Glee: TOP 5 zene az ötödik évadból

Csak a jóra gondolok vissza.

Az ötödik évad is tele volt olyan szállal, amivel nem értettem egyet, gondolok itt elsősorban a Lima-i szálra, ám megfogadtam, hogy mostantól csak a jóra fogok gondolni. A dupla epizódos századik rész nagyot ütött, ahogy az azt követő New Yorkos részek is, a nagyon jó dalok pedig csak úgy repkedtek, így ismételten nehéz volt a választás, de döntöttem, és ezúttal tényleg csak öt dalt választottam.
Nem is húzom tovább a szót, jöjjön inkább az öt kedvenc dal az ötödik évadból.

#5. Wade/Unique Adams: If I Were a Boy
Sosem volt Unique a kedvencem, és nem kifejezetten a tanszexualitása miatt, hanem néha már túl sok volt belőle. Ettől függetlenül tényleg nagyon jó hangterjedelme van, amit e dalban rendkívül jól bemutat. Ráadásul a dal szövege miatt valamint a sztori helyzete miatt nagyon is helyénvaló volt, hogy miért pont akkor adta elő. Nem titkolom, egy kicsit el is érzékenyültem, hiszen nagyon megsajnáltam a karaktert a helyzete miatt.
#4. Rachel Berry & Santana Lopez: Every Breath You Take
Mióta az eszemet tudom azóta nagy kedvenc számomra a Police szerzeménye, így nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy hamarosan a Glee is feldolgozza. Nem bántam volna, ha egy picit hozzányúlnak a dalhoz, és nem karaoke minőséget kapunk, helyette a jelenet, miközben éneklik az lett érdekes. Bár nem szerettem azt az időszakot, mikor Rachel és Santana haragban voltak, ráadásul nem is értettem, hogy most miért is kellett berágni a másikra, a közös dalaikat imádtam.
#3. New Directions: Don’t Stop Believin’
Hú gyerekek, a videó megnézése közben tiszta libabőr lettem, és el is hullattam egy-két cseppet. Nem tudom mi lesz velem a hétvégén, ha a finálét nézem majd…. Visszatérve a dalra, azt hiszen nem is volt kétség, hogy ismét felkerül a listára, hiszen ezt nem lehet megunni. Elvileg a 2009-es epizódban is elhangzik majd, ráadásul az eredeti változat, még Finn-el. Nem is szeretnék többet hozzáfűzni, csak nézzétek meg a videót. Egyébként ezt a századik utáni rész felért egy sorozatzáróval is, hiszen ezután tértünk át csakis New Yorkra.
#2. Blaine Anderson: All of Me
Szerintem ez már egyáltalán nem meglepetés, hogy szinte minden listán van legalább egy Darren Criss-es dal, az ok pedig egyszerű: szeretem a hangszínét, és a dalokat is mindig nagyon jól előadja. Az ötödik évadban az All of Me maradt meg bennem a legjobban, ezt hallgattam meg unásig, így egyértelműen helye van a listán. 🙂
#1. Rachel Berry: Glitter In The Air
Karaoke minőség ide vagy oda, ha egyszerűen ilyen csodálatosan adja elő Lea Michele a dalt, akkor nem érdekel, csak átadom magam az érzéseknek és kész. Bár nagyon szeretem Pink dalait, a Glitter In The Air esetén nekem sokkal bejön ez a Glees verzió. Ám mint a legtöbb esetben, itt is érdemes legalább egyszer a részben előadott verziót megnézni, ugyanis szerintem egy picit jobban üt, mint a stúdiós.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük