő is New York-ba menne, és bemutatnák vele a modell világot. Tyra Banks-et szívesen látnám újra.
Tina: még mindig a kedvencem! Annyira sajnálom, hogy kevés alkalommal hagyják az írók kibontakozni a karaktert, de amikor egy kis térhez jut, akkor robban! Nagyon szerettem a bálkirálynős esetet is, a harmadik epizódban, amikor megmondja Emma-nak, hogy már nem szeretné hordani a feketét, az is nagyon ütött (és egyáltalán nem volt túlzás), valamint a karácsonyi részben is jó volt. Egy valamit nagyon kérnék az íróktól: Tina Cohen-Cgang-et New York-ba!
A többiekkel most nem szeretnék foglalkozni, csupán annyit, hogy az 5×05-ben végre sikerült egy picit megkedvelnem Marey-t és csapatát, Wade/Unique If I were a boy előadása pedig egyszerűen zseniálisra sikeredett!
5×03 –  The Quarterback (fotó: Glee.hu) Megható rész volt, de nem volt idő mindenkire.
Részek tekintetében az első rész (5×01 Love love love) közepes volt, a második (5×02 Tina in the Sky with Diamonds) Tina miatt a közepesnél egy picit jobb, a harmadik (5×03 The Quarterback), melyben elbúcsúztunk Cory-tól és Finn-től nem kommentálnám, csupán annyit, hogy meghatóra sikeredett. A negyedik epizódban (5×04 A Katy or a Gaga) csak a számok tetszettek, az ötödik (5×05 The End of Twerk) szintén közepesre sikeredett, Jake kifestve röhejes volt. A hatodik (5×06 Movin’ Out) volt számomra a mélypont, a hetedik (5×07 Puppet Master) sokakkal ellentétben szerintem nem volt olyan rossz, talán azért mert Blaine volt a középpontban, az idei utolsó (5×08 Previously Unaired Christmas) pedig nagyon jóra sikeredett!
5×02 – Tina in the Sky with Diamonds (fotó: Glee.hu) Remélem Demi nagyobb szerephez jut.
Hogy mit várok a folytatásban?
Hamarosan itt van a Nationals (5×11) azt nagyon várom, a következő epizód (5×12) a 100. rész, amiben nagyon sok régi szereplő visszatér, többek között Quinn, Mercedes, Puckerman, Mike, Britney, és April Rhodes (Kristin Chenoweth). Nagyon örülök a sok visszatérőnek, kíváncsi vagyok az ürügyre, miért térnek vissza. Sajnos van egy olyan érzésem, hogy mivel ennyire sok szereplő lesz jelen akadnak majd olyanok is, akik csak pár perc erejéig térnek vissza, hisz ha mindenkire időt szánnának, akkor minimum 3 órás lenne a rész. A Nationals után remélem jön a ballagás, és utána végre teljesen áttértünk New York-ba.
5×01 – Love love love (fotó: Glee.hu) Imádom Tina-t! New York-ban a helye!
Akiket szeretnék látni New York-ban: Rachel-Kurt-Santana trió, valamint Blaine és Tina esetleg még Sam. Vedégszereplőként pedig szívesen látnám alkalmanként Quinn-t és Mercedes-t.
Értékelés: 7/10.
Tegyük hozzá, azért kap ennyi pontszámot, mert az utolsó rész nagyon jóra sikeredett. Remélem a továbbiakban jobban halad majd előre a cselekményszál és a dalok nem csak karaoke jellegűek lesznek, hanem hozzá is mernek majd nyúlni, és készíteenek még mash-up-okat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük