Glee: Kritika az ötödik évad legutóbbi három részéről

Az utóbbi 3 rész jobb volt, mint a szünet előttiek.


DE, még mindig nem olyan jók, mint régen. Azt hiszem egyrészt jót tett az a sorozatnak, hogy az utóbbi részekben Marley-ékat teljesen hanyagolták, és így csak a végzősökkel foglalkoztak Limában. Egyrészt. Másrészt viszont az elmúlt másfél évadban nagyon sokat foglalkoztak velük, és furcsa volt most őket csak a kispadon látni. Kitty kaphatott volna jó kis egysorosokat, mint régen Brittany, de még ennyire sem méltatták. Na jó, az egyik részben megszólalt egyszer. Ami New Yorkot illeti, még mindig nagyon jó.

Spoileresen folytatom a továbbiakban.

Lima szál: Ahogy említettem az újoncokat teljesen hanyagolták, ami a folytatásban sem lesz másképp, hisz a dupla részes 100. epizód után az előzetes híreknek megfelelően elhagyjuk Ohio-ot, és csak New York lesz a terítéken. Azért a legutóbbi részben valamilyen szinten lezárták Marley történetét, hisz Mercedes meggyőzte a lányt, hogy soha nem adja fel az álmait. Ami pedig a végzősöket illeti: egyszerűen imádom Tina-t! Én teljes mértékben megértem, hogy mindenen elsírja magát és még a földön fetrengős jelenetet sem tartottam soknak. Nagyon sajnálom, hogy nem fog a többiekkel együtt New Yorkba menni. Blaine már néha kezd idegesíteni, ami azért szomorú, mert a második évadban az egyik kedvenc karakterem volt, de az írók már kezdik megutáltatni velem. Sam-ről és Atrie-ról nem nyilatkoznék, mert egyikük sem a kedvenceim, és soha nem is lesznek azok. Helyettük mehetne Tina New Yorkba.
New York szál: Amikor kb. a negyedik évad közepe táján Santana odaköltözött Rachel-ékhez, már vártam, hogy mikor fog kibújni a szög a zsákból, és derül ki, hogy Santana csak megjátssza azt, hogy Rachel barátnője. Aztán ahogy teltek a részek, kezdtem rájönni, hogy mi van ha tévedek? Nagyon jó volt a trió együtt, de szerintem ideje volt ezt a barátság dolgot egy ideig felfüggeszteni. Különösen azért, mert okozott egy-két jó jelenetet. Azért volt olyan is, amikor már kezdett átmenni óvodába az egész. Ti melyik lány mögött álltok? Én igazság szerint nem tudok dönteni, mert mindkét félt megértem, de úgy érzem Rachel egy picit már túlreagálja az egészet, ettől függetlenül Santana oldalára sem tudok odaállni.
A Nationals-ról pedig röviden annyit, hogy jobbra számítottam. Értem én, hogy veszíteniük kell meg minden, de nem kellett volna ilyen látványosan megoldaniuk.
Értékelés: 7,5/10.
Az évad elejére 7 pontot adtam, eddig a folytatás jobb volt, de tudom, hogy lehet ez sokkal jobb is. Remélhetőleg, amikor áttérünk csak New Yorkra, a legrosszabb rész is csak 9 pontos lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük