Sajtóközlemény: Befejeződött a Barátok közt forgatása

Végérvényesen lezárult egy korszak

A csütörtöki nap folyamán hivatalosan is véget ért a Barátok közt forgatása, amelyről az RTL Klub Reggeli műsorában számolt be a sorozat három színésze. Bár a covid miatt néhány pótforgatás még hátra van a stáb számára, amelyre a jövő hét folyamán kerül majd sor, ezek már mind külső helyszínen fognak zajlani, így a stúdióban végérvényesen véget ért a színészek munkája. Az utolsó nagy közös jelenetnél a Fókusz stábja is ott volt, amelyben olyan alapszereplők is nyilatkoztak többek között, mint Varga Izabella, Ábrahám Edit, Tihanyi-Tóth Csaba vagy éppen Rékasi Károly.

A továbbiakban az erről szóló Sajtóközleményt olvashatjátok el, a produkció által kiadott képekkel együtt, amelynek forrása: RTL Sajtóklub.


Befejeződött a Barátok közt forgatása

Közel 23 év után befejeződtek a csatorna egyik meghatározó napi sorozatának forgatásai, kiürült a Mátyás király tér.

Köszönjük, mára ennyi! – olvasható minden napi forgatókönyv végén, ám az utolsó forgatás zárásaként ez áll: vége a 10.xxx. résznek, vége a Barátok közt első 23 évének… A színészek és a közreműködők számára lezárult egy legendás korszak. A nézők azonban még nyár közepéig nyomon követhetik a Barátok közt történetét, mely sok fordulatot és meglepetést tartogat.

1998-ban csendült fel először a sorozat főcímdala, amikor a Berényi család megérkezett a Mátyás király térre. Az elmúlt több, mint két évtizedben a Barátok közt történelmet írt: többmilliós nézőközönséget ültetett a televíziók elé, generációk nőttek fel rajta. Magyarországon napi sorozat nem élt meg ilyen kort, jóval több mint 10000 epizódot; jelentősége elvitathatatlan a hazai televíziózás történetében, de nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.

„Büszkék vagyunk arra, hogy majd’ 23 éve részesei vagyunk a nézők mindennapjainak. Ahogy a sorozat alapítója, Kalamár Tamás fogalmazott: a Barátok közt televíziózás Szabó családjává vált. Köszönjük a csatornának, hogy ilyen hosszú időn keresztül kiállt mellettünk, az összes szereplőnek és közreműködőnek pedig az évtizedeken át tartó, profi és lelkiismeretes munkát. Hálásak vagyunk a rajongóknak, amiért ilyen elkötelezetten kísérik figyelemmel a Mátyás király tér lakóinak életét” – mondja Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

A végleges búcsú ideje azonban még nem jött el, a nézők hónapokig követhetik a történetet. Rengeteg izgalmat rejt a kedvencek sorsa; meglepő, fordulatos, megdöbbentő, vagy épp megnyugtató befejezés várható, és több rég látott ismerőssel is találkozhatunk. Ám azt még talán senki sem tudja, hogy pontosan milyen fordulatokkal ér véget a történet: siker, csőd, szakítás, szerelem, gyermekáldás, halál, családi megbékélés vagy örök harag? Ahogy a nagy nemzetközi produkciók a befejezéshez több alternatívát készítenek, a Barátok közt esetében is csak a legutolsó pillanatban, a vágószobában dől el, hogy mi kerül a közönség elé. Nyáron minden kiderül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük