A mai világban már nem fér bele az a párkapcsolati erőszak amelyet a ValóVilág 10 powered by Big Brother képviselt!

Remélhetőleg rövid időn belül rendeződhet a helyzet.

Legutoljára a negyedik szériát követtem napi szinten, így kihagytam néhány évadot, mégis most úgy voltam vele, hogy megadom a tisztelet a jubileumi tizedik évadnak. Ha nem is minden nap, de az esetek többségében megnéztem a napi adásokat, párbajokat és bizony egy valamin nagyon ledöbbentem: méghozzá azon, mennyire elvannak nyomva a villában a párkapcsolatban lévő lányok!

Bár Moh és Merci nincsenek hivatalosan együtt, ettől függetlenül Merci láthatóan táplál érzéseket a fiú iránt, Moh pedig nem képes eléggé határozott lenni ahhoz, hogy végképp tisztázza vele a helyzetet. Kedvétől függően, amikor szüksége van egy kis törődésre, akkor magához édesgeti Mercit, amikor pedig jól el van egyedül is, akkor pedig látványosan hanyagolja. Hozzáteszem Merci is hibás amiért ez a helyzet kialakult, hiszen Moh folyamatosan felvilágosítja a lányt, hogy ennél több nem lesz köztük, mégsem képes egyik fél sem kellően erős lenni, hogy végre pontot tegyenek az ügy végére. De még ez a műsor leglight-osabb “kapcsolata”.

Ami Virág és Dani között folyt heteken keresztül, az sem volt egészséges, hiszen az állandó vitatkozásaik által remekül reprezentálták azt, hogy Dani sokkal többet megenged magának Virággal szemben, mint fordítva. Véleményem szerint az ő kapcsolatuk sem feltétlen egészséges, míg Daninak be kellene látnia azt, hogy egyenlő felek, és annyit várjon el Virágtól, amit cserében ő is tud nyújtani neki, addig Virág is többször is a sarkára állhatna és nem kellene annyi mindent elnéznie Daninak, illetve ha vitára kerül a sor, akkor igenis álljon ki az igazáért és ne hunyászkodjon meg, mint azt tette még a jómúltkor amikor Dani feltűnően jól eltáncolgatott és jól érezte magát az azóta már kiesett Gina társaságában. De még rájuk is azt mondom, hogy látok esélyt arra, hogy rendezzék a kapcsolatukat, sőt mi több, az elmúlt pár hétben mintha javuló tendenciát mutatnának, és Dani is jobban tiszteli Virágot.

Na de ami a műsor legalja volt, az csak most következik. Fru és Renátó sajnos remekül definiálták a párkapcsolati erőszakot, hovatovább, ki merem jelenteni, hogy Renátó volt a VV10 pestise, és csakis jobbá vált a műsor azáltal, hogy két héttel ezelőtt rekordkevés százalékkal maradt alul Bálinttal szemben. Nem szeretek ilyet írni, mert nem szeretek leminősíteni egy embert ennyire, hiszen előfordulhat, hogy egy ennyire extrém közegben, a bezártság miatt másképp viselkedik a szereplő, mint a külvilágban, de undorító módon viselkedett Renátó az egész játék során. Persze tudom én, hogy kellenek az olyan villalakók, akik a veszekedések és kötözködések által szállítják a show-t, és legalább van mit bevágni az összefoglalóban, de Renátó már túlságosan átlépett egy határt. Ahogy a társaival kiabált és szitkozódott egyenesen kritikán aluli volt, néha már azt hittem, hogy a tettlegességig elfog fajulni a dühkirobbanása. És ha mindez nem lenne elég, ahogy Fruval bánt sokszor, na azokat a jeleneteket nem szívesen néztem végig. Hihetetlen, hogy mit képesek egyesek megengedni maguknak, Renátó sokszor szó szerint már lelkileg bántalmazta a barátnőjét, akit próbált rövid pórázon tartani, szegény lány pedig mindezt tűrte. Persze Fru sem teljesen ártatlan a történetben, hiszen bármikor szakíthatott volna a fiúval, ő mégsem tette meg, hanem inkább meghunyászkodott, nem is egyszer. Ettől függetlenül mindez nem mentség Renátó tetteire, és őszintén bízom benne, hogy miután tegnap este Fru is kiesett a villából, nagyon hamar befogja látni mennyire nem egészséges a kapcsolata Renátóval és mihamarabb szakítani fognak.

Szerencsére a készítők és a műsorvezetők is hamar kapcsoltak, hogy mennyire nem közvetítenek pozitív példát és üzenetet a kapcsolatok ábrázolására, külön szeretném kiemelni Puskás Petit, aki minden egyes szpot előtt és után amikor ez volt a téma, folyamatosan elmondta, hogy nem ez a követendő példa, és a villafiúk mennyire nem viselkednek fair módon a barátnőikkel. Szóval már ez is üdvözendő volt, ezt követően pedig az online felületre kitettek egy különkiadást is, amiben Puskás Peti szakértőkkel beszélget a párkapcsolaton belüli erőszakról, érdemes megnézni, ide kattintva el is érhettek.

Ami pedig a műsort illeti, szerintem nem lenne rossz, az egyik erőssége egyértelműen a tematikus hetek, akkor érzem a legpörgősebbnek a műsorfolyamot. Szerettem a legutóbbi gazdás hetet is, ám a múltkori ökohét vagy munkahét sokkal közelebb állt a szívemhez. A szivatómata például maradhatott volna még tovább is bent a villában. De a többi játékossal sincs semmi különösebb problémám, nekem az egyik kedvencem Gina volt, aki mindig csinálta a műsort, természetesen csakis jó értelemben, de Mercit, Bálintot vagy éppen Robit is bírom. Robi esetében pedig külön üdvözülendő, amiért a lakók ennyire “befogadták őt is” a biszexualitása ellenére, ahogy a csatorna is, amiért végre teljesen hétköznapiként mutatnak be egy olyan pasit, aki vonzódik a pasikhoz is. Na de röviden ennyit is most a VV-ről, hamarosan úgy is érkezem majd még egy Esélylatolgató poszttal. 😉

Képek forrása: RTL Sajtóklub

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük