Első körben: How I Met Your Father (Így jártam apátokkal)

Remekül szórakoztam az első epizódon.

Bár kissé későn találtam rá az Így jártam anyátokkal sorozatra, annál jobban jártam, kis túlzással egyhuzamban ledarálhattam a sorozatot. Azóta pedig az egyik legkedvesebb sorozattá nőtte ki magát számomra, éppen ezért kicsit tartottam a spin-offjától, ugyanakkor mégis jó előérzetekkel vágtam neki az epizód megtekintéséhez, úgy voltam vele ugyanis, hogy a zseniális Hillary Duff színésznővel csak jó lehet majd a How I Met Your Farher, és milyen igazam is lett. Azt már most előre kijelenthetem, hogy bár van még hová fejlődnie, mégis méltó utódja lehet az anyasorozatának.

A pilotkritikákat rendszerint az alapsztorival szoktam megkezdeni, amit most sem teszek másképp, bár egy vérbeli HIMYM rajongónak talán egy kicsit unalmas lesz ez a bekezdés. Szóval adott egy lány, Sophie, aki reménytelenül romantikus személyiségéből fakadóan próbálja New Yorkban megtalálni a tökéletes pasit magának. Természetesen Sophie is megismerkedik már az első részben nem is egy, hanem rögtön legalább három új emberrel, akikkel talán hosszútávú barátságot is sikerül majd kötnie. Mondjuk a találkozásuk története nagyon tetszett, annyira természetesnek tűnt, kíváncsi leszek, mit fognak az egészből kihozni. Egyes egyedül csak azt sajnáltam, Sophie nem fogta ki kedvenc taxisofőrünket, Ranjitot, de remélem, ami késik, nem múlik.

Ami a karaktereket illeti, természetesen nekem a szuperül tehetséges Hillary Duff vitte a prímet, de nagyon bírtam Sophie felnőtt változatát is, akit a Szex és New York Kim Cattrallja személyesített meg, hozva egy picit lightosabb Samanthát. Rajtuk, és a Jesset alakító színészen kívül számomra mindenki újoncként bizonyult, éppen ezért nem is tudtam igazán még kötődni egyikőjükhöz sem, de őszintén bízom benne, hogy ez a későbbiekben változni fog, hiszen az HIMYM is pont azért vált annyira szerethetővé, mert minden szereplővel lehetett egy kicsit azonosulni. Nos, itt a szereplők többsége számomra még elég egysíkúnak tűnnek, de betudom annak, hogy alig 20 percük volt bemutatkozni.

Most joggal merülhet fel bennetek a kérdés, hogyha a karakterek semlegesek voltak a számomra, akkor miért is tetszett annyira a pilot. Nos, a válaszom pofonegyszerű, ami az atmoszférában keresendő. Remekül visszahozta a korábbi stílust és életérzést, amit a korábbi sorozat is képviselt, kezdve New York utcáin keresztül egészen a párbeszédek alakulásáig, de erre a készítők még rákontráztak az utolsó pár percben, amivel remekül összekapcsolták a két sorozatot!

Az utolsó bekezdésben spoileresen folytatom tovább, én szóltam előre!

Már maga az utcai jelenetek is kicsit ismerősnek tűntek, ám akkor éreztem azt, hogy igenis megérkeztünk a HIMYM spin-offjába, amikor behozták a képbe Marshallék régi lakását, ráadásul nyomatékosították is a karakterek, hogy tőlük vették meg az apartmant. Kicsit persze változtatott rajta azért a stáb, próbálták az új szereplők ízlésére formálni a lakást, de akkor is ugyanarról a helyszínről van szó, ahonnan valami elkezdődött Ted és a barátai számára, éppen ezért volt annyira jó viszontlátni az ismerős helységet. Míg ebben tehát hasonlóságot mutatott a két sorozat, volt egy olyan fontos motívum, amiben eltért. Kim Cattrall ugyanis bedobta a bombát, mely szerint azon az estén ismerkedett meg a gyerekei apjával, ergó ha minden igaz már ismerhetjük is az apukát, nem úgy, mint mondjuk Ted esetében. Ezzel pedig csak még szimpatikusabbá vált számomra a sorozat, pláne amikor a jövőbeli Sophie is beismerte, hogy az apjukkal való összejövésük egy sokkal hosszabb történet, ezzel is kikacsintva egy kicsit az elődjének.

Értékelés: 9/10.

Kezdésnek nem volt rossz a pilot, sőt, éppen ezért vagyok egy kicsit szomorú is, amiért ilyen sokat kell még várnom a folytatásra. A további epizódokhoz nincs magyar felirat, az én angol tudásom pedig azért nem olyan perfekt, hogy felirat nélkül is megértsem a történéseket, éppen ezért egyenlőre kivárásra játszok, hiszen a nyáron induló Disney+ kínálatában megtalálható lesz a sorozat. Aztán, kitudja, lehet egy idő után meggondolom magam, és felirat nélkül is belevágok abba a mindössze kilenc epizódba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük