X-Faktor 2016: A válogató adásokról

Kellemeset csalódtam a mentorokban.

Egy év kihagyás után az RTL Klub ismét elővette az X-Faktort, amit én anno rettentően szerettem, aztán a harmadik évadnál bekövetkezett számomra a mélypont, és azóta is minden szériát megnéztem, azonban a tehetségkutató utáni lelkesedésem egyre fogyóban van… A hatodik évadra azért még én is beneveztem, és most, hogy túl vagyunk a válogató szekción, azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy valóban volt-e értelme egy újabb X-Faktornak, viszont egy-egy versenyzővel már most megjegyeztem magamnak, ez pedig csak jó jel lehet, nem?

x-faktor-valogato-01

A visszatérés egyben megújult mentorokkal járt, aminek én őszintén szólva az elején egyáltalán nem voltam elragadtatva, pláne miután kiderült, hogy mennyire fiatal énekeseket kértek fel a feladatra. Nem a szakmai hozzáértésükkel volt a problémám, hiszen mind a négyen sok mindent letettek már az asztalra, ráadásul Tóth Gabi, Puskás Peti és Gáspár Laci a Megasztárnak köszönhetően bejártak vagyis jobban mondja kitapostak maguknak azt az utat, amit vélhetően a leendő X-Faktor győztes is meg fog, mégis túl fiatalnak bizonyult számomra a szakmai stáb. Ehhez képest, a válogatók során sikerült rám cáfolniuk a mentoroknak, ugyanis hihetetlenül jól működtek együtt. Míg Tóth Gabi továbbra is olyan profi, mint korábban, addig Gáspár Laci és ByeAlex remekül kiegészítették egymást. Egyedül Puskás Petit nem tudom még hova tenni, aki az értékelésekkor alig jutott szóhoz, amikor meg igen, akkor a legtöbb esetben sem építő sem pedig biztató jellegű kritikákat nem tudott megfogalmazni. Egyelőre azonban mégsem írnám még le őt, bízom benne, hogy egy kis időre van szüksége, és legkésőbb a mentorházban már ő is ugyanolyan szerves része lesz a csapatnak, mint a társai.

x-faktor-valogato-02

Ami a versenyzőket illeti, nos már most megjegyeztem magamnak egy-két delikvenst, vannak akiket egyszerűen csak tehetségük miatt, és van akiknél egy kis bulvárfaktor is bejátszott. Előbbi kategóriába tartozik többek között a jelbeszéddel éneklő Kútvölgyi Sára, a vietnami felmenőkkel rendelkező Tran Thanh Binkhy, az elképesztő hanggal megáldott Opitz Barbara, az ukrán származású srác, Gorbunov Dmitrij, na és persze Az ének iskolájában megismert Mata Ricsi is, akinek a viszontlátásának elképesztően örültem. A bulvárral megspékelt vonalon egyértelműen a drogról sikeresen leszokott, ezáltal pedig az igenis követendő példát mutató Türk Máté produkciója érintett meg a leginkább, valamint a nevelőszülőknél élő Benedek Viki előadása is megérintett.

x-faktor-valogato-03

Ezúttal sem maradhattak el a nagy visszatérők sem, akik közül egyértelműen Jáger Kinga fejlődött a legjobban, és bár az előadott dal nem feltétlenül éreztem az ő stílusának, és ezáltal nem is voltam annyira elragadtatva mint a mentorok, ettől függetlenül megérdemelten lenne ott a helye az élő showkban, éppen ezért nagyon bízok benne, hogy el is jut oda. De mégsem az ő nagy visszatérésének örülten én, Kirzsma Gwendolin újbóli felbukkanása nagy mosolyt csalt az arcomra, még úgy is, hogy ezúttal egy bandával jelentkezett és egy eléggé középszerű saját dalt adtak elő a színpadon. Elképesztő hangterjedelem és hangszín lakozik Gwendolin torkában, éppen ezért sajnálom azt, hogy nem próbálkozott meg ismét egyedül, úgy ugyanis sokkal több esélye lett volna bekerülnie a TOP12-be. Mivel a tévében nem is kapott külön szegmenst a banda, éppen ezért gyanítom, hogy a mentorházba talán már be sem jutottak…

Összességében tehát örülök is meg nem is az X-Faktor visszatérésének, éppen ezért kíváncsian várom a Tábor és Mentorok Háza adásokat, hogy a véleményem átbillenjen a mérleg egyik oldalára. Nézettség alapján egyébként nem túl átütő ez a visszatérés, hiszen az első válogató adás nem igazán hozott szép eseményeket, igaz azóta folyamatosan javít, olyannyira, hogy a negyedik adás a fiatalok körében már a legnézettebb műsor volt. Ettől függetlenül már rég messze vannak azok az összlakosságban elért több mint kétmilliós adatok, amiket pont a válogatások során értek el. Egy szó mint száz, kíváncsi vagyok a folytatásra, így természetesen kritika is várható majd a látottakról. 🙂

x-faktor-valogato-04

Képek forrása: RTL Sajtóklub

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük