Első körben: The McCarthys

Mennyire élveztem én az első részt.

Messze a legjobban várt újonc volt a The McCarthys, – a trailer megtekintése után 100 %-os volt a várási fokom – és szerencsére egyáltalán nem kellett benne csalódnom. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy az előzetes elvárásoknak tökéletesen megfelelt, érdekes karakterek, vicces szituációk, minden happy. Vagy mégsem? Nézettségileg sajnos nagyon gyengén nyitott, és mivel nem hiszem, hogy a folytatást többen néznék, sajnos elég valószínű az, hogy nem lesz második évad. De addig élvezzük ki a részeket, amíg lehet.
Spoileresen folytatom a továbbiakban.
Valójában az alapsztori nem túl érdekes, hisz arról szól a sorozat, hogy egy család nem bír elszakadni egymástól, hiszen a felnőtt gyerekek szinte egy utcában laknak a szülőkkel, és sokszor járnak össze. Egy nap azonban a kisebbik fiú, Ronny, aki nem mellesleg meleg, állást kap egy másik városban, és már a pilot végén elkezdett őrlődni, vajon menjen-e vagy maradjon. Önmagában ez a sztori engem sem fogott volna meg, viszont a körítés annál inkább. Imádom a család összes tagját, annyira viccesek, egy kicsikét bolondosak, mégis látszik rajtuk, hogy mennyire szeretik egymást, és azzal sincs semmi problémájuk, hogy Ronny meleg. Habár az anyja vicce, mikor megkérdezte tőle, hogy még mindig tart-e ez a korszaka, ok konkrétan szakadtam a röhögéstől, annyira jól tálalták az egészet. 🙂
A kedvencem mindenképpen Ronny és az anyukája, Marjorie, annyira jó látni, hogy ilyen jó az összhang anya és fia között. Marjorie pedig mindent próbál bevetni, hogy a fia maradjon, képes volt még azt is bevetni, hogy halálos beteg. Ez esetben is annyira jó szituáció alakult ki, hogy itt is szakadtam a röhögéstől. A legjobb poénokat egyértelműen Marjorie szolgáltatja. A rész végén szintén nagyot nevettem, mikor a három fiának azt mondja, hogy te vagy a kedvencem, míg a lányának csupán annyit, hogy ne felejtse el visszahozni a tányért. 🙂 Laurie Metcalf pedig elképesztően jól hozza ezt a hétköznapinak egyáltalán nem mondható figurát, már csak miatta is megéri belenézni a showba.

Ahogy már említettem az egész család rendkívülien jó, a nővér is sok poént szállított, feltűnően nagyon a középpontban szeret lenni, elég csak arra gondolni, mikor magára tudta vonni a figyelmet, amikor Ronny bejelentette, lehet, hogy szétszakad a család. A két bátyát még nem sikerült nagyon megismerni, az egyik hülye mint a tök, a másik meg szeret ordibálni. Az apa viszont szintén nagy poénforrás, habár nem annyira, mint Ronny vagy Marjorie, de akkor is.
Értékelés: 10/10.
Tényleg megéri adni egy esélyt a sorozatnak, már csak azért is, mert sajnos nem hiszem, hogy hosszú életű lesz. Amint elkészül a magyar felirat a második részhez, rögtön meg is nézem, szerintem ez elárulja, hogy milyen sorsot szánok a sorozatnak. Zárásképp pedig annyit, hogy tényleg ideje lenne már egy esélyt adnom a The Good Wife-nak. Aki megnéztem már a pilotot, megérti miért most hoztam most fel. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük