Jövőhéten búcsúzik Az ének iskolája harmadik évfolyama

A múlthéten az érdemjegyek alapján a nyolc döntős személyére is fény derült.

Továbbra is minden Vasárnap este a tévé előtt ülök, és nézem, hogy hogyan is teljesítenek a kicsik és nagyok. Eredetileg az volt a terv, hogy minden adásról elmondom majd a véleményemet, aztán ezt mégsem valósítottam meg, az ok pedig igen egyszerű. Egyrészt időhiányban szűkölködök, másrészt viszont kb. minden kritikában ugyanazt írtam volna le: vannak olyan delikvensek, amelyek kimagaslóan teljesítenek, vannak akik középszerűek, de nagyon cukik, a hangulat viszont nagyon megváltozott a korábbi szériákhoz képest.

Fotó: TV2 Sajtószoba
Véleményem szerint a legtöbb diák nagyon feszeng az eredményhirdetéskor, és a jegyek kiosztásakor egyaránt, ami bizony nem egy produkción érezhető! Szerintem ennek két oka van:
      – Az első ok: ahogyan már korábban is említettem, az idei szériában érezhetően eltolódott az arány az idősebb tanulok felé, vagyis sokkal több a kamasz, mint a kicsi, ennek köszönhetően pedig sajnos nem is olyan meglepő, hogy idén kiélezettebb a verseny, hiszen mindenki szeretne ottlenni legalább a TOP 8-ban.
       – A második ok: bármennyire is szeretem Ördög Nórit, és hiába áll helyt kitűnően a műsorban, az ő jelenlétével mégiscsak más lett kicsit a hangulat. Friderikusz valahogyan nyugodtabb légkört tudott biztosítani, így a diákok sem paráztak be annyira, mint most eredményhirdetéskor…
Fotó: TV2 Sajtószoba
Ettől függetlenül még mindig nagyon szeretem a műsort, ahogyan az idei diákokat is sikerült mindet megkedvelnem a maga módján. A korábbi évfolyamokkal ellentétben, idén nincs most egyértelmű favoritom, hiszen ugyanúgy drukkolok Győrfi Dzsenifernek, ahogyan Nagy Julinak, Kovács Lucának, Juhos Zsófinak, Váradi Robinak vagy éppen Kovács Nikinek. Az előbb felsoroltak közül mindenkinek volt már nagy pillanata, illetve egytől-egyig mindannyian piszok tehetségesek, felnőtteket megszégyenítő módon tudnak énekelni!

A múltheti duett adást követően az osztályzásoknak köszönhetően kiderült, hogy ki az a nyolc diák, akik tovább küzdhetnek a fődíjért /természetesen akárcsak eddig, a többiek is fellépnek továbbra is, csak a figyelem főként a még versenybe lévő diákokra érvényesül/. Mondjuk az nekem nem volt világos, hogy csak a duett adás alatt megszerzett eredményeket összesítik, vagy az eddigieket is (például a félévzáró eredményeket is), a döntés mindenesetre megszületett, így Váradi Robi, Győrfi Dzsenifer, Varga Norbi, Horváth Alexandra, Lentulay Krisztián, Juhos Zsófi, Nagy Bogi és Varga Dávid énekel tovább az évfolyam elsője címért.
Ami engem illet, nagyrészt egyetértek a továbbjutók személyével, bár Janca Áron, Kovács Niki vagy éppen Kovács Luca “kiesését” sajnálom. Remélem idén végre egy lány lesz a győztes!
Az ajánlóból azt vettem ki, hogy a két döntő alatt a nyolc versenyző egyrészt egy szóló produkciót fog előadni, másrészt pedig a korábbi évfolyamok versenyzői is visszatérnek, egy duett erejéig. Én már nagyon várom a produkciókat, különösen a Sztojak Vanessa és Juhos Zsófi duettet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük