End of Watch (Az utolsó műszak) [2012]

Nehezen indult be, de a végén ütött!
Az egyik kedvenc színészem (a sok közül) Jake Gyllenhaal. Eddig szinte majdnem minden filmje tetszett, amit eddig láttam, éppen ezért miatta szerettem volna megnézni a filmet. Habár ez a típusú film, sosem tartozott a kedvencem közé, mégis úgy gondolom, hogy egy egész jó, nézhető filmet hoztak ki az alkotók na meg persze a színészek is belőle. Azt hiszem, hogy nem árulok el nagy titkot belőle, ha azt mondom, hogy a zsaruk életéről szól ez a film. Nem egészen mondanám filmek, tulajdonképpen valahol a reality és a film között áll.

Az alapsztori nem volt valami zseniális, mint mondtam két rendőr “átlagos” napjait próbálja bemutatni. Kb. a felénél kezd érdekessé válni a sztori, amikor Brian és Mike beleköp egy helyi maffia levesébe, mire ő válaszként felbérel pár őrült gyilkost, hogy öljék meg őket. Jake-en kívül számomra nem túl ismert színészek láthatóak, a filmben, mégis sikerült a karakterekből a legtöbbet kihozni. Számomra Anna Kendrick vitte a pálmát, aki szerintem gyönyörű, és tehetséges színésznő. Utána néztem egy kicsit a színésznőnek, és sajnos még nem sok filmben szerepelt eddig, remélem, hogy ez hamarosan változni fog. Egy biztos: a filmjeit most felvetem a listámra, és meg fogom őket majd nézni.
SPOILER-esen folytatom: A film eleje egy kicsit unalmasnak tűnhet, nem történik benne sok minden, megismerjük a szereplőket, van pár riasztásuk is, de ennyi. Majd, miután sikerül elkapniuk egy embert, aki rengeteg menekültet(?) tart fogva, onnantól kezd beindulni a történet. Sajnos az őrült gyilkosok félig sikerrel járnak, hisz Mike meghal. Tetszett az, hogy először úgy tűnt Brian fog meghalni, és hű társa végig ott marad mellette, sajnos ezért sikerült megölniük őt. A vége számomra nem fejeződött be, én még kíváncsi lettem volna, hogy Brian-nak hogy sikerül feldolgoznia legjobb barátja elvesztését, illetve, hogy hogyan segít felnevelni halott barátja gyerekeit. Ettől függetlenül ha lehet ezt mondani “szépen” véget ért a film.
Értékelés: 8.5/10
A történet eleje kb. 6/10, viszont a közepétől 10/10, ezért is adok neki egy 8.5-et. 🙂
Tényleg ajánlom Nektek megtekintésre a filmet, főleg akkor ha szereted Jake Gyllenhaal-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük