Íme a Grace klinika pilot epizódja egy valódi orvos szemszögéből!

Ha kíváncsi vagy a valóságra, akkor ez lesz a te videód.

Elgondolkodtatok már egy-egy Grace klinika epizód nézése közben, hogy vajon mennyire lehet orvosi szempontból hiteles a sorozat? Bevallom, nekem néha azért átfutott már az agyamon, de aztán mindig történtek olyan események benne, amelyek elterelték a gondolataimat. Na de most, rátaláltam egy videóra, amelyben egy valódi doktor elemzi ki a sorozat legelső epizódját. Az egészben pedig az a slusszpoén, hogy a videóban látható orvost, Dr. Mike Varshavskit már az amerikai sajtó is felfedezte korábban, hogy gyakran emlegették McCsábító, azaz Derek Sheperd valódi, hús-vér alakjaként. 😉

Na de visszatérve a poszt eredeti tárgyára, szerintem mindenképpen érdemes megnézni ezt az alig 15 percnél hosszabb videót, amelyben sok orvosi kifejezésre felhívja a figyelmet, valamint azt is elárulja, hogy bizony néhány elem, mint a pihenőszobák felépítése, vagy éppen a betegek érdekében összehívott meetingek valóban léteznek, még ha nem is teljesen abban a formában, mint ahogy azt a sorozatban bemutatták.

Magyar felirat sajnos nincs a videóhoz, angol viszont van, így az angolul tanulóknak talán könnyebbség lehet elolvasni azt, amit az orvos mond. Tényleg csak ajánlani tudom megtekintésre, Dr. Mike ugyanis bőven túlmutatott a külsején és szakértelmén, igazán vicces egy figura, talán egy TV-s dokiként is remekül funkcionálna, mint itthon a rövid ideig képernyőn lévő Dr. Tóth.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük