X-Faktor 2014: A második élő adásról

Istenes Bence műsorvezető társat kapott.
A héten nagyon sok dolgom volt, így csak most jutott időm értékelni a múlthét Szombati produkciókat. Ahogy a bevezetőben is írtam, a dzsungelből alig hazaérkező Szabó Zsófit egyből bedobták a mélyvízibe, és a második élő adást együtt vezette Bencével. Állítólag ez csak egyedi eset volt, és a héttől csak az After X-ben láthatjuk csak, de hiszem ha látom. Először is, nagyon nagy kivételnek érzem azt, hogy nulla tapasztalattal rábíztak egy ilyen kaliberű, élő showt, amit elég sokan követnek figyelemmel hétről-hétre, ez egy kicsit igazságtalan volt, de egész jól helyt állt Zsófi, hiszen alig bakizott, nem tűnt lámpalázasnak sem, így az RTL jól választott vele, és talán tényleg lehet majd Ördög Nóra utódja. Az már más kérdés, hogy nekem közel sem olyan szimpatikus, mint Nóra…

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
A második élő adás koncepciója a Szeretlek is, meg nem is volt, így a versenyzők a szerelemmel vagy éppen a szakítással kapcsolatos dalokat adtak elő, több kevesebb sikerrel. Az este két párbajozója Ilyés Jenifer és Andelic Jonathan volt, szerencsére utóbbi esett ki.
A mentorokra és az értékeléseikre most nem térnék ki, röviden annyit, hogy még mindig Tóth Gabi és Alföldi Robi a favorit, Little G még mindig szimpatikus, és tényleg jó kritikákat szokott megfogalmazni, Szikora Robi értékelései pedig sokszor érthetetlenek, mintha tényleg mindig begombázna egy-egy show előtt… 🙂

De most már jöjjenek a produkciók.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Szabó Richárd: az estét Ricsi bácsi nyújtotta, aki próbálta megmutatni a tánctudását is, több-kevesebb sikerrel. Ez a kis tánc a dal rovására ment. Egyébként sem tetszett maga a szám, Ricsi bácsinak pedig szerintem nem is állt jól.  Azért a múltheti produkciójánál mindenképp jobb volt.
Értékelés: 7/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Ilyés Jenifer: megint nagyon hamis volt, ezek után már tényleg egyértelmű, hogy csak a szépsége miatt hozta tovább Szikora a lányt. Szerintem eleve a hangszínében nincs semmi egyedi, ráadásul még rengeteg gyakorlás és tanulás kellene neki, hogy bánni is tudjon vele. Egyáltalán nem sajnálom a kiesését…
Értékelés: 4/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Spoon: jaj, ezt a számot nagyon szeretem, és ez a fajta feldolgozás is tetszett összességében. Habár azt meg kell jegyeznem, hogy a frontember hangján lenne még mit csiszolni, és a legjobb az lenne, ha együtt énekelnének, legalábbis azok a részek szerintem jobbak voltak.
Értékelés: 7/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Andelic Jonathan: Jonathan is megmutatta a táncos oldalát, valljuk be, jól is állt neki, ám itt is sajnos a hang rovására ment. A számot magát nem nagyon szeretem, Jonathan mégis egész jól előadta, de tud ő ennél sokkal jobb is lenni, így teljesen érthető volt, miért neki kellett párbajoznia. Remélem ma este jobb lesz.
Értékelés: 7/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Tha Shudras: nagyon imádom őket, még az sem zavar, hogy nem mutatják meg valódi kilétüket, állítólag maszk nélkül sokkal szemérmesebbek. 🙂 A mostani produkciójuk azonban egyáltalán nem tetszett, nagyon gyengék voltak, sokkal jobbak szoktak lenni.
Értékelés: 6/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Horányi Juli: ismét egy drámai számot adott elő, és ismét nagyon jól. Kezdem azt hinni, hogy neki csak az ilyen fajta számok állnak jól. Le a kalappal előtte, sok előadó nem képes így visszadni az érzelmeit, hiába vannak éveken át a pályán. Már alig várom, hogy ma mit fog előadni. A ruhája pedig gyönyörű volt. 🙂
Értékelés: 9/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Borbély Richárd: még mindig nem kedvelem a srácot, de azt el kell ismerni, hogy van hangja. Sokkal jobban tetszett ez a produkciója, mint a múltheti, ám még mindig az a benyomásom, hogy van benne egy kis színjátszás is. Remélem a mai produkciójával jobban megtud majd győzni.
Értékelés: 8/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Tóth Andi: az idei évadban az egyik kedvencem. 🙂 Hihetetlen, hogy még csak 15 éves, mégis ekkora hangja van, és ennyire magabiztos. Sajnos a mentorok most nagyon lehúzták, szegény Andi meg majdnem elsírta magát. Annyira sajnáltam szegényt. Nekem igenis nagyon tetszett az előadása, kíváncsian várom a mait.
Értékelés: 9/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Benji: szegény Benji beteg volt, és ez hallatszott is a hangján, így ehhez mérten próbálok értékelni. Ahhoz képest, hogy állítólag hangja sem volt a héten, nagyon jól eltolta ezt az ikonikus dalt, nekem bejött. Kétségkívül, neki ott van a helye a fináléban. És egyáltalán nem neheztelek rá, amiért Gwendolin helyett ő jutott tovább a tisztalaposok közül.
Értékelés: 8/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Jakab-Péter Izabella: végre, az est első magyar száma. Hihetetlenül szexi volt Bella, a dalt pedig nagyon jól eltolta. Bár a mélyebb hangoknál nem annyira magabiztos még, de nem érdekel. Az eredeti szám egyébként is nagy kedvencem, ráadásul Bella másképp adta elő, mint Heni, a számnak egy másik változatát hallhattuk, amiért jár a dicséret.
Értékelés: 9/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Nagy Richárd: Ricsinek a magyar dalok egyértelműen jobban állnak, jobban áttudja adni az érzéseit, ezért is reménykedek abban, hogy ma este ismét magyar számot fog előadni. Ettől függetlenül ez a produkciója is tetszett, tele volt erővel, csak egy a múlt héten egy hajszálnyival jobb volt. Csakúgy mint Benjinek, neki is helye van a Fináléban. 🙂
Értékelés: 9/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Kállai-Kiss Zsófi: nagy meglepetésemre Zsófi is magyar dalt adott elő, ráadásul nagyon jól. Annyira jól állt neki, tényleg nagyon tetszett. Megértem, miért hagyták utoljára. 🙂 Az elmúlt két adásban pozitívan csalódtam a lányban, remélem majd ma sem kell benne csalódnom.
Értékelés: 9/10.

Az est vége felé, volt egy közös produkció is, ami egész jó volt, valamint az extra fellépő Rácz Gergő volt, akit nagyon megkedveltem az acapellás Fool Moon óta.

A két párbajozó, ahogy már említettem Ilyés Jenifer és Andelic Jonathan volt, Jenifer a párbajdalában ismét hamis volt, így nem volt kérdés, hogy kinek kelljen hazamennie. Bár azt hozzátenném, hogy engem Jonathan nem győzött meg 100%-osan a párbajdalával, bár egyértelműen jobb volt, mint az eredeti dala, amivel fellépett. Valamint még mindig nem kedvelem, nem tudom miért, talán ez ma este változni fog.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Ma este már itt a harmadik adás, tematikát nem mondtak különösebben, csak annyit, hogy mivel ma ünnep van (Hallottak Napja), ehhez kapcsolódó dalok lesznek. Kíváncsian várom. Sajnos ma este ismét majd fél órával később fog kezdődni a Celeb vagyok miatt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük