X-Faktor 2014: A kilencedik élő adásról

Ugyanolyan volt a show, mint az eddigiek.

Vagyis se nem túl jó, se nem túl rossz. A dalválasztások most egész jók voltak, ám egy két versenyzőnél érezhető volt, hogy elfáradt. A mentorok még mindig csak jópofiznak, Istenes Bencéből pedig már nagyon kezd elegem lenni. Bár megvan Stohl Andrásról a véleményem a 2010-es balesetéről, amit most nem részleteznék, de szerintem mindenkinek jár egy második esély. Még ő is jobb elvezetné a műsort, engem egyébként is zavar, hogy mostanában minden nagyszabású műsorba bedobják Bencét (na nem mintha nézném a VV7-et). Itt látszik meg, mennyire “emberfüggőek” tudunk lenni, természetesen a legjobb választás Ördög Nóri lett volna, de ezt már említettem a múltkori cikkben is.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Eddig minden héten külön-külön értékeltem a produkciókat, ezáltal egy kis hagyományt csempészve az oldalon, ám már annyira nem nyűgöz le különösebben a műsor (jóformán már csak háttérzajként szoktam nézni), és sajnos már nem tudok olyan élvezettel írni róla, mint korábban, ezért úgy döntöttem, hogy ezúttal csupán egy kisebb szösszenetet írok.
A kilencedik élő show ahogy már említettem, inkább volt unalmas mint izgalmas, azért akadtak kisebb meglepetések, gondolok itt elsősorban Tóth Andi második dalára, illetve arra, hogy végre kiesett a Tha Shudras. Bár ismét a nézőkre bízták a döntést a mentorok, és egy pillanatra megijedtem, hogy ismét megússzák, szerencsére nem így történt.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Akiben még egyáltalán nem kellett csalódnom, az nem más, mint Tóth Andi. Az már más kérdés, hogy lényegében hasonló előadásokat nyújt hétről hétre, és nagyon annak akarják beállítani, hogy már kész felnőtt lány, és elbír ő megannyi pasival, ehhez képest mindig megemlítik mennyire fiatal szóval ez egy kicsit paradoxon helyzet. Tóth Gabi dalát nagyon jól eltolta, bár nekem egy kicsit lassú volt, de a legjobb egyértelműen a Whitnes Houston-os előadása volt. 🙂 Remélem nem tőle fogunk ma búcsúzni. 🙂
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Szegény Horányi Juli ismét betegen lépett a színpadra, és ahhoz képest, hogy állítólag nem is tudott gyakorolni a héten, egész jól adta elő mindkét dalát. Ahogy már sokszor említettem vele kapcsolatban, ő az, aki a legjobban tud az érzelmekkel bánni, és hatni az emberekre. Nagyon megszerettem, ám szerintem ma este tőle fogunk búcsúzni.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Nagy Ricsi tavaly nagy kedvenc volt, nem is értettem, miért ejtette ki őt akkor Tóth Gabi, ám mikor megtudtam, hogy idén visszatért, ráadásul a legtöbbször nagyon profi előadásokat produkált, neki drukkoltam a legjobban. Ám az élő adások közepétől rosszabbnál rosszabb dalokat kapott, és bár minden helyzetből kihozta a maximumot, már nem neki drukkolok elsősorban. A kilencedik adásban végre visszatért a zongora, végre ismét magyar számot énekelt, és mennyire jól! Tele volt érzelmekkel, kíváncsi vagyok mit fog ma előadni.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Sosem titkoltam, mennyire megkedveltem Benjit, mégis tisztalaposok közül Gwendolin továbbjutásának örültem volna a legjobban. Az első élő adásban rendkívül jó produkciót láthattunk Benjitől, ám ahogy haladtunk előre, egyre kétesebb produkciókat nyújtott, egyértelműen belefáradt, ami nem csoda, mégis kicsit csalódtam benne. Ám úgy tűnik, hogy a finish közeledtével végre összeszedte magát, hiszen a kilencedik show-ban előadott mindkét produkciója nekem bejött.

És, hogy kinek a győzelmének örülnék a legjobban? Őszintén szólva nem tudom. Mindenkitől láthattunk jó és rossz produkciókat, éppen ezért azt is mondhatnánk, szinte egy szinten vannak, ráadásul mind a négy delikvenst megkedveltem, így bárki győzelmének örülni fogok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük