A Bűbájos boszorkák egyik írója most árulta el, miért hagyta ott anno a sorozatot!

Érdekes információk derültek ki, a már lassan 15 éve véget ért sorozat háza tájáról.

Krista Vernoff neve talán nem mond sokat a többség számára, hiszen annak ellenére, hogy számos sorozat kötődik a nevéhez (Esküdt ellenségek, Bűbájos boszorkák, Shameless, Doktor Addison), mindig megmaradt a háttérben, írói és/vagy produceri státuszban. Jelenleg A Grace klinika, illetve a legújabb spin-off sorozatának, a 19-es körzetnek a producere, a napokban ismét nyilatkozott a Bűbájos boszorkákkal kapcsolatban.

Vernoff a harmadik évad környékén csatlakozott a Charmed stábjához, ahol egészen az ötödik évadig kitartott. Elmondása alapján bármennyire is szeretett a sorozaton dolgozni, a szériát gyártó és sugárzó The WB vezetősége olyan irányba akarták elvinni a sztorivonalat, amellyel már nem tudott azonosulni, és inkább önként állt fel az asztaltól.

“Azért jelentkeztem anno a sorozatba, mert igazán erős, girl-power szériakánt ismertem meg. Nagyjából a felénél (az ötödik évad első két része – a szerk.) volt egy olyan epizód, amikor Alyssa Milano szexi sellőként jelent meg, amely a férfi nézőknél hatalmas sikert aratott. Ezt követően minden epizód után felmerült a kérdés a csatornától: „Hogyan vetkőztessük le a lányokat ezen a héten?” A hatodik évad elején aztán eljött az idő, hogy a produkció eldöntse, a stábtagok közül kiket tartsanak meg, és kiket nem – Vernoff akkoriban magánéletében sem volt minden rendben, hiszen pont akkor tragikusan fiatalon veszítette el édesapját – Krista végül a lelkiismeretére hallgatott. Pénzt vetettek elém, miközben a nézettség folyamatosan növekedett, és ezáltal a nyomás egyre nagyobb volt. Végül csak arra tudtam gondolni:Valami olyat hozok létre, ami most rossz a világ számára, pedig már így is elég sok rosszat tettem.”

Vernoff állítása nagyon is helytállónak mondható, hiszen pont ebben az időszakban, rendszerint szexista, kétértelmű címeket adtak az epizódoknak, hogy még jobban növeljék a nézettségek, ám idővel a nézők is észrevették a turpisságot, és a hatodik évad végére egyre csak csökkent a nézettség…

Vernoff sorozat iránti szeretete a mai napig tetten érhető, nem véletlenül szerepelt két Halliwell nővér a Grey’s Anatomyban, ahol szintén testvérpárt alakítottak. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük