Eldőlt a sorsa az Animaxnak!

A kilátástalan helyzetbe került csatorna vezetősége végül a leállás mellett döntött!

A történtet évekkel ezelőttre nyúlik vissza, amikor is 2009 júliusában ifjúsági csatornává változott a csatorna, ergó kevesebb animét adtak és bekerültek a kínálatába olyan sorozatok, amiket az AXN és testvércsatornái már leadtak. Ettől kezdve pedig az anime premierek száma folyamatosan csökkent, olyannyira, hogy 2012 júliusában mutattak be Országos tévépremieres animét a csatornán!

Jelenleg azokat az animéket vetítik, amiknek még él a sugárzási joguk, ezek a következők: Dragon Ball GT, Hello Kitty, Kilari, Naruto. A nézettsége nagyon lecsökkent, bár ezen nem is csodálkozom, a rengeteg ismétlés miatt. A Facebook-oldala legutoljára tavaly frissült, a honlapja pedig pár hónapja megszűnt. Reklámbevételéről pedig annyit, hogy egyetlen reklámszerződése van a Mondo Magazinnal, azt a reklámot viszont minden szünetben leadják.

A Chello Central Europe nemrég bejelentette, hogy C8 néven új csatornát indít, aminek adásideje 20:00-02:00 között lesz, a Minimax után. Így az Animaxnak két lehetősége volt: vagy külön csatornán 24 órás lesz, vagy megszűnik. A vezetőség az utóbbi megoldást választotta.
Személyes vélemény: régen nagyon szerettem a csatornát, rengeteg animét néztem rajta (Kalido Star, Inuyasha, Pokoli lány, Nana), de ha már nem költenek rá, és nem vesznek újabb animéket, akkor nem sok értelmét látom a működésének. Nagyon sajnálom.

A C8 csatorna 2014. február 1-jénkezdi meg sugárzását, az Animax pedig 2014. január 31-án fejezi be!

Már csak 60 napja maradt hátra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük