Októberben startol el a Viasat3 legelső saját gyártású sorozata!

Már nem kell sokat várni a startig.

Azt már régóta lehet tudni, hogy idén ősztől a Viasat3 is beszáll a hazai sorozatkészítésbe, méghozzá rögtön két projekttel, a kettő közül pedig az egyelőre egyelőre cím nélküli, 10 részre berendelt teljes mértékben hazai fejlesztésű sorozat nagy valószínűséggel csak jövő év elején fog bemutatkozni.

Vele ellentétben a 200 első randi még idén, egészen pontosan október elején elindul, amely leginkább a nemrég RTLII-n futó Oltári Csajokra fog hajazni, legalábbis műfajilag mindenképpen, hiszen egy argentin telenovella adaptációja lesz. Ugyanakkor látványvilágilag teljesen más lesz a kettő, ami már az alább megtekinthető előzetesből is látszik, hiszen a felvétel szempontjából sokkal minőségibb, akár a Korhatáros szerelemnél alkalmazott forgatási technikát lehet felfedezni, ergo ha minden igaz nem kell belógó mikrofonfejekre számítani, amiből az Oltári Csajok első 20 epizódjában kapásból háromszor volt megfigyelhető.

A főbb szerepekben Gáspár Kata, Pápai Erika és Kovács Panka található, míg a randipartnerre sármosabbnál sármosabb férfi színészeket sikerült castingolni. Egy biztos, az én érdeklődésemet mindenképpen felkeltette, így tuti bepróbálkozok majd a pilottal, aztán ha nem fogok csalódni a látottakban, akkor a 60 epizódot is bedarálom majd a közeljövőben – merthogy első körben ennyi részre lehet számítani, ami egyben azt is jelenti, hogy ha valóban napi szinten lesz adásban, akkor karácsonyig ki is fogja pörgetni a csatorna.

Még több információ és alapsztori a lentebbi Sajtóközleményben olvasható. 🙂


Október 1-én indul a 200 első randi a Viasat3-on

Történetének legnagyobb vállalkozására készül az idén 18 éves Viasat3. A „felnőttkort” megért televízió képernyőjén október 1-én startol a 200 első randi című romantikus komédiasorozat, amely minden hétköznap este 21 órakor látható majd.

A sok humorral és érzelemmel fűszerezett sorozatban a harmincas éveiben járó, kissé szétesett és slampos Luca (Gáspár Kata) mindennapjait követhetik nyomon a nézők. A szingli lányt villámcsapásként éri húga (Kovács Panka) eljegyzése, és ha ez nem lenne elég, véletlenül meghallja édesanyja (Pápai Erika) csípős megjegyzését azzal kapcsolatban, hogy várhatóan húga esküvőjére is egyedül érkezik majd. Luca ekkor megfogadja, hogy nem így lesz, és 200 nap alatt megtalálja az igazit, miközben igyekszik a munkahelyén megjelenő kihívásoknak is eleget tenni. Hogy a végén sikerrel jár-e, rátalál-e a szerelem és megtalálja-e önmagát, az kiderül a 60 epizódos sorozatból.

A SPTN CE Közép és Kelet-európai régióért felelős tartalomfejlesztési stratégiai vezetője, Temesvári Marietta hosszú ideig bújta a katalógusokat és nézte azokat a külföldi sorozatformátumokat, amelyek jól ültethetők át magyar viszonyok közé.

„Olyan sorozatot kerestünk, ami jól illeszkedik a Sony és a VIASAT3 brandjéhez, és csak annyira csajos, hogy azért nem idegeníti el a férfiakat sem. Az argentin Ciega a citas szerethető karakterekkel van tele, és olyan általános kérdéseket vet fel, amelyek talán mindenkit foglalkoztatnak. A sorozatot számos országban adaptálták sikeresen, amely az erős átívelő sztorinak, a gazdagon kidolgozott mellékszereplői karaktereknek és mellékszálaknak, valamint az életszerű és humoros párbeszédeknek köszönhető”.

A Sony Pictures magyarországi csatornáihoz tartozó VIASAT3 szintet lép azzal, hogy helyi gyártású napi sorozatot tűz műsorára. A 200 első randi filmes igényességű minőségi sorozat, amelynek leforgatására közel 150 nap állt a stáb rendelkezésére. A belső jelenetekhez hatalmas díszletet építettek, amelynek területe mintegy 1000 m2: itt van berendezve Luca lakása, édesanyja villája, valamint a rádió irodája és stúdiója is, ahol a lány dolgozik. A külső jeleneteket 50 helyszínen rögzítették, mielőtt a stáb bevonult volna a stúdióba.

Az élethű környezet megteremtéséhez filmes technikákat, speciális világítást és plánokat használtak a szakemberek, a sorozat főcímzenéje a Honeybeast együttes Így játszom című slágere.

Temesvári Marietta szerint a jó sztorihoz jó színészek, jól kiválasztott szereplők is kellenek, ezért különösen hosszan és alaposan, fél éven át zajlottak a castingok. Azért is volt ilyen elhúzódó a folyamat, mert rengeteg mellékszereplő tűnik fel a sorozatban: van, aki csak egy részben, vagy csak egy jelenetben, mégis nagyon fontos volt, hogy a legkisebb szerepre is képzett művészeket válasszanak. A főszereplőkön (Gáspár Kata, Pápai Erika, Szerednyey Béla, Trokán Péter, Mészáros András) kívül számos neves művész jelenik meg kisebb vagy nagyobb szerepben, például a képernyőre hosszú évek után visszatérő Pécsi Ildikó vagy Sajgál Erika, Őze Áron, Szalay Kriszta, Borbiczki Ferenc, Spolarics Andrea és sokan mások. „A legnehezebb maga a főszereplő megtalálása volt, éppen ezért volt nagy az öröm, amikor mindenki számára egyértelműen kiderült, nem is lehetne más Luca, mint Gáspár Kata” – hangsúlyozza Temesvári Marietta.

Gáspár Kata, a sorozat főhőse, aki a Pesti Magyar Színház tagja így beszél saját karakteréről: „Luca okos, jó humorú lány, mégis tele van kisebbségi komplexussal: magánélete csőd, a munkahelyén is nehézségei vannak, a családi viszonyai is terheltek, különösen az édesanyjával való viszonya. Miközben nagyon szeretik egymást, Luca édesanyja nem mindig a legjobb utat választja lányához”.

A forgatásra így emlékszik vissza Gáspár Kata: „Soha sem vettem még részt ilyen intenzív munkafolyamatban. Egy kissé dundi lányt játszom heti 5 napon át, és hosszú órákig töméseket viselek a forgatáson, ezáltal lefogytam pár kilót. Bár az intenzív munka megterhelő, mégis mindannyian élvezzük, hogy valami jót hozunk létre. Remélem, a nézőknek is tetszeni fog.”

200 első randi – Start: 2018. október 1. 21:00 Viasat3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük