Az AXN csatornán mutatkozik be hazánkban a Code Black

Kórházas sorozatrajongók figyelem: jó hírem van a számotokra!

Alig egy hónap múlva, egészen pontosan február 6-án, hétfő este 21:00-kor startol el itthon a Code Black az AXN műsorán, ami a Vészhelyzet: Los Angeles magyar címet kapta, holott tulajdonképpen semmi köze a 15 évig futó kultikus sorozathoz. Mindenesetre érthető, hogy miért döntött a csatorna a Vészhelyzet szó használata mellett, hiszen ez már egy bejáratott brand hazánkban, így lehet olyan nézők is esélyt adnak majd a sorozatnak, akik már régóta nem tévéznek napi szinten, ráadásul az alapsztori is nagyon hasonló.

A Code Black ugyanis a Los Angeles-i Angels Memorial kórház sürgősségi osztályának mindennapjait mutatja be, és a gyógyítás mellett gondolom a magánéleti szálak sem maradnak majd el. Azt azért még most elárulnám, hogy ne nagyon ragaszkodjatok majd a főszereplőkhöz, mert az első és második évad között erősen megreformálták a sorozatot, ami természetesen azzal is járt, hogy néhány karaktert kiírtak, míg a helyükre újak érkeztek.

A továbbiakban a premierről szóló Sajtóközleményt olvashatjátok!


Érkezik a Vészhelyzet: Los Angeles (Code Black) az AXN műsorára

Mihez kezd egy kórház sürgősségi osztálya, ahol folyamatos a vészhelyzet? Hogyan birkóznak meg az emberfeletti feladattal az orvosok és a nővérek? És legfőképpen, sikerül-e megmenteni a betegeket, akik a káosz közepén is csodában reménykednek?

Az AXN új sorozata egy ilyen sürgősségi osztály mindennapjait mutatja be, a Los Angeles-i Angels Memorial kórház azonban különbözik a többitől. Míg ugyanis egy átlagos intézményben évente ötször kell elrendelni a „fekete kódot” – más néven a vészhelyzetet, amikor már annyi a beteg, hogy a kórházban lévő erőforrások nem elegendő az ellátásukhoz – náluk 300 alkalommal.

Az igazi történetet feldolgozó, díjnyertes Code Black című dokumentumfilm alapján készült Vészhelyzet: Los Angeles (Code Black) az Egyesült Államok legleterheltebb sürgősségi osztályán játszódik. Ide érkezik négy új rezidens, hogy a részleg igazgatója, Dr. Leanne Rorish bevezesse őket emberfeletti munkájukba. A gyakorló orvosok pedig hamar megtanulják, hogyan álljanak helyt a nem mindennapi körülmények között, ahol az élet vagy halál néha perceken múlik és ahol a betegek néha csak a csodában reménykednek.

A Vészhelyzet: Los Angeles nézői a szívbemarkoló történetek mellett igazi sztárokat is láthatnak a képernyőn. A sürgősségi osztály vezetőjét az Oscar-díjas Marcia Gay Harden alakítja, a rezidensek legfőbb támaszát, Jesse Sallander főápolót pedig Luis Guzmán, akit a magyar nézők a Mint a kámforból, vagy a Narcosból ismerhetnek.

A sorozat írója Michael Seitzman, aki a több Oscar-díjra jelölt Kőkemény Minnesota forgatókönyvért felelős, producere pedig Ryan McGarry orvos, aki a sorozat alapjául szolgáló dokumentumfilmet rendezte, melyben saját, rezidensként szerzett élményeit mutatja be.

Vészhelyzet: Los Angeles február 6-tól minden hétfő este 21:00-kor az AXN műsorán.

Szinkronhangok:

  • Marcia Gay Harden (Dr. Leanne Rorish) – Kiss Erika
  • Luis Guzmán (Jesse Sallander) – Kerekes József
  • Melanie Chandra (Malaya Pineda) – Ruttkay Laura
  • Harry Ford (Angus Leighton) – Márkus Sándor
  • Benjamin Hollingsworth (Mario Savetti) – Szabó Máté
  • Angela Relucio (Risa Park) – Csuha Borbála
  • Raza Jaffrey (Dr. Neal Hudson) – Papp Dániel
  • Bonnie Somerville (Christa Lorenson) – Kis-Kovács Luca
  • Emily Nelson (Hannah Reynolds) – Kokas Piroska
  • Kevin Dunn (Dr. Mark Taylor) – Faragó András

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük