X-Faktor 2014: Az ötödik élő adásról

Az este ismét Little G került nehéz helyzetbe.
Hiába próbálta Istenes Bence annyira – már-már kínosan – belénk sulykolni, hogy mennyire számítanak a szavazatok, 0,x tized százalék van egy-egy énekes között, tegnap este ismét Little G két mentoráltja párbajozott, így Horányi Juli és Andelic Jonathan küzdött meg egymással, a tét pedig természetesen a továbbjutás volt. Azt azért megjegyezném, hogy én pont az ilyen szituációkat szeretem a legjobban, mert ilyenkor a feszültség is nő ezerrel, valamint az értékelések is sokkal jobbak. Végül 3:1 arányban Andelic Jonathan számára ért véget a verseny. Akárcsak eddig, most is először a produkciókat fogom értékelni, végül pedig a párbajdalokat.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Az ötödik élő show egyébként egy érdekes tematikára épült, hiszen a fiúk női előadók számaival léptek fel a színpadra, a lányok pedig természetesen olyan dalokat adtak elő, amit eredetileg férfiak énekelnek. Hiába az érdekes tematika, ez az adás szerintem most elég gyengére sikeredett, és olyan versenyzőkben kellett csalódnom, akikben eddig még nem. A mentorok is folytatták kvázi a seggnyalást, és Istenes Bence is most feltűnően sokat bakizott. Egyszóval, ez volt eddig a leggyengébb adás, az idei széria történetében. Remélem jövőhéten ismét visszatérünk az eddig megszokott színvonalhoz, mert nem ezt szoktam meg.
De jöjjenek most már konkrétan a produkciók:

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Horányi Juli: Az estét Juli nyitotta, az egyik legkedvencebb dalommal. Hangilag és színpadilag tökéletes volt, mégis most először fordult elő, hogy nem jött át a “lelke”, vagyis túlságosan színpadias lett, aminek nagyon nem örülök. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor megérdemelten kellett párbajoznia, a párbajdalában viszont ismét a régi önmaga volt, így remélem, hogy jövőhéten ismét a régi önmagát adja majd.
Értékelés: 7/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Borbély Richárd: Én nem tudom miért, de számomra még mindig mű az előadása. Aránylag tetszett a mostani előadása, ismét magyar dalt énekelt, ráadásul ezt a Katona Klári dalt nagyon szeretem, mégsem tudok attól eltekinteni, miszerint ismét bevetette a színészi tudástárát. És ha már Julinál is levontam azért, mert túlságosan mű volt, ez esetben is le fogom vonni. A sok negatívum mellett azért azt mindenképpen meg kell említenem, hogy jó irányban halad Ricsi, mert tényleg kezdi egyre jobban megmutatni a valós énjét, az előadásai is egyre jobban bejönnek nekem, csak egy kicsit lassan halad előre.
Értékelés: 8/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Jakab-Péter Izabella: Nekem nagyon bejött az eheti produkciója, végre énekhangilag sem volt vele baj, egyet értek Alföldivel, tényleg nagyon dögös volt, és ami a legfontosabb, egyre magabiztosabb. Azonban még mindig ott van bennem az, hogy szerintem egy-két adás múlva ki fog esni, ugyanis vele tudnak a legkevésbé azonosulni a szavazok, mégegyszer mondom, hogy ez az én megérzésem. Remélem, hogy nem így lesz, mert nagyon megszerettem Bellát.
Értékelés: 8/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Tha Shudras: Most miért kellett egy ilyen megható dalt átdolgozni? Ez volt az eddigi legrosszabb produkciójuk, egyszerűen hallgathatatlan volt. Nagyon megérdemelnék már, hogy párbajozzanak végre, mert ezzel a teljesítményükkel elérték azt, hogy a kiesésükért drukkoljak. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de nem bánnám, ha végül kiesnének.
Értékelés: 3/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Andelic Jonathan: Nagyon szeretem az eredeti dalt, de ahogyan Jonathan előadta, na ezt a változatot egyáltalán nem csíptem. Szerintem túlságosan egyhangú volt, és megmerném kockárztatni azt is, hogy jobban rámentek a látványra, mint magára a dalra. Éppen ezért megérdemelten kellett párbajoznia, és Julival szemben megérdemelten esett ki. Sajnos nem sikerült megkedvelnem túlságosan a srácot öt hét alatt. Az azonban tényleg igaz, hogy nagyon egyedi hangja van, így ha a jövőben meghallom majd a rádióban, ha a neve nem is fog rögtön beugrani, de tudni fogom majd, hogy honnan olyan ismerős.
Értékelés: 6/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Tóth Andi: Még mindig nagyon imádom a lányt, és most is frenetikus produkciót nyújtott. Egyszerűen szavakkal nem tudom leírni, mennyire bejött az eheti előadása is. Na jó, volt már jobb is, el kell ismerni néhol egy kicsit már bántó volt a hangja, de elnézem neki. Remélem benne lesz majd a Top3-ban. 🙂
Értékelés: 8/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Nagy Richárd: Ismét magyar számot énekelt, bár most nem aratott akkora sikert, mint az első adásban, legalábbis nálam biztos nem. Benne van a legjobb előadásai között, de nem ez volt a legjobb. Azt azonban még mindig támogatom, hogy énekeljen inkább magyar dalt, mert ezek állnak neki a legjobban. Azért pedig jár neki a respect, hogy teljes egészében ő készíti el a feldolgozást.
Értékelés: 9/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Spoon: Sosem voltam nagy Spice Girls rajongó, viszont ezt a számot nagyon csípem, így mondanom sem kell, nagy előnnyel indultak nálam a srácok. A dalválasztás tetszett, a feldolgozás is jó volt, és végre az énekhanggal sem volt túlságosan nagy gond. Minden pozitívum ellenére még mindig az a véleményem, hogy megérett már az idő egy párbajra.
Értékelés: 7/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Benji: Végre Benji most olyan jó volt, mint a válogatón. Az utóbbi két előadása után kezdtem azt hinni, hogy zsákutcába került a srác, de most végre megmutatta, hogy nincs ez így, és énekelt egy hatalmasat. Azt hiszem ez volt az első magyar dala, és annyira jó volt az elejétől a végéig. Eltudom képzelni mennyit szenvedhetett származása miatt az élete során, azonban ezt a fájdalmat nagyon ügyesen át tudta ültetni a dalba. Az est legjobb produkciója. Hajrá Benji!
Értékelés: 10/10.
Mint mindig most is volt közös produkció, ami lényegesen jobb volt, mint múlthéten, illetve extra fellépő is, a Honeybeast, akik azért már ismertebbek, mint a múltheti fellépők. Egy vadonatúj számot adott elő Hernádi Judit lánya, Tarján Zsófi, aki nem mellesleg valamelyik évben jeletkezett az X-Faktorba, ám nem jutott sokáig.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Az adás végén pedig sor került a párbajokra is, mint az elején már említettem, Horányi Juli és Andelic Jonathan kapták a legkevesebb szavazatokat. Jota kezdett, aki sajnos nem tudott meggyőzni engem, kicsit kezdte feladni, és ezt a mentorok is észrevették. Ezzel ellentétben Juli a párbajdalával ismét meggyőzött engem, hogy nagyon is komolyan veszi a versenyt, és tovább akar jutni, nagyon tetszett a párbajdala. Tóth Gabi kivételével a mentorok egyetértettek azzal, hogy Jota volt a gyengébb, így számára véget ért az X-Faktor.

Jövőhéten már a hatodik élő adás következik, melynek témája a siker, pénz és csillogás lesz, kíváncsian várom, hogy milyen dalokat adnak majd elő a versenyzők. Végezetül pedig ne felejtsétek, hogy pontosan egy hét múlva ismét elmondom majd a véleményemet az aktuális élő showról. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük