Pasik: Az egyik legjobb magyar szitkom!

Nagy kár, hogy manapság nem gyártanak ehhez hasonló magyar sorozatokat.
Bajor Imre sajnálatos halála kapcsán elgondolkodtam, vajon melyik sorozatában/filmjében szerettem meg annyira a Kicsihuszárt, és rájöttem, hogy a Pasik miatt. Sokan a Szomszédok miatt figyeltek fel rá, de mivel én még meg sem voltam, mikor az futott, egyértelműen én nem láttam. A Pasik sorozat azonban annyira fantasztikus volt, mint a 89 része. Rettenetesen jó szituációk, ütős poénok, érdekes mellékszereplők, kell ennél több? Az pedig igazán különleges, hogy mindez 2000-től 2003-ig futott. Hogyha képes volt egy ilyen jó vígjátéksorozat megalkotására az RTL, akkor miért nem indított már el egy újabbat? Szívesebben nézném ezt az Éjjel-Nappal Budapest helyett, és szerintem nem vagyok vele egyedül. Ez a műfaj sajnos nagyon nagy hiánycikk itthon.
pasik-01
A sorozat főszereplői a Hernádi Judit-Gálvölgyi János-Bajor Imre trió, melyben Bajor Imre alakítja Palikát, Jucus (Hernádi Judit) exét, Gálvölgyi János pedig Ernőt, Jucus barátját. Már ez sok izgalmas pillanatokat okoz, Ernő és Palika rivalizálása, egyértelműen Palika viszi a prímet, ha ő nem lenne, a sorozat sem lett volna annyira vicces. A sorozatban sok mellékszereplő is feltűnik, akik egytől-egyig mind érdekesek, csak sajnos nem volt elég idő ahhoz, hogy kifejtsék őket. Érdekességképp megjegyezném, hogy Liptai Claudia is játszott benne az elején, Erikát, a bombanőt alakította, míg át nem ment a TV2-höz. De megemlíthetném még a házmester Sanyit (Reviczky Gábor) vagy a későbbiekben feltűnt Zsófikát (Orosz Barbara).
 

Szerencsére nagyon sok rész fellelhető az RTL Most!-on, köszönhetően annak, hogy pár évvel ezelőtt ismét megismételték. Aki még nem látta, javaslom, hogy feltétlenül pótolja be, sajnos az epizódok sorrendje tisztázatlan, de szerencsére a részek nem épülnek egymásra! Azt pedig majdnem elfelejtettem, hogy azért is tudom ajánlani megtekintésre, mert még ma is megállja a helyét, ami nem mondható el minden sorozatról.

Értékelés: 10/10.

A fent említettek alapján nem is adhatnék rá kevesebb pontot. Ja, és a sorozat főcímdala annyira fülbemászó. 🙂 Nagyon kellene egy ehhez hasonló magyar szitkom ma is a képernyőkre, nem csak a Showder klub.

pasik-02

20 thoughts on “Pasik: Az egyik legjobb magyar szitkom!

 1. Az a baj, hogy az RTL Most-on hiányzik egy jó pár rész, pl. "Egy nehéz nap éjszakája" vagy "gyilkosság rendelésre" vagy "Állatbarát kerestetik" és még ezen felül az RTL+-on 30 után újrakezdik a sorozatot+NAVA-n fenn van a 2 hiányzó rész, de a csatorna letiltatta.

 2. Nem lehetne valahogy rávenni az RTL Klub-ot, hogy az RTL Most-ra tegye már fel a hiányzó részeket? A NAVA egyébként is tiszta szopás, hát még a csatorna jóvoltából!

 3. Sajnos mostanában csak a főműsoridőre figyelnek oda nagyon, hogy akkortájt mit tűzzenek képernyőre. A kéréssel kapcsolatban pedig javaslom az online(kukac)rtl.hu e-mail címet. Esetleg torrent oldalakon nem keresgéltél már?

 4. Hiába, az az email cím dísznek van, senki sem fogja elolvasni. Állítólag írtak már rá, de semmi…

 5. Azt tudom még tanácsolni, hogy a legtöbb könyvtárban (itt meg is keresheted a hozzád legközelebbik esőt: http://www.nava.hu/nava-pontok/map) ingyenesen elérhető a NAVA összes tartalma, és ott talán megnézhető a hiányzó két rész.

  Közben azért én is keresgélek a neten, ha véletlenül megtalálnám, akkor szólok. 🙂

 6. Az alábbi részek vannak fenn az RTL Most!-on(akit érdekel):
  http://picstate.com/view/full/828921_jym3q

  Mivel az egyik veszélytelen állás === veszélyes állással, ezért könnyen lehet, hogy az állatbarát kerestetik === állatok királya. Csak egy tipp. A veszélyes-veszélytelen részekből kiindulva lényegében csak 88 részes lehet a sorozat. Valaki fel tudja sorolni a nem wikipédiás címlistát? Nem lenne rossz legalább a címeket tudni a 89 részhez, ha a jó részét nem is láthatják a nézők. Azért nem értem én például ezt az első 30 részes vetítést, mert a wiki szerint az RTL+ 100%-os tulajdonrésze az RTL KLUB-hoz tartozik:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/RTL_Klub
  Ekkora erőből futhatna a 89 rész is, de ebben a producerek és a színészek is egyaránt hibásak, mivel szó nélkül hagyják.

  Látom, hogy mindenki bele van zúgva ezekbe a könyvtárakba, a csatornák vég kiváltképp. Hogy miért jó ez a NAVA pontos rendszer, azt nem tudom, de az biztos, hogy nagy látogatottsága az nincs. Állítólag internetezni nem lehet a film nézése mellett.

  Az a baj, hogy 2000-2003-as felvételek nincsenek, pedig azon jönnének jól. Valahogy meg kellene próbálni elérni. Akkor lehet, hogy végig ment 1-89-ig, nem biztos.

 7. Nézegettem a linkelt kép alapján összeszedett részeket, aztán felmentem az RTL Mostra, is, és arra a következtetésre jutottam, hogy a részek melletti számozás egyáltalán nem jó, hiszen 87.résznek egy 2000-si epizódot írnak, 30.résznek pedig egy 2002-est…

  Szerintem csak kb. 60-70 epizód készülhetett el, 2000 és 2003 között.
  És még annyi segítség talán az lehet, hogy Liptai Claudia az elején szerepelt a sorozatban, majd miután távozott az RTL-től, a "buta nő" szerepét Orosz Barbara vette át.

  Én is sajnálom, hogy nem lehet egyszerűen sehol sem megtalálni a pontos epizódsorrendet, meg, hogy összesen hány epizód is készült el… Annyit mindenesetre ki lehet következtetni, hogy az RTL Moston fent lévő epizódok mikor is készültek, és az alapján nagyjából időrendbe lehet tenni az egészet.

 8. Igen és egymás után kell lennie a "Mert kell egy hely" és a "Frankómegmondatólé" című részeknek. Arra lennék kíváncsi, hogy az előző díszlet mikor ért véget, amivel kezdődött a sorozat, mert mások a nyílászárók is. Segítséget ad a főcím is, mert az a részekből lett összevágva.

 9. Pontosan, minden ilyen apró részlet segítség. 🙂
  Bár nyilván az lenne a megoldás, ha az RTL kiadná az epizódok sorrendjét, bár van egy olyan érzésem, hogy még ők sem tudják a pontosan, mivel mikor anno a Sorozat+ vagy az RTL+/PRIZMA elkezdte adni az elejétől, az első 12 résznek a címét még írja az ismertető, a továbbiakban azonban nem…

 10. Na jól van, ezt már soha többé nem fogjuk tudni megnézni így teljes sorozatként, mert az RTL KLUB is elkezdte a hülyeségét és az a 33. rész után kezdi újra. Ha valakinek megvan 2000-2003 közöttről, legyen szíves jelezze.

 11. Sajnos ez egyhamar nem fog bekövetkezni. Megpróbáltam összegyűjteni a valódi epizódok sorrendjét (az IMDB alapján), szívesen elküldöm neked, ha írsz egy e-mailt az oldal e-mail címére: mediavilaga93'kukac'gmail'pont'com

 12. Az IMDB az úgy hiányos, ahogy van. Az Auraklinika vagy az Akupunktúra nincs is közte. Hiányzik onnan is egy csomó rész. Idáig 72-ről van információm, a telefon+vasaló kombó nincs is benne.

 13. Az igaz, hogy hiányos, de még mindig azt tartom a legpontosabbnak, pláne, úgy, hogy az RTL teljesen értetetlenül számozta az újra leadott részeket (az RTL Most alapján, volt, hogy egy 2000-ben gyártott részt egy 2002-es követett).

  A telefon-vasaló kombóson a főcímet érted?

 14. A sorozat csak és kizárólag 71 részes, úgy néz ki és nem 89. Valószínűleg a 71 felett ugyanazon részek vannak csak más címmel. A 71 rész kompletten letölthető pár helyről és egyik helyen sem tudnak arról, hogy lenne több.

 15. Megjött a válasz az egyik ismerősöm számára az RTL KLUB közönségszolgálattól: a válaszuk az 1-33-ra az, hogy a megváltozott jogszabályok miatt törvénytelen a sorozat további lejátszása, csak az 1-33 felel meg a magyar hatályos jogszabályoknak. Jó lenne, ha valakinek megvolna korábbi felvételekből.

 16. Érdekes ez a jogszabályváltozás, de szinte már az is nagy szó, hogy az RTL KLUB közönségszolgálattól ezt így elmondták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük