Sajtóközlemény: Kísérletet tettek a valovilag.hu hackelérésére

Ismeretlen elkövető vagy elkövetők megpróbálták a ValóVilág oldalát meghackelni, megtévesztve ezzel a látogatókat, miszerint az online közvetítésért fizetni kell.

Tegnap este nem sokkal az élő, online közvetítés megkezdését követően eddig ismeretlen elkövető vagy elkövetők megpróbálták meghackelni a valovilag.hu oldalt. A töretlen népszerűségnek örvendő site-on – melyen ingyenesen, minden nap 22:30-tól reggel 7:00-ig élőben követhetik nyomon a Villalakók életét a látogatók – bizonyos videók elindításakor egy rendkívül megtévesztő ablak ugrott fel. Ebben arra kérték a látogatókat, hogy egy emelt díjas telefonszámra küldjenek el egy kódot, melynek elküldése esetén (1600 Ft-ba került az SMS) éjjel-nappal nyomon követhetik a Villalakók életét.

A látogatókat megtévesztő felhívást eltávolítottuk az oldalról.

Természetesen a valovilag.hu oldalon a látogatók eddig és a jövőben is ingyen tekinthetik meg az online közvetítést, mely minden nap 22:30-tól reggel 7:00-ig elérhető.

A ValóVilág hatodik szériája az online eredmények tekintetében már most felülmúlja a korábbi évadokat. Az első hét látogatottsági adatai közel a duplája az előző két évad azonos időszakának. Az RTL Klub site-jait a Webaudit adatai alapján a 3. héten egy napon átlagosan mintegy 450 ezer látogató kereste fel.

A valovilag.hu naponta 185 ezer embert vonzott, míg az RTL Mostról átlagosan 102 ezren nézték vissza az elmúlt hét minden napján a ValóVilág 6 adásait. Az éjszakai stream esetén az átlagos konkurens user szám megközelíti a 6-7 ezret. Ez pedig egy napon mintegy 30-40 ezer egyedi látogatót jelent, akik nyomon követik az élő közvetítést a ValóVilág Villájából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük