Green Lantern (Zöld Lámpás) [2011]

Tűrhető volt a film, de igazából többet vártam volna tőle..

Úgy döntöttem, hogy a zseniális Nász-ajánlat után megnézem Ryan Reynolds összes filmjét, ám a Testcsere után kicsit ódzkodva álltam neki a Zöld Lámpásnak. Így utólag belátom lehet, hogy hiba volt ezzel a hozzáállással nekifogni. Nem nagyon szeretem a sci-fi akciófilmeket, inkább vígjáték vagy néha thriller párti vagyok, valószínűleg ezért sem tetszett annyira a film. Azonban azt nagyon szeretem, ha egy ilyen filmben a technikai részt (a továbbiakban CGI) jól megvalósítják, amivel ebben a filmben nem volt gond.

Az első tizenöt percet kb. végig untam, már ott tartottam, hogy kikapcsolom, aztán végül mégis adtam neki még egy esélyt, és sajnos nem mondhatom azt, hogy feltétlen megérte. Viszont ha a sztori kivitelizését veszem alapul, akkor azért nem volt annyira gáz a film.

Az alapsztori a következő: Hal (Ryan Reynolds) egy nap Zöld Lámpás lesz, és persze hamarosan az is kiderül, hogy nincs egyedül, feladata pedig megmenteni a világot. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, megjelent a rosszfiú, Hal pedig a végén legyőzi, és ezzel vége is a filmnek. 
Ryan Reynolds-on kívül a másik főszereplő Blake Lively volt, akinek viszont nagyon örültem. Tehetségesnek tartom a színésznőt, és nem mellesleg csodaszép is. Szeretem a Gossip Girl-t is, így tényleg a kedvem is jobb lett, amikor megláttam, hogy ő is szerepel a filmben. Lehetett volna több jelenete is.

Értékelés: 5/10
Az alapsztoriból sikerült összehozni, egy tűrhető filmet (amihez nagyon nagyot dobott hozzá a látványvilág és a CGI). Ha csak a filmet értékelném, akkor csak egy gyenge négy pontot adnék, ám Blake Lively-nek köszönhetően egy közepesre hozom ki a végeredményt. Sajnálom, hogy csak ilyen rövid kritikát írtam, de egyszerűen nem tudtam mit írni a filmről. Sci-fi rajongóknak természetesen csak ajánlani tudom a filmet, valamint azok is előnyben vannak, akik a színészekért rajonganak. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük