Első körben: The Big Bang Theory (Agymenők)

Nagyon bejött a pilot.
Mindig is azon a véleményen voltam, hogy hiába Amerika legnézettebb komédiája, engem biztosan nem érdekelne egy kockákról szóló sorozat, így egyáltalán nem akartam megnézni még az első részt sem. A napokban azonban megmagyarázhatatlan okból mégis megnéztem a pilotot, és nagy meglepetésemre egész bejött. Teljesen más volt, mint amire számítottam, természetesen pozitív értelemben. Azt hittem, hogy tele lesz tudományos utalásokkal, szakszavakkal, illetve, hogy főleg a munkájukra fognak majd koncentrálni, ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, nagyon eltalálták az arányt, és nagyon jól lavíroztak a munka és a szabadidő között. Na meg Kaley Cuoco miatt is adtam végül egy esélyt a sorozatnak, hiszen a Bűbájos boszorkákban megszerettem őt.
Spoileresen folytatom a kép alatt
Gondolom annyira nem kell elmondanom az alapsztorit, hiszen szerintem a legtöbben ismeritek már, de azért nagyvonalakban csak leírom. Adott négy kocka felnőtt férfi, akik a szó szoros értelemben kockák, még a szabadidejükben is szeretnek a munkájukról beszélni, illetve egyenleteket megoldani, lazításképpen pedig inkább számítógépes játékokkal játszanak, minthogy ismerkednének. Egy nap azonban beköltözik a szomszédságba a gyönyörű Penny, az egyik kocka, Leonard pedig egyből beleszeret.
Minden karakter nagyon jó, és szerethető a maga módján, valójában még kedvencet sem tudnék mondani, hisz mindenkit sikerült megkedvelnem, a tulajdonságaik miatt. Egyértelműen Shaldon a legkülöncebb, mindent próbál tudományosan megközelíteni, ez pedig rengeteg vicces helyzetet eredményez, a legtöbben pedig nagyokat lehet röhögni. Bár az nekem rejtély, hogy a többiek hogyan tudják elviselni, egyáltalán hogyan alakulhatott ki barátság közöttük. A szobatársa Leonard is nagyon jófej, sokkal emberségesebb, a Penny iránt érzett vonzalma pedig szintén aranyos szituációkat okozott. Konkrétan szakadtam a röhögéstől, mikor Shaldon-nal együtt elmentek Penny volt barátjához, aki egy izomkolosszus. 🙂

Ha már Penny. Nem láttam még egy olyan sorozatot sem, ahol csak egy női főszereplő lenne. Egy kicsit utána néztem, és a későbbiekben már lesznek mások is, de ne szaladjunk ennyire előre, hisz ez egy pilotkritika akar lenni. Egy kicsit furcsa Penny karaktere, mert néha nagyon butának próbálják beállítani, néha pedig nagyon is visszatud szólni Shaldon-nak. Ebből adódóan egy kicsit hiteltelennek tűnik nekem a karakter, kíváncsi vagyok, hogy a folytatásban melyik irányba viszik el jobban Penny-t, mert úgy gondolom, hogy ez a kettősség nem tartható fent sokáig.
Ha ez nem lenne elég, Ray és Howard is nagyon érdekes figurák, előbbi nem tud beszélni a gyengébbik nemmel, utóbbi pedig teljesen szexfüggő lenne, márha hajlandó lenne vele lefeküdni valaki, mondjuk inkább azt, hogy minden pillanatot és alkalmat kihasznál ahhoz, hogy felszedjen valakit, az sem tántorítja el, hogy szinte mindig pofára esik a beszólásai miatt. Egyszóval, rajtuk is sokat lehet röhögni. 🙂
Értékelés: 8/10.
Érdekes volt a pilot, az biztos, és engem meggyőzött annyira, hogy folytassam. A folytatás azonban várat magára, hisz elég kevés az idő, plusz van így is elég néznivaló sorozatom. A nagy Happy Endings darám mindjárt véget ér, talán a helyére betudom majd iktatni. 🙂 Ha még nem adtatok esélyt a sorozatnak, javaslom, hogy próbáljátok be, szerintem ez tipikusan az a kategória, hogy vagy bejön, vagy nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük