The Originals S02/1: A második évad első feléről

Csak ámulok és bámulok.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy a sorozat képes lesz felülmúlnia magát, és a második évad még zseniálisabb lesz, mint az első, de így az első kilenc része alapján bátran mondhatom azt sokkal jobb lett, mint az előző szezon. Nagyon jó ötlet volt bevonni a rég nem látott rokonokat, hiszen ezáltal rengeteg izgalmas jelenetnek lehettünk szemtanúi, ámbár, hogy egy kis negatívat is mondjak, ezzel az újraegyesítéssel még jobban érezhető volt Rebekah hiánya, a folytatásban azonban jelen lehet végre, csak sajnos nem úgy, ahogyan szeretném. Kíváncsi vagyok, hogy mik lesznek az évad második részében, azonban megpróbálom legyűrni a késztetést, és csak nyáron fogom megnézni, mert a The Originals tipikusan az a sorozat, amit darálva élvezet nézni.
Spoileresen folytatom a továbbiakban.

Már az első évadban sem volt hiány tehetséges színészekben, és ez szerencsére a másodikban sem változott, sőt kaptunk pár igen csak érdekes karaktert, akik közül a legtöbbet sikerült megkedvelnem. Köztük Esther-t is, akinek a szándékait ugyan megértem, mégsem tudnék állást foglalni teljes mértékben az ő oldalán. Valójában nem is szeretnék, ráadásul a csavaros sztorinak köszönhetően mindig más áll nyerésre, így megtippelni sem tudom, hogy ki fog a végén győzni. A folytatásban pedig biztosan visszatér Esther nővére, Dahlia is, aki az előzetesek alapján még könyörtelenebb lesz, mint Mikael…

További nagy kedvenc még Kol is, akit Daniel Sharman rendkívül jól formál meg. Nagy volt az elvárásom, hiszen Nathaniel Buzolic magasra tette a lécet, és nem gondoltam volna, hogy Daniel ennyire jól fogja hozni a rejtélyes és kiszámíthatatlan testvért, a Teen Wolf-beli alakítása után, de szerencsére pozitívan csalódtam. Davina-val pedig irtó cuki párost alkotnak, éppen ezért remélem sokáig élvezhetem még a társaságát. Az új karakterek közül egyébként egyedül Finn nem jön be, rettentően unszimpatikus mind a karakter, mind a színész, de sajnos az évadzáró epizódig mindenképpen el kell még őt viselni.

A főszereplőkről most nem különösebben szeretnék írni, ugyanis nincs mit, hiszen Klaus és Elijah most is ugyanolyan professzionálisak, mint mindig, egyik sem követett el még (?) karakteridegen cselekedeteket, ezért is nehéz néha felfognom, hogy Julie Plec itt is jelen van, a TVD-t pedig szépe lassan tönkretette… De elég volt az offból, hiszen most nem TVD kritikát írok. 🙂 Amit azonban még mindenféleképpen megszeretnék említeni, hogy túlságosan sok a karakterek száma, és úgy tűnik, a kezdeti félelmem kezd bebizonyulni, és nincs mindenkire kellő idő. Ez leginkább Camile esetében érzékelhető, aki nagyon háttérbe szorult, bár Marcell sem kapott még eddig úgymond külön szálat. Remélem ez a továbbiakban változni fog.

A sok pozitívum mellett, egyetlen negatívumot tudok mondani mégpedig Rebekah hiányát. Claire Holt rettenetesen hiányzott a sorozatba, amikor pedig a félévadzáróban visszatért, konkrétan virultam, mint a tejbe tök. Ráadásul annyira rossz, hogy amikor ekkora harcok folynak a családban, nincs itt az egyik testvér. Tudom, ez elsősorban nem az írók hibája, ráadásul a folytatásban a jelek szerint már Rebekah is részt vesz majd, csak sajnos egy másik testben. Nagyon remélem, hogy nem nyírták ki végleg az eredeti testét, hiszen Klaus ott lebegtette előtte a fehér tölgyfából készült tőrt… Mindenesetre egy kicsit megnyugodtam, amikor láttam, hogy az IMDB szerint az évadzáró epizódban Claire Holt is jelen lesz. Remélem, hogy tényleg így lesz, és esetleg a harmadik évadra sikerül visszacsábítani, hiszen a napokban kiderült, hogy mégsem ő lesz Supergirl. De eltértem a tárgytól, remélem, hogy Claire Holt nem tűnt el végérvényesen.

Értékelés: 10/10.
Megérdemelten adok maximális pontszámot a sorozatnak, hiszen megérdemli. A folytatásban pedig lesz izgalom dögivel, és nem csak a családi harcokra gondolok, hanem például a vérfarkasokra,  Hayley és Jackson esetleges egybekelésére. Hamár szóba került Hayley, Claire Holt után Phoebe Tonkin a show másik gyöngyszeme! Elképesztően jól alakítja a karakter, a karakter pedig nagyon is badass. 🙂 De majd bővebben kitérek erre, a következő kritikában, ami a tervek szerint az évad második feléről fog majd szólni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük