Desperate Housewives (Született feleségek: Az ötödik évadról

Többet vártam volna.

Mikor a negyedik évad évadzáró epizódjában ugrottunk öt évet, azt hittem, hogy jót tesz majd a sorozatnak, de sajnos tévedtem! Az első néhány rész egész jó volt, elkezdték jól felépíteni a cselekményszálakat, de ahogy egyre többet megtudtunk Dave titkáról, és bosszújáról kezdett egyre unalmas lenni. Az évadzáró rész pedig pocsék lett. Az egész évadot nézve a sorozat most érte el a mélypontját.

Igen, az idei évadrejtély és Dave bosszúja nagyon unalmas, és felesleges volt, ráadásul tudtam, hogy nem fog sikerrel járni, tudtam, hogy nem fogja majd megolni azt a feleséget, viszont egy másik feleség valóban meghalt, aminek nagyon nem örültem.

Spoileresen folytatom a kép alatt.

Bree: Hogy enyhítse bánatát, amit Orson börtönbe kerülése valamint unokája elvesztése okozott, Bree egy saját vállalkozásba fogott, amiben eredetileg Kathrine társtulajdonos volt, azonban látszott, hogy koránt sincs így. Andrew végre főszereplőként tért vissza, aminek nagyon örültem, lévén mindig is egy jó karakternek tartottam. Azonban Bree idén sem kapott valami fontos szálat, amit nagyon sajnálok. Még mindig nagyon jó párost alkot Bree és Katherine.
Gaby: Az évek során Gaby-nak és Carlos-nak született két lányuk, Celia és Juanita. Gaby pedig a szülés után nem tudta leadni a kilókat, és egy kicsit elhanyagolta magát, lévén a férje úgysem lát. Most végre megmutathatta Eva Longoria azt, hogy ő nem csak a külseje miatt tart ott, ahol tart. Majd amikor Carlos visszanyerte látását, rövid időn belül Gaby is visszanyerte régi alakját. Én sajnálom, hogy csak egy rövid ideig hozta a megváltozott figurát, mert szerintem jól állt neki. Ezen kívül tényleg sokat fejlődött Gaby, hisz mindent megtesz azért, hogy a családjuk talpon maradjon. 
 
Lynette: Öt év alatt nem sok minden történt Lynette-el, nemúgy, mint a gyerekeivel: az ikrek felnőttek, és kamaszok lettek, akik állandóan valami bajba keveredtek, kikészítve ezzel az anyjukat. Mégis a legjobb az volt, amikor Porter összejött egyik barátja édesanyjával. Az elején okozott néhány kellemes pillanatot, főleg akkor, amikor azt hitte, hogy a férje megcsalja őt. Majd tovább bonyolódott a történet, Anne azt hazudta, hogy terhes lett. Aztán jött a tűz, az emberek pedig azt hitték, hogy Porter gyújtotta fel, hála Dave-nek. Ebből is látszik, hogy ebben az évadban nem is Lynette és Tom kapta a fő történetszálat a Scavo családban, hanem a gyerekek. 

Susan: Susan és Mike házassága véget ért, Susan pedig összejött Jackson-nal. Meg kell mondanom, szerintem nagyon jót tett Susan-nal a válás, Jackson-nal pedig nagyon jó párost alkottak! Örültem volna, hogyha végül vele marad, de végül mit ahogy számítani lehetett az évad végén újra összejött Mike-al. Az évadzáró epizódban, pedig amikor Dave megakarta ölni MJ-t, annyira unalmas volt, úgyis tudni lehetett, hogy nem fog sikerülni a terve, akkor lepődtem volna meg igazán, ha tényleg sikerül. 
Edie: Edie öt év után visszatért a Lila Akác közben, amin a négy feleség nagyon meglepődött. A nyitójelenete nagyon jól sikerült! 🙂 Edie idő közben férjhez ment Dave Williams-hez, akiről mint később kiderül volt egy családja, egy felesége és egy lánya, akik egy autóbalesetben meghaltak. És a másik kocsiban, amivel összeütköztek Susan és Mike volt, akiknek nem történt bajuk, de végül ez a baleset vezetett a válásukig. Dave bosszúja tehát, mint írtam, hogy “meg fogom ölni a gyerekedet, mert te is megölted az enyémet” nagyon gyerekes volt és unalmas. Még Susan aggódását és sírását sem tudtam komolyan venni. Félre ne értsetek, Terri Hatcher nagyon jól alakított, de tudtam, hogy úgysem fog meghalni sem ő, sem MJ, sem pedig Mike. Visszatérve Edie-re: ebben az évadban nem sok minden történt vele, leszámítva a tizennyolcadik részt: Edie rájött Dave titkára, és mielőtt bárkinek is elmondhatta volna, meghalt! Komolyan ki kellett írni Nicollette Sheridan-t? Na ez nagyon szemét húzás volt! Sosem volt Edie a kedvencem, mégis egy üde színfoltja volt a sorozatnak, éppen ezért nagyon sajnáltam, hogy kiírták. 

Katherine: Az előző évad ugyebár úgy ért véget, hogy Kathrine újra szingli. Na ez az 5 év alatt semmit nem változott, lánya Dylan pedig elköltözött így Kathrine egyedül maradt. Magányát a munkával próbálja betölteni, ezért állandóan a tesztkonyhában van. Ám Bree megkéri, hogy próbáljon ismerkedni, pontosabban összehozza egyik ügyfelével, akiről kiderül, hogy Orson cellatársa volt. Na ezek a jelentek nagyon jók voltak. Ezután jött Mike. Komolyan Mike-al kellett összehozni Kathrine-t? Ez nagyon nem volt jó, és feleslegesnek is tartottam, hisz tudtam, hogy Susan és Mike előbb-utóbb újra összefog jönni, és lám igazam lett.


Értékelés: 5/10.

Eddig egyértelműen ez volt a legrosszabb évad! Remélem a soron következő hatodik évad ennél sokkal jobb lesz, mert jóval többet érdemel a sorozat! Az mindenesetre már most biztos, hogy Edie nagyon fog nekem hiányozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük