Meglepően korrekt epizóddal startolt el a Teen Wolf utolsó évada!

Nagyon hiányzott már a sorozat univerzuma.

Hosszú várakozás után végre a héten visszatért az MTV egyik legeredetibb sorozata, a Teen Wolf, ami ha figyelembe vesszük az utóbbi évadok minőségi csökkenését, akkor bátran kijelentem, hogy meglepően érdekes epizóddal rajtolt el az utolsó szezon. Remekül felvezette az évadban várható eseményeket, miközben olyan zseniális jeleneteket kaptunk egyes karakterek között, amiket valóban öröm volt nézni.  Őszintén remélem, hogy a továbbiakban is megmarad ez a színvonal, és akkor tényleg minden lehetőség meglesz ahhoz, hogy méltóságteljesen búcsúzzon majd a széria a hűségesen kitartott nézőktől.

De ne szaladjunk annyira előre, inkább lássuk, hogy mi történt az évadnyitó epizódban, amit természetesen spoilerekkel tűzdelve fogok kitárgyalni.

teen-wolf-6x01-03

Míg eddig ugyebár a negyedik évad óta – az egyébként hihetetlenül hosszú ideje – végzős Scotték a fiatalabb generációval együtt oldották meg általában a felmerülő problémákat, addig most nagyon úgy néz ki, valamilyen szinteken külön utakon folytatják tovább, hiszen míg Scott, Lydia és Malia több, mint valószínűleg Stles megmentsével lesznek elfoglalva, illetve, hogy megállítsák a szellemlovasok tevékenységét, addig Liamék eközben találtak egy hullát, és hát a sorozatot ismerve tudjuk, hogy hamarosan még több lesz belőle. Szóval alapvetően változhat meg a sorozat dinamikája azáltal, hogy a továbbiakban akár két szálon futhatnak majd az események, amit én tulajdonképpen nagyon jó ötletnek tartom, tudniillik így könnyedén kiderülhet az, hogy a fiatalok is képesek lesznek-e olyan mértékben fenntartani a nézők érdeklődését a sorozat iránt, mint azt teszik Scotték a kezdetek óta. Ha pedig mindez jól fog elsülni a végén, akkor nem tartom kizártnak egy spin-off ötletét sem, vagyis míg Scotték elmennek a főiskolára tovább tanulni, addig Liam, Hayden, és a többiek tartják a frontot Beacon Hillsben.

teen-wolf-6x01-02

Persze mivel az utolsó évadról beszélünk, amely végén Scotték remélhetőleg végre leérettségiznek, nem szabad megfeledkezni a kezdetek óta jelen levő csapatról. Ezzel szerencsére a készítők is tisztában voltak, így kaptunk sok-sok Stiles és Scott közös jelenetet, ami mondjuk annak is betudható, hogy az elkövetkezendő időszakban erre sajnos nem sok esély. De még mielőtt rátérnék az általam leginkább kétségesnek tartott részre, a szerelmi szálakra, nem szabad elfelejtkezni amellett a tény mellet, hogy Scott most először szingli úgy igazán. Az elején ott volt neki ugyebár Allison, majd ahogyan fokozatosan eltávolodtak egymástól, abban a pillanatban képbe került Kira, így esély sem volt még nagyon megismerni Scott azon oldalát, amikor egyáltalán nincs a lányok befolyása alatt. Remélem, hogy ezt az új helyzetet az írók ki is fogják tudni használni, mert én igenis kíváncsi vagyok Scott ezen oldalára is!

teen-wolf-6x01-04

Persze attól még, hogy az alfahím jelenleg nem szándékozik megtalálni a Nagy Ő-t, a romantika ugyanúgy megmaradhat a sorozatban, és most nem feltétlenül a Liam-Hayden vagy éppen a Mason-Corey párosra gondolok, hanem sokkal inkább Lydia és Stiles kapcsolatára, és ezzel el is érkeztünk a Teen Wolf eddigi legérzékenyebb és egyben legkockázatosabb pontjához. Kettejük kapcsolata a kezdetek óta eléggé komplikált, hiszen míg Stiles az elejétől fogva szerelmes volt a lányba, addig Lydia fokozatosan szeretett a fiúba, ám én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy továbbra is barátként tekint rá. Ha az írók végül mégis összehozzák a karaktereket, eléggé merész húzás lesz,  ami bizony könnyedén átcsaphat negatívumba is, hiszen eddig nagyon jól működött a kémia a karakterek között, ami az egymásra találásukkal nem biztos, hogy így marad. Arról nem is beszélve, hogy mekkora logikai bukfenc lenne ez, Stilesnak ugyanis ott van még Malia – akivel az utóbbi időben sajnos eléggé ellaposodott a kapcsolata, pedig mennyire jól indult a sztori közöttük – míg Lydia és Parrish között valamiféle mitológiai kémia lapul, amire nagyon rámentek az ötödik évadban, így vétek lenne ezt nem kiaknázni.

Értékelés: 9/10.

Egyelőre nagyon is elégedett vagyok a nyitással, így nyugodt szívvel kiszóróm rá a tíz pontot. Igen, már most fel lehet fedezni néhány hibát a folytatással kapcsolatban, de mivel ezeket egészen könnyedén észre lehet venni, ezért bízok benne, hogy az írók ezekkel is tisztában vannak, és végül egy, a sorozathoz méltóságteljes minőséggel fog zárulni a Teen Wolf. De addig még hátravan röpke huszonhárom epizód, amely idő alatt bizony még bármi megtörténhet.

teen-wolf-6x01-01

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük