Friends (Jóbarátok): Az első két évadról

Nem rossz a sorozat, de egy időre jegelni fogom a folytatást.
Kínos bevallani, de én még nem láttam a Jóbarátokat. Láttam már belőle részeket, de teljes egészében még nem láttam a sorozatot. Ezért is éreztem azt, hogy itt az ideje bepótolni a hiányosságot, és neki is veselkedtem előbb az első, majd a második évadnak. Megállapítottam, hogy hiába tetszik az emberek 90%-ának, nekem nem nyerte el annyira a tetszésemet, hogy feltétlenül bepótoljam a maradék nyolc évadot.

Eddig még nem mondtam, de nagyon szeretem a 80-as 90-es években játszódó sorozatokat, a The Carrie Diaries is ezért fogott meg elsősorban, valamint a The Goldbergs pilotját is emiatt néztem, meg. Vissza a Jóbarátokra. Az első két évad nem volt rossz, sőt voltak benne egész poénos jelenetek is, de egy ideig biztos nem fogom folytatni a nagy darát. Az ok pedig egyszerű: Rachel. Már a Családi üzelmek filmkritikában is elmondtam, hogy számomra nem túl szimpatikus Jennifer Aninston, nem tudom miért, egyszerűen nem. A sorozat pedig szinte csak Rachel körül forog. Engem sokkal jobban érdekel Monica és ezzel együtt Courteney Cox is sokkal szimpatikusabb. Szerencsére nem mellőzik a karaktert, ahogy a többieket sem, de most egyelőre várat magára a folytatás.

Spoileresen folytatom a továbbiakban.

Azt hiszem most nem kell elmondanom az alapsztorit, hisz klasszikusról beszélek. Rachel-ről már írtam. Most következzenek a többiek. Hiába nem szimpatikus nekem Rachel, Ross-sal jó párost alkot. Sőt, Ross mellett szerethetőbb is lett egy picit a lány. Habár az egy évadon keresztüli csiki-csuki játékot nem díjaztam, de végre összejöttek. Monica karakterét nagyon jól megírták, szeretem minden egyes jelenetét. Merész húzás volt, hogy összejött az apja barátjával, hisz az akkori időben ez nem volt valami szokványos. Egy másik kedvencem Phoebe. A karakter és megformálója, Lisa Kudrow a szerepre telitalálat volt! Komolyan, annyit röhögtem rajta, és a dolgain. Már a családi háttere is egyedülálló: anyja öngyilkos lett, sokáig azt hitte, hogy apja is meghalt, aztán kiderült, hogy él és virul, van egy ikertestvére Ursula, akit többször is szívesen látnék, valamint a nagyijával él.

Na de elég ennyit a lányokról. Most jöjjenek a fiúk:
Ross-t már említhettem, egész jó, szerethető karakter. Joey-t és Chandler-t viszont néha nem tudom hova tenni. Van amikor egész jók, akad viszont olyan pillanat is, amikor feleslegesnek érzem a jelenlétüket. A sorozat leghülyébb karaktere egyértelműen Joey, aki egyébként a sorozat befejezése után spin-off-ot is kapott, de a második évada után kaszálták. Ebből is látszik, hogy a rajongóknak nem elég, ha csak egy szereplővel folytatódik a történet. Vagy lehet nem a legjobb karaktert választották? Én nem tudok ez ügyben nyilatkozni.

Értékelés: 6.5/10.
Pontszámból is látszik, hogy egyelőre jegelem a folytatást, hisz vannak ennél sokkal jobb sorozatok is (számomra), de egy nap mindenképp meg szeretném majd nézni a teljes sorozatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük