Retró a köbön: Az RTL újra műsorára tűzi az eredeti Survivort az egyik kábelcsatornáján!

Legutoljára 10 évvel ezelőtt volt képernyőn, akkor a Cool TV sugározta.

13 év után tavaly ősszel tért vissza Survivor az RTL Klub képernyőjére, amely annyira sikeresnek bizonyult nézettség szempontjából, hogy a csatorna vezetősége hamar be is rendelte a folytatást, kronológiailag a negyedik évadot, amit jelenleg is forgatnak, természetesen ezúttal is Istenes Bence műsorvezetésével. Ez a változat azonban számos dologban eltér a 2000-es évek elején felvett Survivortól, többek között a vetítési módon is, hiszen míg legutóbb minden hétköznap képernyőn volt, addig a Stohl András vezette túlélő reality hetente jelentkezett, a végső győztest pedig a nézők szavazták meg, az akkori ValóVilág beszavazó showjaihoz hasonlóan.

Legutóbb 2008-ban porolta le a csatorna ezt a változatot, és színesítették meg vele a Cool TV műsorkínálatát, ám most tíz év után valamiért úgy döntöttek, hogy itt az idő az ismétlésre, ami több szempontból is váratlan és egyben különös döntés. Nem biztos ugyanis, hogy célszerű az újabb évad debütálása előtt bemutatni egy ráadásul merőben más változatú Survivort, amire az RTL Klub programigazgatója és egyben alelnöke, Kolosi Péter is kitért egyik legutóbbi interjújában, amit teljes terjedelmében ide kattintva olvashattok el. Egészen pontosan az alábbit nyilatkozta:

“Az akkori és a mai Survivor szinte teljesen más műsor, azt soha többé nem akarnám, hogy egyszerre két évad forogjon, mint annak idején. Ennek költségtakarékossági okai voltak. Messze nem ez volt az egyetlen dolog, amit megtanultunk belőle, de ez is nagyon fontos volt. Az egyik legfontosabb ok egyébként a második évad megrendelése mögött az volt, hogy a közösségi médiában és a való életben is azt tapasztaltuk, hogy nagyon megmozgatta az embereket, beszédtéma volt.”

Ezúttal az RTL+ kínálatában lesz érdemes keresni a realityt, a startra egészen pontosan jövőhét szerdán, 22:05-kor lesz esedékes, a folytatás pedig minden hétköznap fog érkezni. A hatalmas retrófaktor mellett Pásztor Anna rajongóinak is érdemes lesz nyomon követni az eseményeket, hiszen többek között az énekesnő is belevágott anno ebbe a nagy kalandba. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük