Régi szép emlékek: Öt emlékezetes Sorozatepizód

Nehéz volt választanom!

Figyelem! Az alapötlet, miszerint összegyűjtöttem 5 emlékezetes sorozatepizódot, Tibi oldaláról származik!

Azt gondoltam, hogy az eheti Régi szép emlékek Cikksorozatban nem egy adott műsorról fogok írni, hanem kiválasztok öt olyan sorozatot, melyeknek egy adott epizódja annyira jól sikerült, hogy az egyszerűen leírhatatlan. Szerintem senkinek sem mondok újdonságot, hogy az évadzárók szoktak általában a legizgalmasabbra sikeredni, nem beszélve a cliffhanger-ről, éppen ezért most igyekeztem olyan random epizódokat összeválogatni, amik az adott évad közepe táján történtek. Egy esetben azonban csalok, mert egy évadzáró előtti rész tetszett nagyon.
De nem is húzom tovább a szót, jöjjenek a sorozatok:
Charmed (Bűbájos boszorkák) 8×21 – Kill Billie: Vol. 2
Nem maradhat le a listáról az egyik legkedvesebb sorozatom. Rengeteg izgalmas epizódot szállítottak nekünk, nyolc év alatt, éppen ezért nehéz volt választanom. A legeslegdurvábbra kétségkívül a harmadik évad záróepizódja sikeredett, amikor is elbúcsúztunk Prue-tól. A nyolcadik évad utolsó előtti epizódja is okozott némi bonyodalmat, és izgalmat, hisz a rész végén a ház felrobbant, Phoebe és Paige pedig nem élte túl a balesetet, ahogyan Billy testvére, Christy sem. Nekem nagyon tetszett ez az epizód, és a kivitelezésre se lehet egy rossz szavam se. E sorok írása közben rájöttem, hiányzik a sorozat.
Desperate Housewives (Született feleségek) 4×09 – Something’s Coming
Az egész rész nagyon jól volt kivitelezve, a tornádó élethűre sikeredett, a Szereplők aggódása és félelme pedig nagyon életszerű volt. És amikor összedőlt a ház Tom és a gyerekek alatt, az rettenetesen jó volt, egy pillanatig még én is azt hittem, hogy Lynette elvesztette a teljes családját. Nagyon jó volt. Itt kedveltem meg igazán Lynette-t. Ez a sorozat is hiányzik.
El Internado (Internátus) 6×09 – El extraterrestre /Carol halála/
Először is, még mindig nem fejeztem be a sorozatot, pedig már csak 5-6 rész van hátra (még ebben az évben befejezem), ám nem hiszem, hogy az említett epizódnál jobb lehetne köztük, a hetedik évad egyébként sem tetszik annyira. Egyszerűen elképesztő mire volt képes Roque, hogy a saját bőrét mentse. Kilökte szegény Carol-t, majd kicipelte az erdőbe, ahol elásta. Ám a lány nem halt meg, így mikor megpróbált segítséget kérni, megkereste és meg akarta ölni. Nagyon felkavaró egy rész volt, legszívesebben megöltem volna a kis vakarcsot. Ez egyébként nagy fordulat volt a sorozat történetében, hisz ekkor jutottak el az írók odáig, hogy egy főszereplőt megöljenek. Eztuán pedig már nem volt megállás…


Grey’s Anatomy (Grace Klinika) 7×18 – Song Beneath the Song
Az eddig felsorakoztatott epizódok azért kerültek fel a listára, mert drámaiak voltak, ám a Grace Klinika esetében minden epizód drámai, éppen ezért egy olyan részt próbáltam választani, ami eltér a többitől. Ez a rész pedig eltér. Itt is jelen van a dráma, hisz Callie az életéért küzd, ám közben dalokat énekelnek az orvosok, ráadásul olyan számokat, amik akkorra már ikonikussá váltak, hála a sorozatnak. Egy-két szereplőnek pedig nagyon jó hangja van, Sara Ramirez például rettenetesen jól adta elő a The Story című dalt.
One Tree Hill (Tuti gimi) 3×16 – With Tires Eyes, Tired Minds, Tired Souls, We Slept
A sorozatot szinkronosan követem, így három évadot még nem láttam (remélhetőleg az RTL hamarosan bepótolja a lemaradását), azonban a hatodik évadig ez a rész gyakorolt rám a legnagyobb hatással. Az elején teljesen hétköznapi résznek tűnt, majd beütött a krach. Nagyon jól ábrázolták a félelmet, egyes jeleneteknél együtt izgultam a szereplőkkel. A végén pedig sikerült tetőzniük a dolgot: Dan lelőtte a saját testvérét, ami ugyebár sokáig kihatott a történetre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük