Első körben: The Messengers

A pilot alapján azért sajnálom a gyors kaszát.
A napokban az iZombie pilotkritikája kapcsán írtam azt, hogy az eddigi CW-s sorozatoknak már az első pillanatban sikerült valamivel megfogniuk, nincs ez másképp most sem, azonban azt meg kell, hogy mondjam, hogy a The Messengers első része nyűgözött le a legkevésbé, a sztori alapján egy kicsivel jobb felütésre számítottam volna. Ettől függetlenül látok én benne potenciált, ám a gyors kaszának köszönhetően nem hiszem, hogy az íróknak sikerül minden kiaknázatlan lehetőséget felhasználniuk a röpke 13 rész alatt. A showrunner szerint egyébként minden nagyobb kérdésre választ fogunk kapni az évad és egyben sorozatzáró epizódban, ami mindenképpen jó hír.

A sorozat középpontjában öt kiválasztott áll, akik miután egy rejtélyes tárgy becsapódott a Földbe, meghalnak, majd újjáélednek, hiszen nem is akármilyen feladat vár még rájuk: meg kell akadályozniuk a közelgő apokalipszist, máskülönben az egész emberiség meghal… Nos eléggé sarkalatosan fogalmaztam, de a lényeg tulajdonképpen ennyi. Azért az első rész alapján nem tűnik csak teljesen természetfelettinek a sztori, vagyis szerintem a karakterek magánélete is terítékre fog még kerülni. És engem leginkább pont ez fogott meg az első rész alapján, mindjárt ki is fejtem, hogy miért.

Spoileresen folytatom a továbbiakban.

Nem tudom, hogy miért, de én mindig is ódzkodtam az ilyen apokalipszises, ördögös-angyalos sztoriktól (ezért sem vágtam még bele a Supernatural-ba, na meg azért sem, mert rohadt hosszú), ám mivel CW-s sorozat, egyértelmű volt az a tény, hogy bizony a pilotot meg kell néznem, és a karakterek magánéleti része megmentette számomra a show-t. Na meg az sem utolsó szempont, hogy jó volt viszontlátni egy-két színészt, konkrétan Shantel VanSanten-re gondolok, akit a One Tree Hill óta nagyon megkedveltem. 🙂

Egyáltalán nem bántam volna, ha első blikkre két résszel indít a széria, ugyanis az eseményeket tekintve szerintem néző barátabb lett volna az a dupla epizód. Bár vitathatnánk, hogy a csatorna mennyire akarta azt, hogy sikeres legyen a széria annyi berendelés után, szerintem nem véletlen, hogy Péntekre került, de ebbe inkább nem menjünk bele…. A lényeg, hogy a dupla rész szerintem jobb lett volna, pláne, hogy az öt kiválasztott még nem is találkozott egymással.

A karakterek közül Shantel karaktere Vera, illetve Erin fogott meg leginkább, utóbbi a cuki kislány miatt is, na meg az egyáltalán nem százas (volt ?) férje miatt, aki eléggé semmibe veszi szegény nőt. De a többiek is érdekesek egytől-egyig. Kíváncsi leszek, hogy vajon kiderül-e az, miért pont ők öten lettek a kiválasztottak? Nagyon remélem, hogy kapunk rá valami értelmes magyarázatot.


Értékelés: 7/10.
Bár a kritika hangulatából nem az tűnhet le, de igenis érdekes volt a pilot, ezért egy erős hetest mindenképpen megelőlegezek. Mindenképpen ledarálom majd a nyáron a sorozatot, hiszen csak 13 részről beszélünk, ráadásul elvileg minden nagyobb szálat lezártak az írók, nem úgy mint a Star-Crossed esetén. Éppen ezért, ha van köztetek olyan, aki esetleg azért nem ad a sorozatnak egy esélyt, mert nem szereti a nagy cliffhangereket, az most már nyugodtan nekikezdhet. Legalább a pilotot próbálja be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük