Esélylatolgatás: Vajon ki lesz a ValóVilág 10 powered by Big Brother győztese?

Szerintem nem lesz meglepő az, akire tenni fogom a voksom.

A héten szombaton véget ért a ValóVilág powered by Big Brother tizedik szériája, így már csak ötöt kell aludni, hogy megtudjuk, VV Merci, VV Vivi, VV Moh, VV Robi, vagy éppen VV Bálint fogja hazavinni a 36 milliós fődíjat. Korábban már írtam az idei kapcsolatban egy posztot, most azonban egy másik oldalról közelíteném meg a látottakat, vagyis egyvalamire kitérnék, aztán pedig már csak a játékosokról lesz szó.

Előző alkalommal egy eléggé komoly témát boncolgattam, amiből akár azt is leszűrhettétek, hogy mennyire nem tetszik az évad, ez azonban koránt sincs így, bár tény, hogy eléggé változatos a ValóVilág minősége, tele van hullámhegyekkel és völgyekkel, egyetlen mentsvára van csupán, az pedig a tematikus hetek. Sokszor eléggé egyhangúan viselkedtek a villalakók, ami mondjuk valahol érthető, hiszen nem sok inger éri őket a villa falain belül, éppen ezért szerettem korábban is és most is a tematikus heteket. Idén sajnos azonban a covidnak köszönhetően a játékosokon kívül nem sokan vendégeskedtek a luxusbörtönben, ám a XXI. század technikai vívmányait felhasználva sokan bejelentkeztek, így hellyel-közel sikerült átlépni az akadályokat.

Az elmúlt hónapokban sok-sok témát feldobtak a készítők, a műveltségi héten át a világrekordon keresztül a munka hetéig sok mindenben részt vehettek a játékosok, szórakoztató volt nézni ahogy a villalakóknak néhányszor szó szerint meg kellett dolgozniuk hol fizikailag hol pedig mentálisan a napi betevőért. Nagyon szerettem például az ökohetet is, vagy az olimpiás hetet is, amit elég félreérthetően “Villapia”-ként aposztrofáltak, de számomra mégis a “szivatómatás” hét volt az etalon, de szerintem a játékosok számára is az utóbbi lesz a legemlékezetesebb.

Na de ennyit a jubileumi évad értékeléséről, a továbbiakban a még bent lévő villalakókról fejtem ki a véleményem.

VV Merci

A néha kissé idegesítő hangon beszélő Merci alapjában véve mindig is szimpatikus volt, és nem lepődtem meg amiért még mindig játékban van, azonban szerintem nem nagy esélyes a fődíjra, az ok pedig igen egyszerű: sokak számára nem tetszhet az, amiért ennyire ragaszkodik Mohhoz, és sokszor tulajdonképpen csak a Moh iránti évődéseivel kerül bele az összefoglalókba, nem pedig mint önálló személyiség akinek önálló gondolatai vannak. Ha még korábban változtat a dolgokon, és végérvényesen lezárja Mohval a kapcsolatát, akkor szerintem több esélye lett volna, de így sajnos kötve hiszem.


VV Vivi

Az évad egyik legnagyobb meglepetését egyértelműen Vivi okozta nekem, ugyanis nem hittem volna, hogy idáig elfog jutni, és benne lesz a TOP5-ben. Őszintén szólva sosem tartottam egy erős játékosnak, csupán jól tudott barátokat választani Bálint és Robi személyében, a Fruval való párbajból is szerintem csak azért került ki győztesként, mert a nézők többségének Fru sokkal unszimpatikusabb volt, mint Vivi. Sokkal inkább érzem azt vele kapcsolatban, hogy elevickélt idáig, minthogy aktívan tett volna érte. Ettől függetlenül mostmár eltudom képzelni, hogy akár még a TOP3-ba is bejut, ám arra nem sok esély van rá, hogy meg is nyerje.


VV Moh

Sokak számára szimpatikus a fiatal srác, nekem is az volt sokáig, de az utóbbi hetekben voltak olyan megnyilvánulásai, amik miatt teljes mértékben közömbössé vált a számomra, valamit a Mercivel való kapcsolata miatt sem hiszem, hogy végül ő lenne a győztes. Eléggé megosztó személyiséggé vált, amiért sosem tudott elég karakán lenni ahhoz, hogy elutasítsa Merci közeledését, hovatovább néha úgy tűnik, mintha tetszene is neki a kialakult helyzet, és akkor veheti elő szegény lányt, amikor csak a kedve tartja. Erről már írtam korábban is, a helyzet pedig azóta is változatlan, így nem is szeretnék erről többet írni. Végeredményképpen Moh már rég eljátszotta az esélyeit ahhoz, hogy végül ő nyerje meg a játékot.


VV Robi

Először is azt szeretném kiemelni, amiért a többi játékos ennyire jól kezelte Robi biszexualitását, és szó szerint szinte mindenki befogadta, hiszen egyértelműen neki volt a legkevesebb konfliktusa az összes villalakó közül. Másrészt pedig amennyire komolyan vette a tematikus heteket, és sokszor erején felül teljesített, megnyerve ezzel a legtöbb feladatot, szerintem Robi érdemelné meg a legjobban a győzelmet, és én neki drukkolok ezerrel. Az már más kérdés, hogy bármennyire szeretném is, mindhiába reménykedem a győzelmébe, bár a TOP3-ban szerintem benne lesz.


VV Bálint

Figyelembe véve az eddigi adásokat, Bálint három párbaján aratott elsöprő győzelmét, minden jel arra mutat, hogy Bálint lesz a befutó, és ő lesz a ValóVilág 10 powered by Big Brother győztese. Valahol becsülendő lenne, pláne annak fényében, hogy ő a legidősebb játékos, és az elmúlt szériákban az idősebb villalakók hamar kiestek, és abból a szempontból nem is bánnám, mert Bálint is nagyon szimpatikus a számomra, de azt is hozzá kell tenni, hogy ő nagyobb előnyből indult, mint a többiek. Az Éjjel-Nappal Budapestben való szereplése miatt ugyanis már a beköltözésekor sokan ismerték, és hiába szerepelt csak közel másfél évig a sorozatban, és hagyta el a fedélzetet negatív karakterként, úgy tűnik a nézők még így is megszerették őt. Persze most lehetne azzal jönni, hogy a többi lakónak is megvolt az esélye a bizonyításra, ami valahol igaz, mégsem érzem azt, hogy annyi mindent hozzáadott volna a villaléthez, amiért neki kellene megnyernie a játékot, szemben Robival, aki szerintem mérföldekkel jobban megérdemelné a fődíjat.

Mindent összevetve tehát én Robi győzelmének örülnék a legjobban, ettől függetlenül lélekben már felkészültem arra, hogy Anikó és Peti Bálint nevét fogják majd a legvégén kimondani, miután lezárták az utolsó szavazást is. Egy biztos, most szombaton minden kiderül. A győztes kilétéről pedig természetesen én is beszámolok majd itt a blogon. 🙂

Képek forrása: RTL Sajtóklub

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük