Első körben: The Walking Dead

Álmomban sem gondoltam, hogy ennyire magával ragadó lesz a pilot.

Nagy általánosságban, amely szériák körül nagy a hype, én nem nagyon szoktam belekezdeni, és ez alól a The Walking Dead sem volt kivétel, egészen mostanáig. Egyrészt a hatalmas népszerűség, másrészt pedig a téma miatt is kerültem tudatosan a sorozatot, illetve a vele kapcsolatos híreket. A sok vámpíros és természetfeletti sorozatok után úgy voltam vele, hogy köszönöm szépen, de nem vagyok kíváncsi egy olyan showra, amely a zombik köré épülve. A hétvégén azonban mégiscsak rávettem magam, hogy adjak egy esélyt a sorozatnak, és milyen jól tettem. Egészen egyszerűen egy zseniális pilotot tártak elénk a készítők, ami után erős késztetést éreztem, hogy megnézzem a második részt is, de mivel akadtak más kötelességeim is, végül nagy nehezen, de ellenálltam a csábításnak. Ettől függetlenül belátható időn belül biztosan folytatom a sorozatot.
Szerintem nem nagyon kell ecsetelnem az alapsztorit, de azért ha lennének olyanok, mint én, akik még nem próbálkoztak be a sorozattal, azok kedvéért egy kis ízelítő: a történet középpontjában a seriffhelyettes, Rick áll, aki egy akció közben annyira megsérül, hogy kómába kerül. Mire magához tér, kvázi egy másik világon találja magát, ahol az életben maradt emberek kénytelenek menekülni a zombiapokalipszis ellen. Feltett szándéka megtalálni a családját, a célja eléréséért pedig tulajdonképpen bármit képes megtenni.
Figyelem! Spoileresen folytatom a tovább!

Mindenek előtt jár egy hatalmas pacsi a készítőknek, amiért ennyire brutálisan jó látványvilágot varázsoltak a sorozatnak. Ilyen minőségben egy országos adónál semmiféleképpen sem mehetett volna adásba a rész, már csak a zombik miatt sem, amik rettentő élethűen lettek ábrázolva. Ugyanez igaz a kihalt város effektusra is, aminél nyilvánvalóan nem kevés CGI effektet használtak a grafikusok, de ez nekem mégsem tűnt fel, aminek külön örülök, hiszen rettentő illúzióromboló tudnak lenni a rossz effektek.

A technikai rész dicsérése után természetesen a főszereplők is érdekeseknek tűntek. Mivel elsősorban az alapozás volt érezhető a pilot során – így sem kaptam sok kérdésre választ a zombikkal kapcsolatban –  éppen ezért a karakterekre nem sok idő maradt, ettől függetlenül a legtöbbjük elsőre megfogott, és már most látok bennük potenciált. Na jó, ez a szerelmi háromszög elsütése szerintem nem kellett volna, de hát manapság szinte egyetlen szériából sem hiányozhat ez a fajta fordulat. És különben is, ha végül jól lesz ábrázolva, és netalántán még fordulatokban sem lesz hiány, akkor ígérem, hogy egy rossz szavam sem lesz.

A leginkább Rick fogott meg, bár ezen nincs min csodálkozni, hiszen ő volt képernyőn a legtovább. Mindenképpen értékelendő a kitartása a családja felkutatása szempontjából, remélem, hogy mihamarabb összejön a nagy találkozás. Nagyon úgy tűnik, hogy legalább két szálon fognak futni az események, hiszen míg Rick ismerősei alkotnak egy mikroközösséget, addig a városban maradhattak még túlélők, elég csak Morganra és a kisfiára gondolni, Morgan kapcsán pedig csak még több morális kérdés merül fel, amiből eddig sem volt hiány. Kíváncsi leszek, hogy végül hogyan dönt a feleségével kapcsolatban.

Értékelés: 10/10.
Egy ilyen kezdés maximálisan megérdemli a teljes pontszámot. Érdekes történet, látványos helyszínek, első benyomásra pedig éppen olyan mértékben a főszereplők, hogy összességében feltüzelt legyek ahhoz, hogy minél hamarabb elkezdhessem a darát. Szerencsére már most 75 epizód vár rám, és akkor még nem is számoltam bele a napokban visszatérő hatodik évad második felét. Már most tele vagyok kérdésekkel, remélem a legtöbbre választ is fogok kapni az epizódok során. Az biztos, hogy nem fogok unatkozni mostanában. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük